Gevangene van de gele draak
is tweede geworden bij de Publieksprijs der Brabantse Letteren 2009

Wijst Sjan naar de ontploffing?

Terug naar de hoofdpagina

Als je het 3de boek over de avonturen van Sjan
Gevangene van de gele draak
leuk vindt, lees dan ook het 2de boek
Geleende krachten

Via De Zevensprong of Jeukiboek
kun je het boek bestellen en thuis laten bezorgen of zelf ophalen. Een bezoek aan een echte  KINDERBOEKWINKEL
vinden kinderen vaak bijzonder leuk.

Vermeld bij bestelling in de boekhandel altijd het ISBN nummer en de uitgeverij.

Bestellen?
Klik op
De Zevensprong  of
op
Jeukiboek
(BelgiŽ).


Heel veel leesplezier gewenst..

Heel veel leesplezier gewenst..
 

Hieronder vind je twee belangrijke internetsites van organisaties
die voor Tibet strijden.

Klik hier voor de Tibet Support Groep

Klik hier voor de Nederlandstalige ICT

 

Als Sjan een geheimzinnig briefje krijgt van zijn onbekende vader, gaat hij naar China om hem te ontmoeten. Maar in China raakt Sjan onverwacht in de problemen en komt in een jeugdgevangenis terecht. Daar heeft een gevaarlijke jongen het op hem gemunt, die de hele gevangenis terroriseert. Gelukkig is Sjan net zo bedreven in oosterse vechtsporten als hij. Bovendien sluit Sjan vriendschap met een wel heel bijzondere jongen.

Gevangene van de gele draak is een boek voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool en onderbouw van de middelbare school. Ook jeugdige vechtsport beoefenaars en kinderen die graag over andere culturen lezen, in het bijzonder over de Tibetaanse, zullen van dit boek smullen. Karate speelt naast kung-fu een belangrijke rol in dit spannende boek. De jonge hoofdrolspeler is op zoek naar zijn vader, maar vindt iets heel anders...

Ad Hoofs laat met dit boek zien dat hij pal staat voor de Tibetaanse zaak en met name die van Gedhun Choekyi Nyima. (klik op de naam voor meer informatie). Een toelichting daarover achterin het boek laat niets aan duidelijkheid te wensen over. De strijd van Tibet tegen de Chinese overheersing en de rol van de Westerse wereld daarin, wordt in Gevangene van de gele draak De gele draak valt aansymbolisch uitgevochten door  Gedhun, Tjeng en Sjan. Alleen als de Westerse wereld echt haar krachten bundelt tegen China, kan Tibet verlost worden uit de wurggreep van de gele draak.

    Klik hier voor actie!!   

                    Recensie
 
Dertienjarige Nederlandse Sjan, een kei in karate, vertrekt op uitnodiging van zijn vader, die hij nog nooit ontmoet heeft, met zijn alleenstaande moeder naar China. Op de luchthaven van Beijing raakt hij zijn moeder kwijt, wordt zonder reden gearresteerd en verzeilt in een strenge jeugdgevangenis, waar hij voortdurend geterroriseerd wordt door de Chinese jongen Tjeng. Maar hij raakt er ook bevriend met leeftijdgenoot en medegevangene, Gedhun, door de Dalai Lama erkend als de toekomstige belangrijkste geestelijk leider van Tibet; de Panchen Lama. Samen weten ze uiteindelijk te ontsnappen en met hulp van buiten Sjan's moeder en Gedhun's ouders te bereiken in de Britse ambassade. Van Sjan's vader echter geen spoor. Indringend, ontroerend en zeer spannend fictieverhaal, met een politieke inslag, vol actie en goede identificatiemogelijkheden, geschreven in een vlotte stijl met veel dialogen, maar met een pittig taalgebruik. Vormen van Chinese vechtkunst, de Tibetaanse en Chinese cultuur en begrippen als meditatie en reÔncarnatie worden inzichtelijk geÔntroduceerd. Paginagrote en kleinere acryl met potlood en inkt illustraties (Maurice Heerdink), in zwartwitgrijs tinten, waarin dramatiek en licht een elementaire rol spelen en de boekfiguren gedetailleerd getekend zijn, ondersteunen de meest essentiŽle. © Biblion

Het is het derde verhaal over Sjan die op zoek gaat naar zijn vader. Het boek kost  € 10,50 en is een uitgave van Educatieve uitgeverij  Maretak te Assen. Vooral kinderen uit de bovenbouw (basisschool) en onderbouw (middelbare school) zullen van dit spannende boek smullen.

AVI 8
Leeservaring F
Het ISBN nummer is 90 437 0317 8.
NUR 140 en 282