KENNEL VAN CINU’S HOF

NESTEN

FOKKERIJ

IN MEMORIAM

 

HOME

RAS

DAAN EN ANS 

KENNELDAG

 

 

 

 

Ons vijfde nestje is geboren, voor Akkie’s tweede nest.  Omdat de Ned. Entlebucher Sennenhonden Vereniging geen gedragstest organiseert zijn we daarvoor met Akkie naar Duitsland, de SSV geweest. Dit nestje heeft ook weer de instemming van de Zwitserse rasvereniging en ook nu weer is het strenge fokbeleid vanuit dat land gevolgd. 

 

De reu die we deze keer na lang zoeken uitgekozen hebben is de Zwitserse Benn v.d. Riesel-Ranch, Benn woont in Duitsland. Voor Benn was het de eerste keer dat hij dekte. 

 

 

Benn v.d. Riesel Ranch

Geb. 29 juni ’01

 

 

HD F.C.I. C (Duitsland)

Ogentest 29 januari ’08: alles in orde

DNA-PRA A

Gedragstest: Vorzüglich (Duitsland)

 Akkie v. Cinu’s Hof

Geb. 12 november ’99

Overleden 11 juni 2007

 

HD F.C.I. A1 (Duitsland)

Ogentest 20 jan. ’06: alles in orde

DNA-PRA A

Gedragstest: Sehr Gut (Duitsland)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 1 november ’04 was het zover, de geboorte van ons E-nest. 7 pups in totaal, 4 reutjes en 3 teefjes. Alle pups hebben een lange staart zonder knik en mét een witte punt.

 

 

 

Ons “Ukkie”, het tweede teefje woog bij geboorte 180 gram. Op de 5e dag woog ze al 300 gram. Ondanks haar vechtlust, haar wil om te leven bleek zij niet in staat om te kúnnen leven. Met pijn in het hart hebben we haar op de avond van de 6e dag laten inslapen. We hebben haar bij ons in de tuin onder één van de eikenbomen begraven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de anderen is het prima gegaan, ze zijn gezond opgegroeid. Omdat hun baasjes na de Kerstdagen vakantie hadden zijn ze, voor ons gevoel, vrij jong uitgevlogen. Eggo ging als laatste, op één dag na 10 weken oud. De laatste 10 dagen maakte hij natuurlijk deel uit van ons gezinnetje, het was geweldig hem nog een tijdje bij ons te mogen hebben! Des te moeilijker was het om hem naar zijn nieuwe baasjes te brengen en achter te laten Op zondag 20 febr. ’05 zijn alle pups alsmede papa Benn bij ons thuis geweest. Dat was één groot feest.

 

Het is nu bijna 1 jaar later, 18 oktober ’05. Alle “E-tjes”maken het goed. Vandaag is de DNA-PRA uitslag van papa Benn bekend geworden. Hij heeft net als mama Akkie een A. Dat betekent dat alle E’s DNA-PRA A zullen hebben, zij kunnen de oogziekte PRA dus niet krijgen maar ook niet doorgeven aan hun eventuele kinderen.

Inmiddels zijn de “pups” ruim 1 jaar. Hun heupen zijn beoordeeld op heupdysplasie. Gelukkig zijn alle uitslagen prima! Eggo en Etna zijn al op een tentoonstelling geweest en werden prima beoordeeld.

 

 

heupen

EU, Zurich

ogen

gedrag

PRA

overleden

Eggo

B1(D)

     B

12 dec. ‘09 vrij

4 okt. ’08 SSV in Nederland

  A

† 2 september 2016

Enrico

-----

 

† augustus 2017

Efraďm-Lex

A2 (D)

 

† 5 december 2007

Ethan-Boris    

B1 (D)

 

7 maart ‘08 vrij

 

† 30 augustus 2017

Esta       

B2 (D)

 

† 29 maart 2018

Etna   

A2 (D)

 

15 febr. ’07 vrij

19 nov ’06 SSV

  A

† 1 april 2017