Groot in kleine partijen!! Ook voor akoestische muziek. Deze twee enthousiaste muzikanten maken allround muziek voor feesten en partijen tot 250 personen.

 

 Home   Repertoire   Optreden   Fragmenten   Akoestisch   Contact 

Optreden

 

 

Het publiek verwacht tegenwoordig van een muziekduo net zoveel als van een complete band. Om dit voor elkaar te krijgen maken vele duo`s gebruik van midifiles en MP-3 bestanden, om zo aan die wens te voldoen. Dit heeft echter tot nadeel dat een nummer is zoals het is en dat er verder niet tijdens het spelen geïmproviseerd kan worden.

Echter hebben wij hier iets op gevonden. We spelen de nummers uiteraard helemaal zelf, zonder bladmuziek, op onze eigen manier. We maken gebruik van songstyles die we zelf kunnen aanmaken met de computer en kunnen inladen in het workstation die het geluid weergeeft. Zo`n style bestaat uit een drumpartij, percussie, baspartij en 3 begeleidingspatronen (zoals piano, steelguitar, strings) die tezamen klinken als een compleet orkest. Ook gebruiken we de interne styles die we naar eigen smaak aanpassen aan onze nummers. Het is een heel gepuzzel om tot een goede style te komen maar het resultaat is dan ook verbluffend goed. Je hoort om welk nummer het gaat, herkenbaarheid waar het publiek veel waarde aan hecht. Elk nummer krijgt zijn eigen klankkleur mee door klanken van de begeleiding te veranderen naar eigen smaak. Dit alles is door de hedendaagse techniek mogelijk gemaakt. We hebben hiervoor een Korg I40M module (ook één op reserve) die via midi wordt aangestuurd door een accordeon. Het zou echter ook met een keyboard of elektrisch piano kunnen maar wij zijn nu eenmaal bezeten van dit volksinstrument. Het digitale geluid van het accordeon wordt tevens mee uitgemixt in de muziek, hierdoor ontstaat een bepaalde "eigen sound".

 

Het workstation van Korg daarnaast de Roland FR-7.

 

Daar waar nodig spelen we ook zonder hulp van de geluidsmodule en is alléén het geluid van de Roland accordeon versterkt. Dit levert een bijzonder grote vrijheid van spelen op waardoor er mooi op het publiek kan worden ingespeeld.

Alleen een goed geluid en het goed instellen van het workstation is niet voldoende. Elke gelegenheid is anders van akoestiek. Dus elke keer voordat we optreden doen we een kleine "soundcheck" om te bepalen of er iets aan de instellingen van de versterkers moet veranderen (bas, middle, treble) om een zo goed mogelijk uitgemixt geheel te krijgen. Tevens is het volume van groot belang en verschilt per aangelegenheid. Niets is vervelender voor het publiek als de muziek overstemt of niet te horen is. Voor de versterking hebben we gekozen voor 2 verschillende sets van HK audio. Dit zijn beide compacte sets van Duitse kwaliteit met een perfecte geluidsweergave. Het zou jammer zijn dat muziek niet goed tot zijn recht komt door een geluidssysteem waarvan de geluidsweergave ontoereikend is.

De HK LUCAS 2000 - Een compacte set bestaande uit een 18 inch subwoofer met 1200 watt en 2 full-range luidsprekers van elk 400 watt, dus totaal 2 kilowatt. Dit is ruim voldoende voor 250 luisteraars waardoor ook grotere aangelegenheden goed zijn te versterken mocht het zich onverhoopt eens voordoen. 

De HK LUCAS XT - Een zeer compacte geluidsset met een totaal vermogen van 370 watt (een subwoofer van 10 inch met 250 watt vermogen en 2 topboxen van elk 60 watt) voldoende voor een publiek ter grootte van 70 personen echter wel met dezelfde geluidskwaliteit als het grotere LUCAS 2000 systeem.

Hier boven de HK Lucas XT en de HK Lucas 2000.

We beschikken over eigen podiumverlichting want het oog wil ook wat. We hebben gekozen voor een niet al te zwaar lichtset om de kosten van energiegebruik binnen de perken te houden. Deze wordt alleen gebruikt als er voldoende plek is, uitsluitend bij de optredens die `s avonds plaatsvinden.