BeagleBoard wandeling Twickel - 18 maart 2007

 

Vandaag is de beaglewandeling van het BeagleBoard. Dit is een gezellig forum waar vele beagle eigenaren dagelijks veel ervaringen, belevenissen en leuke foto’s uitwisselen.

Het is de tweede wandeling van het BeagleBoard en dit keer wandelen we in ons prachtige Twentse land bij Kasteel ’t Twickel. Hier is een groot losloopgebied, dus dit wordt vandaag weer genieten.

Officieel wordt de wandeling georganiseerd door Hendrik Ekkelkamp van de Oakcamp beagles uit Almelo. Helaas is Hendrik deze week ziek geworden en kan hij er vandaag niet bij zijn. Hij heeft ons, Edith, Gerald en Dieuwke dus, gevraagd of wij iedereen vandaag het mooie wandelgebied rondom Twickel in Delden willen laten zien. En natuurlijk willen we dit.

 Morgens verzamelen we ons bij restaurant ’t hoogspel. Jammer genoeg zijn er nog enkele afzeggingen door ziekte en het wel erg stormachtige weer in de vroege uurtjes. Toch zijn we met een leuk aantal van 12 beagles en 23 grote en kleine mensen.

Niet elke beagle wordt morgens even aardig begroet in het restaurant. Het enthousiast blaffen wordt niet zo op prijs gesteld.

Tegen elf uur vertrekken we. De regenbuien zijn verdwenen, dus de weergoden zijn ons vandaag toch nog goed gezind. Ik duik na 30 meter natuurlijk gelijk de eerste sloot in hihi. Via het twickellaantje bereiken we het wandelgebied. Hier gaan de meeste beagles gelijk los. Wat een feest! Als gekken rennen we achter elkaar aan tot grote hilariteit van de baasjes. Ja, dit is leuk. Ook de eerste modderpoel wordt goed bezocht :).

We wandelen over de wat drassige paden en komen regelmatig een leuk veldje tegen om even helemaal los te gaan. Ook het vennetje wordt vrolijk begroet. Een beagle durft het aan om te gaan zwemmen. De rest kijkt toe en speelt tikkertje om een grote struik.

Even verderop weer een leuk speelveld met de Oelerbeek. Genieten dus. Net als we hier verder wandelen zien de baasjes twee andere beagles aankomen (wij zijn nog veel te druk met elkaar haha). Deze twee beagles gaan netjes zitten en kijken verbaast naar de gezellige achter elkaar aan rennende meute. Als wij de twee ook eindelijk zien rennen we vrolijk naar ze toe en worden ze hartelijk begroet. Ook deze twee baasjes besluiten om met ons mee te wandelen. Zo bestaat de meute nu uit 14 beagles.

Bij het kasteel moeten we even aan de riem. Voor het mooie kasteel Twickel wordt door de fotografen onder ons vele mooie groepsfoto’s gemaakt. Wat een gezellig clubje zo he.

We wandelen en rennen weer verder. Via verschillende leuke paadjes en bruggetjes komen we uiteindelijk weer bij het eerste veld uit. Hier wordt nog een keer flink gespeeld en met stokken gegooid. Daarna lopen we via het twickellaantje terug naar het restaurant ’t Hoogspel. Hier nemen we afscheid van de meesten. Enkelen gaan nog mee naar binnen en daar wordt nog even gezellig onder het genot van een hapje en een drankje gezellig nagebabbeld.

We willen iedereen die heeft meegewandeld en alle beagles die hebben meegerend bedanken voor deze zeer geslaagde wandeling in een prachtig stukje Twente. Wij vonden het erg gezellig om enkele BeagleBoarders van dichtbij mee te maken en hopen dat de volgende keer nog meer beagles met hun baasjes naar het mooie Twentse land komen.

 

Verder willen we Hendrik (Oakcamp) heel veel sterkte en een voorspoedig herstel wensen.

 

Edith, Gerald en een superknuffel van een tevreden Dieuwke