biografie

bon jovi keep the faith

Back

Jon bon Jovi

 

John Francis Bongiovi. wordt geboren op 2 maart 1962 in Perth Amboy, in New Jersey. Zijn vader, John sr., was kapper. Zijn moeder Carol, geboren in Pennsylvania, was bloemiste en playboy bunny. Toen hij vier jaar oud was, verhuisden ze naar het plaatsje Sayreville, ook in New Jersey.
Jon kreeg zijn eerste gitaar van zijn moeder toen hij zeven jaar oud was
Het in 1975, toen Jon dertien was, dat Bruce Springsteen Born To Run uitbracht. Dit was voor Jon de inspiratie die hij nodig had. Hij speelde in bars toen hij zestien jaar was. Op school had hij ook al in een bandje gespeeld en opgetreden, maar dat bandje heeft het niet gered. Toch heeft hij daar de smaak te pakken gekregen.

Sinds  zijn middelbare-schooltijd,op Sayreville High School, had hij een relatie met Dorothea Hurley. Nadat John school verliet heeft hij niet voor een vervolgopleiding gekozen. Hij wilde verder als rockster.
Plaatselijk succes kreeg hij met de schoolband Atlantic City Expressway, ACE. Ze traden op in voorprogramma's voor nagenoeg iedereen en bleven elke avond in bars optreden. In zijn tijd met ACE ontmoette hij de huidige keyboarder, David Bryan Rashbaum, die een maand ouder is dan Jon. Toen David uit de band stapte voelde Jon er ook niets meer voor en stapte daarna ook zonder excuus uit ACE. Hij kwam nu in een band dat The Rest heette. Ook hier werd hij frontman. The rest was eigenlijk de band van Jack Ponti, een rocksongwriter, die later zou meewerken aan Shot Through The Heart. The Rest had plaatselijk al meer succes dan ACE. Hier leerde Jon het "vak" van performen en het publiek bespelen. Na een succesvolle periode in The Rest verliet Jon ook deze band

Tony Bongiovi bood hem een baan aan bij Power Station, een opnamestudio. Hoewel hij daar min of meer een loopjongen was heeft hij daar veel geleerd. In de tijden dat niemand de studio gebruikten, nam hij wel eens zelfgeschreven nummers op. Tony had voor hem een band samengesteld, The Lechers. The Lechers zijn in Jon's tijd bij Power Station nooit van de grond gekomen en ging al snel uit elkaar. Jon wilde hierna een "echte" band oprichten, genaamd The Wild Ones. Maar dit klikte ook niet goed. In 1982 schreef hij het nummer Runaway. Tony dacht dat dit wel eens hit kon worden en ze namen het op samen met meer "professionelere" musici. Toen Runaway een lokale hit werd stelde Jon een permanente band samen onder de naam Bon Jovi. De rest is vrij bekend. De band wordt wereldberoemd met top hits. Jon zelf trouwt in 1989 met Dorothea. Samen hebben ze tot nu toe 3 kinderen: Stephanie, Jessie en Jacob. Nadat het album New Jersey was uitgebracht, nam de band een pauze van een paar jaar. In deze periode nam hij zijn eerste soloalbum op, genaamd Blaze of Glory. Hoewel dit de soundtrack was van de film Young Guns II bevatte het teksten over het leven van Jon zelf.

In deze periode ging hij zich ook bezig houden met een filmcarrière. Z'n eerste film was ook Young Guns II, waar hij een klein rolletje in speelt en binnen een paar seconden dood geschoten werd. Hierna maakte hij meer films, 11 stuks en zijn tweede soloalbum kwam ook van een film: Destination Anywhere.