Ad Hoofs en krijgskunst

Bibliografie (zijn boeken)
Meer weten over ander schrijfwerk van Ad?


Biografie (zijn leven)
Hier vind je de biografie van Ad


Bruce Lee (zijn held)
Kijkje nemen bij Bruce Lee? (Engels!)


Begin (zijn startpagina)

Terug naar de hoofdpagina

 

Karate

Ad had vroeger zijn kamer vol hangen met posters van de legendarische filmheld Bruce Lee. Al zijn vechtfilms heeft hij meerdere malen in de bioscoop gezien. Maar ondertussen zat hij met zijn vrienden op voetbal en later op badminton. Pas op zijn 22ste, na zijn diensttijd, nam een schoolvriend hem mee naar een karate training. Sindsdien trainde hij wekelijks om zich deze gevechtskunst eigen te maken. Uiteindelijk is Ad binnen zijn stijl (Goju) opgeklommen tot 1ste Kyu (de bruine band met 2 slips). De laatste stap naar 1ste Dan (de zwarte band) zal hij niet meer maken (zie Aikido).

Wapens

Trainen met wapens heeft Ad ook altijd bijzonder interessant gevonden. Op de karateles werd slechts heel af en toe met een houten mes of lange stok getraind. Thuis oefende hij wel eens met nunchaku’s (twee stokken aan een korte ketting). Hij besefte dat, om het goed te leren, je natuurlijk gewoon op les moet.

Aikido

Gaandeweg is Ad zich ook gaan interesseren voor de mysterieuze kant van de oosterse krijgskunsten. Daarnaast hebben ook andere zelfverdedigingssporten zijn belangstelling, zoals win chun, aikido en pencak silat. En bij belangstelling alleen is het niet gebleven. Sinds begin 2002 gaat hij nu elke week op aikido training en daarnaast volgt hij nog (op aikido gebaseerde) wapen training. Dat heeft er toe geleid dat hij in 2002 met karate is gestopt, twee vechtsporten naast elkaar beoefenen is voor hem ondoenlijk gebleken
Aikido heeft overeenkomsten met het Chinese tai chi, dat hij ook sinds januari 2002 met veel plezier elke week doet.

Schrijven

Het is niet verwonderlijk dat vechtsport uiteindelijk in de verhalen en kinderboeken van Ad zijn weg heeft gevonden. Zijn allereerste verhaal (het oerverhaal), dat in (januari)1992 in de Taptoe verscheen, ging over karate-junior Sjan.