Beagle Dieuwke

Naar startpagina beaglesite

 

Op vakantie naar Frankrijk

 

He he, eindelijk mocht ik eens mee op vakantie met mijn baasjes naar het verre buitenland. Toen mijn baasjes vorig jaar al weer 12,5 jaar bij elkaar waren hebben ze van onze lieve buren een vakantie aangeboden. Ze mogen twee weken in hun vakantiewoning in de Lot in Frankrijk doorbrengen en ik moest mee van de buurvrouw. Nou je begrijpt dat wil ik wel. Hun huisje staat op 12Ha grond, dus kan ik daar heerlijk rondrennen en spelen met de vele buurthonden die daar zijn. Kan ik ook eens naar Frans geblaf luisteren.

 

Op hemelvaartsdag zijn we vertrokken voor de reis van 1200km. Wel moest ik al zeer vroeg (5.00uur) van mijn favoriete plek op mijn baasjes bed af. Iets na half zes zijn we vanuit Hengelo weggereden. Onderweg heb ik overal om me heen gekeken of Belgie en Frankrijk anders was dan ons vlakke landje. Tot Parijs ging het best wel lekker snel. Alleen die domme parijzenaren moesten nu net ook Parijs verlaten zodat het aansluiten werd. Bijna 2 uur lang meter voor meter afleggen in de auto waarbij het steeds warmer werd. Gelukkig hebben mijn baasjes airconditioning in de auto, maar toch. Het laatste stuk van de reis heb ik vooral liggend doorgebracht, meestal met een heerlijk natte handdoek die voor verkoeling zorgde.

 

 

Tegen half acht avonds waren we bij het huisje in Boissieres. Dit ligt vlak bij Cahors in de Lot in Frankrijk dus. Het huisje was heerlijk koel doordat alle ramen voorzien waren van (gesloten) luiken. Ik ben gelijk maar even de omgeving gaan bekijken en dat beviel me wel. Wat een ruimte is dat zeg 12Ha. Veel gras en een bos voor mij alleen. Baasje en vrouwtje houden me wel in de gaten dat ik niet te ver wegloop. He daar heb je de buurhonden ook al, even kennismaken en laten merken dat de komende 10 dagen Ik hier de baas ben.

 

 

 

De volgende morgen gaan we al vroeg wandelen, daarvoor ben ik hier tenslotte. Ik wil wel veel van de omgeving zien, dus vol goede moed beginnen we aan de afdaling naar waar volgens onze buren een riviertje moet zijn. Nou, na een tijdje kwamen we een smal beekje tegen, dus dat viel even tegen. De terugweg was alleen maar omhoog. Dat en de warmte maakte dat ik het niet makkelijk had. We begonnen steeds langzamer te lopen en kwamen vermoeid en bezweet weer bij ons huisje aan. Snel naar binnen, even iets drinken en daarna een lekker koel plekje opzoeken. Wat een hitte zeg, dat ben ik niet gewend en ik kan al zo slecht tegen de warmte. Nou ik heb mijn wandeling voor vandaag wel gehad, ik ga heerlijk rusten. Mijn baasjes moeten toch boodschappen doen.

 

Wat hebben ze nu weer meegenomen. Een plastic zwembad voor mij. Nou ze denken toch niet dat ik daar in ga! Ik bagger door sloten, maar dit is schoon water, dat doen ze me toch niet aan!! Misschien dat ik als drinkbak ga gebruiken, maar hier in gaan liggen doen ze zelf maar. Hebben ze dus ook gedaan, die mafkezen.

 

Over de rest van mijn eerst buitenlandse vakantie kan ik aardig kort zijn.

Morgens op tijd een wandeling van een uurtje en daarna heerlijk uitrusten op de koele plekjes in het huisje. Het is veel te warm en te veel klimmen. Ja als we afdalen loop ik voorop, maar heuveltje op gaat steeds zwaarder en loopt baasje voorop mij moed in te praten dat het niet meer zo ver is, ja ja.

De waterbak of het "zwembadje" is mijn grote vriend als ik dorst heb, voor de rest rust ik uit in de koelte van de slaapkamer of net voor de tuindeuren in de kamer waar ik mijn baasjes goed in de gaten kan houden.

 

Af en toe ga ik even buiten kijken hoe mijn baasjes het maken en of de buurthonden er zijn. Als ze op mijn terras durven te komen jaag ik ze weg. Ze mogen best op afstand kijken hoe ik met mijn baasjes uitrust, maar al te dichtbij duld ik ze niet. Nou ja, alleen de teckel van de overkant trekt zich er niets van aan. Die komt aansloffen en laat zich onder de tafel buiten in de schaduw neerploffen.

 

Op een dag dat het wat bewolkte was hebben we de wijnroute van Cahors gedaan. Kwam ik er ook eens uit zullen ze wel gedacht hebben. Enkele keren stoppen om even de beentjes te strekken en verder maar. Voor de rest hebben we vooral de omgeving van het huisje bewandeld. Avonds was het meestal barbequeparty. Een of meerder stukjes vlees op de bbq en verder wat groenvoer en andere gezonde dingen voor mijn baasjes. Meestal kreeg ik dan wel een stukje vlees mee, dan andere geven ze maar aan de konijnen.

 

 

Mijn vakantie was best wel leuk hoor, maar toch iets anders dan ik me voorgesteld had. Als ze volgend jaar met hemelvaart weer weg gaan met de eigen vouwwagen, dan blijven we lekker in Nederland, daar zorg ik wel voor. Dan ga ik weer heerlijk met ze mee. Indien mijn baasjes zomers op vakantie naar warme landen gaan, doen ze dit maar mooi alleen. Laat mij dan maar lekker naar Bernadette in Saasveld gaan. Hier zijn altijd leuke vriendjes waar ik me prima mee vermaak. Nou mocht ik weer op vakantie zijn geweest dan laat ik het jullie wel weer weten, ik ga nu eerst wandelen hier in Hengelo. Lekker vlak en koel hier.

 

 

Naar boven