ENTLEBUCHER SENNENHONDEN VAN CINU’S HOF

 

 image003

Ned. Kampioen

Ciska vom Lühler Dick

*18 juni 1996

†13 maart 2008

 

Ruim 9 maanden nadat wij haar dochter Akkie hebben moeten laten inslapen hebben we ook afscheid van onze Ciska moeten nemen. Ciska was al wat langer ziek en had al heel lang pijn, ze kreeg drie maal per dag een pijnstiller. Sinds augustus vloeide ze tussentijds, steeds zo maar een paar dagen. De laatste weken hoestte ze vaak, waarschijnlijk door uitzaaiingen in haar longen. Haar buik werd dikker en dikker. Nadat ze geen voeding en pijnstilling meer kon binnen houden bleef er voor ons weinig keus.

Dit ziek-zijn wilden wij haar niet nog langer aan doen. Tijd rekken, terwijl de kwaliteit van haar leven hollend achteruit ging, dát verdiende ze niet. Wij hadden nog één plicht, de plicht haar op tijd een waardig einde te geven. Het overleg met de dierenarts was dan ook kort maar krachtig, zij was natuurlijk goed op de hoogte van alle problemen met Ciska.

 

Vol vertrouwen lag ze tegen ons aan, in het zonnetje mét haar geliefde balletje toen de dierenarts haar het laatste prikje gaf. Ze is heel rustig ingeslapen. We hebben haar op de grond neergelegd waardoor Andra en Fanny op hun eigen manier afscheid van haar hebben kunnen nemen. Wij hebben haar naast Akkie in onze tuin begraven.

 

Wij kunnen het nog nauwelijks geloven.

 

Onze Ciska, ooit de pup waar wij zo lang op wachtten.

Onze Ciska, onze oudste. Moeder, groot- en overgrootmoeder.

Zij was een heel, heel belangrijk deel van ons leven;

11 ˝  jaar hadden wij het voorrecht haar in ons midden te mogen hebben.

Onze Ciska, een hond met een gouden karakter; heel zelfverzekerd, altijd vrolijk.

Onze Ciska, wat zullen we haar missen.

 

    HOME            IN MEMORIAM