Beagle Dieuwke

 

Naar startpagina beaglesite

 

Naar mijn andere beaglewandelingen

 

Twickelwandeling met leden beagle bende forum

 

Zondag 24 oktober hebben we weer heerlijk gewandeld in het bos bij Kasteel ‘t Twickel bij Delden. Het Twickelerbosch zoals dat hier heet is een losloopgebied dat vorig jaar nog verder is uitgebreid. Hier wandelen we zeer geregeld, maar deze keer wordt het iets speciaals. We gaan namelijk wandelen met beagles waarvan hun baasjes regelmatig op het beagle bende forum vertoeven. De laatste dagen hebben nog verschillende baasjes af moeten zeggen, maar we zijn toch met een klein maar zeer gezellig groepje bij elkaar.

 

 

Mitzi, Twister, Basja, Pip, Dieuwke en hun baasjes hebben zich netjes voor 11 uur verzameld op de parkeerplaats bij kasteel Twickel. Ik heb zoals jullie wel weten al véééél vaker met meerdere beagles gewandeld, maar voor de andere beagles wordt het hun eerste ervaring. Als we de parkeerplaats verlaten hebben kunnen we gelijk los. Heerlijk rennen we achter elkaar aan. Af en toe wordt er even gesnauwd, maar al snel hebben we door dat we beter als één groep kunnen fungeren. Al bij de eerste kleine modderplas laten we ons van de beste kant zien. Als we even later op een groot open veld komen rennen we hier heerlijk door de plassen. Enkelen kunnen er geen genoeg van krijgen maar volgen ons toch maar als we verder lopen en het eerste bruggetje oversteken. Hier kunnen we ons even afspoelen in het kleine bosmeertje. De meeste beagles zijn toch hetzelfde. Tot aan de buik het water in, maar zwemmen, no way. Alleen Mitzi waagt zich na even aandringen in het water om een stok op te halen.

 

 

We lopen weer verder en steken even later het Bornse voetpad over. Met het bos aan de linkerkant en de weilanden aan de rechterkant lopen we verder. Bij de eerste de beste diepe, maar vooral smerige sloot, storten we ons naar beneden. Mmm heerlijk toch zo’n baggersloot die nu in de herfst vol met bladeren ligt. Gelukkig is er verderop weer een klein beekje zodat we weer het water in kunnen. Je raadt het natuurlijk al. Eén beagle zwemmend en de rest tot aan de buik. Het grote grasveld wat we daarna passeren wordt door ons weer gebruikt om te dollen. Zo langzamerhand lopen we richting het kasteel. Bij het kasteel gaan we even aan de lijn en op de ophaalbrug maakt baasje een leuke groepsfoto. Zo kun je zien wie er allemaal met deze nu al zeer geslaagde wandeling meelopen. Van links naar rechts zijn dit Edith met Dieuwke, Johnny en Bianca met Mitzi, Tanja en Guus met Twister, Karin en Marcel met Basja en Pip. Baasje zelf heeft de foto gemaakt en staat dus niet op de foto haha.

 

 

Naast het mooie kasteel Twickel zien we hier nog andere mooie gebouwen zoals de rentmeesterij. Onderweg komen we regelmatig andere honden tegen die we even hartelijk begroeten. Sommigen zijn zeer geïnteresseerd in één van ons. Basja heeft net haar eerste loopsheid achter de rug. Als we weer bij die heerlijke baggersloot aankomen rennen we hier tot grote hilariteit van onze baasjes nog maar even door.

 

We steken het Bornse voetpad weer over en steken linksaf. Als we hier het bruggetje over zijn moeten we eigenlijk rechtsaf! Mitzi, Basja en Pip zijn echter linksaf gerend achter een andere hond aan. Johnny en Marcel, hun baasjes besluiten ze maar op te halen. De beagles zijn al bij de parkeerplaats, maar de wandeling is nog helemaal niet afgelopen. Gezamenlijk komen ze teruggewandeld naar de plek waar we op hun wachten. Met luid applaus worden ze begroet. We lopen weer gezamenlijk verder alhoewel er nu een klein Frans bulldogje met ons mee wil lopen. Als zij terugloopt gaat er weer een beagle achteraan en zo gaat het even heen en weer hihi. Als tenslotte iedereen zijn eigen hond weer bij zich heeft lopen we dan echt verder.

 

 

Op het grote veld met de vele plassen stoppen de baasjes bij de grote boomstammen die hier liggen. Wij rennen hier tientallen keren het veld rond en springen van de ene boomstam naar de andere boomstam. We krijgen er maar geen genoeg van. Als we nog niet nat en zwart waren, dan zijn we dat nu wel. Vele mensen die hier ook wandelen stoppen en slaan het geren van ons gade. Het is ook een prachtig gezicht.

 

 

Tenslotte lopen we moe maar voldaan het laatste stukje terug naar de parkeerplaats. Een leuke mevrouw wil ons beagles wel een snoepje geven. Nou dat moet je dus niet doen bij beagles he. We vallen haar met zijn allen aan haha. We gaan hier nog even aan de picknicktafel zitten. Mijn baasjes hebben voor iedereen nog wat lekkers meegenomen. Wij beagles krijgen een lekkere kluif en de baasjes frisdrank en heerlijk ruikende stukjes worst. Mmm die lusten wij ook wel, maar helaas. Bianca deelt nog wel haar stukjes kaas aan ons uit en dit smaakt ook erg lekker.

 

 

Al napratend over de wandeling komen we tot de conclusie dat we dit zeker vaker moeten gaan doen. Zo’n wandeling met leden van het beaglebende forum is wat ons betreft een echte aanrader. Dat mag wat mij betreft wel weer hier in het prachtige Twentse landgoed van Twickel, maar iets centraler in het land kan natuurlijk ook.

 

Thuis gaat baasje gelijk aan de gang om de gemaakte foto’s op de computer te zetten om ze daarna op te sturen naar al mijn nieuwe vriendinnetjes. Zelf heb ik me prinsheerlijk op de bank genesteld.

Wat is het toch heerlijk om zulke baasjes te hebben waarmee je zulke mooie wandelingen kunt gaan maken om daarna op je eigen stekje thuis uit te rusten.

 

Mitzi.Twister, Basja, Pip en baasjes bedankt voor deze mooie dag.  We zien elkaar vast wel weer.

 

 

 

Dieuwke

Naar startpagina beaglesite

 

Naar mijn andere beaglewandelingen