Beagle Dieuwke

 

Naar startpagina beaglesite

 

 

Mijn dagindeling

 

Ja, hoe brengt Dieuwke nou zo haar dagen door zult u misschien wel denken. Nou dan lees het volgende verhaaltje van mij maar eens even door.

Nadat ik in mijn eerste jaar al morgens vroeg om zeven uur! met baasje of vrouwtje, voordat zij naar hun werk gingen, mijn eerste ronde moest doen heb ik besloten dat dit voor mij veeeeel te vroeg is. Morgens moet ik eerst uitslapen, dus wens ik zeker niet om zeven uur morgens al bruut wakker gemaakt te worden om even te plassen. Gelukkig hadden mijn baasjes dit snel door en nu doe ik mijn eerste ronde als mijn vrouwtje terugkomt. Tot die tijd slaap ik heerlijk uit op de bank of in mijn honden mandje.

 

Vrouwtje rijdt op een busje en brengt geestelijk gehandicapten naar een dagverblijf en avonds weer terug naar hun eigen huis of inrichting. Meestal is ze dan zo iets voor halftien weer thuis. Als vrouwtje dan geplast heeft begroet ze mij en mag ik aan de riem om zelf de plas (en poep) ronde te gaan maken. Morgens mag ik zelf de route kiezen die we wandelen. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat we nooit twee dagen achterelkaar dezelfde route lopen. Zo heb ik de alle straten en veldjes van deze kant van Hengelo al wel meerdere malen gezien. Soms loop ik richting de stad, dan weer steek ik gelijk over en gaan we de wijk in, dan weer ga ik gelijk rechtsaf en lopen we richting de houtmaat en dan via de fietsbrug de A1 over richting de sportvelden of we gaan richting de Hasseler Es en zoeken daar de mooiste velden op om even lekker op los te rennen. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur waarna ik me thuis tegoed doe aan het eten dat me wordt voorgezet en laat ik me nog even lekker verwennen. Hierbij ga ik naast mijn vrouwtje liggen die met dan heerlijk kietelt en streelt. Als ze hier genoeg van heeft ga ik rusten op de bank.  Zo tegen halftwee meld ik me dan weer voor de tweede ronde. We lopen dan meestal naar een veldje hier in de buurt. Hier kan ik even snuffelen en indien ik geluk heb nog even spelen met andere honden. Avonds na het eten gaan we dan met zijn drieën, zo tegen zes uur de avond ronde doen.

 

 Zomers gaan we dan richting de Zaagstraat. Dit is een doodlopende (boeren)weg met aan de ene kant een sloot met daarachter een talud en daar weer achter de A1 en aan de andere kant van de straat maïsvelden en weilanden. Hier kan ik me heerlijk uitleven. Soms even baggeren door de sloot, dan weer rennen door het maïsveld of even klieren in een van de weilanden. Alleen als de koeien of paarden hierin staan mag ik dat weiland niet in. Maar ach dan ren ik toch het volgende weiland in. Meestal zijn er dan ook wel andere hondenvriendjes waar ik mee kan spelen. Winters is het daar wel erg donker en gaan we wat vaker een rondje om het zwembad doen. Hier komen we ook langs drie speelveldjes, dus vervelen doe ik me ook dan niet.

 

In het weekend doen we meestal een lange wandeling in de omgeving. Soms naar één van de vele bossen, soms naar het Lutterzand, of door een of ander mooi natuurgebied. Enkele keren per jaar gaan we mee met de beaglewandeling van de BeagleClub Nederland. Dit is als beagle een fantastische ervaring die elke beagle meegemaakt moet hebben.

 

Als we na de avond ronde dan weer terug zijn ga ik voor de kelderdeur staan. Hier hebben ze namelijk alle lekkere (honden) dingen in liggen. Behalve mijn brokken liggen hier allerlei botjes, bullepees, long en andere lekkernijen. Avonds krijg ik altijd een lekker botje en wel een bullepees. Deze mag ik zelf uitzoeken. Eerst gaven ze mij zomaar een bullepees, maar deze wilde ik nou net niet. Tja ik ben natuurlijk wel een beagle en die zijn nu eenmaal eigenwijs. Eerst bekijk ik alle botjes die mijn baasjes neerleggen, daarna besnuffel ik ze één voor één, keur ze nogeens en dan … ja hoor deze bevalt me vandaag wel.

Meestal probeer ik dan nog stiekem nogmaals er een uit te zoeken, maar mijn baasjes zijn (hellaas) ook niet dom. Alles wat ik krijg eet ik altijd netjes op mijn eigen kleedje op. Zo ook mijn bullepees. Beetje voor beetje knabbel ik er iets vanaf. Vooral het laatste stukje is altijd lastig. Meestal kauw ik dit zo lang dat het zacht is. Dan slik ik het gehele laatste stukje geheel door en is de waterbak aan de beurt.

 

 Het liefste ga ik naar buiten om uit de vijver te drinken. Vijverwater, of gewoon regenwater uit een grote plas vindt ik veel lekkerder dan kraanwater. Nadat ik dan gedronken heb ga ik heerlijk in mijn mand of uitgebreid op de bank liggen. Lekker dicht tegen mijn baasje aan. Op de bank ligt een dekbedje met daarover een dekbedovertrek. Waarom, nou dan lees dit zo maar eens.

 

 

De laatste ronde heb ik ook maar afgeschaft. Een hele ronde om even snel te plassen, nou mooi niet. De laatste “ronde” is even naar een grasveldje net om de hoek. Hier kan ik mijn laatste dagelijkse plasje wel doen. Daarna gaan we weer terug naar huis. Thuis nestel ik me meestal netjes op de bank en krijg ik altijd een stukje long. Dit is lekker zeg.  Als mijn baasjes samen weg gaan krijg ik ook altijd een lekker stukje long. Helaas verstoppen ze dit long te goed, anders eet ik zo een grote zak op hihi. Als ze de gehele avond weg zijn geweest mag ik mee naar boven. Dan nestel ik me zo dicht mogelijk tegen vrouwtje aan of kruip ik bij baasje onder het dekbed.

 

Nou je leest het wel. Zo slecht heb ik het hier niet. Maar volgens mij zijn mijn baasjes net zo gek met mij dan ik met hen.

 

Naar startpagina beaglesite