Hans Knot

Hans Knot, geboren op 2 september 1949, haalde in juni 1966 zijn eerste diploma: ULO A met middenstandsdiploma en diploma typevaardigheid. Het spel ging op de wagen. In september 1966 begonnen als jongste bediende op de afdeling boekhouding van het elektriciteitsbedrijf in Groningen, in december 2005 nog altijd werkzaam als coördinator van de Audio Visuele Afdeling van de Faculteit Gedrags Wetenschappen bij de Rijksuniversiteit Groningen. Hans Knot bouwde in al die jaren een Curriculum Vitae op, dat zijn weerga niet kent.

Halverwege de jaren zestig was Hans Knot al gegrepen door een passie, die zijn leven zou bepalen. Alle ontwikkelingen rond het fenomeen radio hadden al vanaf de jaren vijftig zijn warme belangstelling. Maar toen de Britse zeezenders in 1964 gingen uitzenden, stond Hans Knot helemaal op scherp en was de basis voor een fabelachtige kennis over radio gelegd.

Hans Knot heeft alles uit zijn passie gehaald wat erin zat. Tientallen boeken, honderden publicaties, duizenden contacten en tienduizenden herinneringen zijn de resultaten.

 

  • Natuurlijk ontsnapte ook ‘Men vraagt en wij draaien!’ niet aan de aandacht van Hans Knot. Als u op de Norderney klikt, hoort u zijn herinneringen aan Frans Nienhuys.
  • Van alle Radio Veronica-presentatoren had Hans Knot vooral grote waardering voor Tom Mulder, die zijn indrukwekkende radiocarrière bij Veronica begon onder het pseudoniem Klaas Vaak. Vooral ‘Ook Goeiemorgen’ viel bij Hans in de smaak. Als u op de Norderney klikt, hoort u Klaas Vaak op 29 juli 1971 in ‘Ook Goeiemorgen’.