Scrapbooking 

 

Wie ben ik? Gereedschap Materialen ABC-album Lay-outs


Welkom op mijn website!

Waar komt Scrapbooking vandaan?

Scrapbooking is komen overwaaien van Amerika, waar dit is uitgegroeid tot een ware hype. In Nederland begint het scrapbooken langzaam meer terrein te winnen. Op internet zijn leuke websites te bezoeken, die je een indruk geven van hetgeen scrapbooking inhoudt en waar je leuke ideeŽn op kunt doen. De meeste sites zijn Engelstalig. Een aantal sites (klik op onderstaande links om ze zelf te bekijken) die de moeite waard zijn en waar ik soms ideeŽn vandaan haal zijn o.a.:

Wat is Scrapbooking?

Scrapbooking is het op een hele leuke manier vastleggen en bewaren van je dierbare herinneringen. Iedereen heeft nog wel ergens foto's liggen die het waard zijn om op een leuke manier bewaard te blijven. Met scrapbooking kun je veel verschillende albums maken. Enkele voorbeelden: een vakantie album, familie album, abc-album, album met foto's van vroeger, fotoboekjes van je verhuizing, je huisdier enz. Het is oneindig en naar mijn eigen ervaring ook op een positieve manier verslavend.    

De foto's worden niet zomaar ingeplakt. Je kunt de pagina's versieren door b.v. achtergrondpapier te gebruiken dat al dan niet gekleurd is of voorzien is van een motief. Verder kun je gebruik maken van b.v. ponsjes en sjablonen. Door titels en teksten te gebruiken en door b.v. je foto's te "verknippen" of te "verscheuren" krijg je pagina's waar je al je fantasie in kwijt kunt. Verzamel ook entreebewijzen, plattegronden of foldertjes zodat je pagina er een wordt vol herinneringen.

Zodra je begint  met scrapbooking bekijk je de wereld anders (is mijn ervaring). Je bekijkt  tijdschriften en ziet er b.v. aparte lettertypes in staan die je kunt gebruiken of er staan leuke titels in. Enveloppen van post die je krijgt hebben vaak een mooi gekleurde binnenkant en hebben soms een motiefje. Leuk om te gebruiken. In kleurboeken staan vaak eenvoudige tekeningen die je pagina op een leuke manier kunnen opvrolijken (paperpiecing). Scrapbooking is dus niet alleen het maken van de pagina's maar ook het verzamelen van allerlei spullen en ideetjes. 

Ik laat  hieronder enkele voorbeelden zien die een beeld geven van deze leuke hobby.

Klik op de foto voor vergroting.

 

  

                          

 

 

Meer voorbeelden zijn beschikbaar op de pagina's ABC-album en Lay-outs.

Zoals je ziet kun je meer dan genoeg variŽren. Behalve deze "gewone" platte pagina's kun je ook nog werken met pop-ups of met foto's op een uitklapsysteem. Verder kun je het scrapbooken nog toepassen op kalenders, kaarten, muurcollages enz. Laat je fantasie maar werken!!!

Ik zou het leuk vinden als jij je mening over deze website achterlaat in het gastenboek. Klik hiervoor op de onderstaande link.

 

Schrijf een bericht in het gastenboek.

Bekijk hier mijn gastenboek.

 

 

Klik hier op de afbeelding om mijn oude gastenboek in te zien

(is gesloten vanwege de vele spamberichten)


(als bovenstaande knoppen niet werken, klik dan op de volgende link http://java.sun.com/j2se/1.4.1/download.html en installeer de java-applicatie "Download J2SETM v 1.4.1_01", dan hoort dit probleem voortaan tot het verleden).

 


 nr. 2826 verleend door Siterecensie.com op zaterdag 24 januari 2004

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 28-09-05.