Modelboten Vereniging Vaargroep Groningen

De Modelboten Vereniging Vaargroep Groningen is op het gebied van modelboten al 21 jaar een begrip in Groningen! Destijds opgericht door een handjevol enthousiastelingen en in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwaardige vaarvereniging van, voor en door modelbouwers. De achterliggende gedacht was en is nog steeds : Het genieten van de modelbouw hobby in een gezellig samenzijn van zowel leden als niet leden.  Samen zijn we de vaargroep groningen en dat moeten we zo houden. We proberen dit ook zo veel mogelijk naar buiten te dragen tijdens de verschillende vaarshows waar de Modelboten Vereniging Vaargroep Groningen vaak is vertegenwoordigd.

Vanuit onze vaste plek in het prachtige stadspark van Groningen  waar regelmatig op o.a. zondagmiddag gevaren wordt, proberen we zoveel mogelijk plezier te beleven aan onze hobby : Het bouwen van, varen met modelboten en ideeen uitwisselen over de hobby en nog veel meer gerelateerde zaken. Ook wordt vanaf deze locatie de jaarlijkse vaarshow georganiseerd ; Een evenement waar altijd weer veel enthousiaste modelbouwers en belangstellenden op af komen. Met zijn allen genieten we van de hobby : Modelboten

Maar wat is het nu eigenlijk, die liefde voor modelboten?  Menigeen haalt zijn neus er voor op. Immers welke volwassen man of vrouw speelt nog met bootjes? Wat velen niet weten is dat er veel meer achter deze hobby schuilt dan varen alleen. Uiteindelijk blijkt het varen slechts bijzaak te zijn! De modelboten hobby begint namelijk niet met het varen maar met het bouwen. Die leuke bootjes worden namelijk niet kant en klaar geleverd: de hobbyist bouwt zelf het schip. Het zelf bouwen van schepen, dat is de grote uitdaging van de modelbouwer! Maandenlang ploetert hij aan de bouw van een schip, een romp vervaardigen, de opbouw maken en minutieus schilderwerk verrichten. Al dit werk om uiteindelijk te komen tot dat ene moment namelijk de tewaterlating. Is de romp waterdicht en is het schip goed uitgebalanceerd hoe diep ligt hij in het water en hoe gedraagt hij zich? Alle vragen en verwachtingen zullen dan ook door het hoofd van de bouwer schieten en het gevoel van trots en overwinning is dan ook groot als het schip uiteindelijk door het water klieft. Een dure hobby denkt U? Dat hoeft niet het geval te zijn. Er zijn tegenwoordig veel eenvoudige schepen in bouwpakketten verkrijgbaar en in een later stadium kan men ertoe besluiten om grotere, mooiere en moeilijker boten te bouwen. Toegegeven, alles kost geld maar het gevoel dat een varende, zelf gebouwde boot je geeft, dat gevoel is niet in geld uit te drukken !! Kortom :

Modelboten, meer dan varen alleen !
DISCLAIMER : De home pagina van de Modelboten Vereniging Vaargroep Groningen is puur ter informatie en alles onder voorbehoud van wijzigingen, typefouten, onjuistheden enz. De Modelboten Vereniging Vaargroep Groningen is op geen enkele manier verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele schade en/of letsel voortvloeiende uit al dan niet correcte informatie op deze pagina. Ook kunnen er geen rechten ontleend worden aan de informatie op de deze pagina.