startpagina

Beaglesite

Tuinsite

Vakantiesite

Vijversite

E-mail

Camping van Gene Zijde in Camerig - Vijlen

 

Alle foto's van mijn voorjaarsvakantie 2008 vindt je op http://www.mijnalbum.nl/Album=V3QBK8IZ

 

Op woensdag 30 april, als de rest van Nederland Koninginnedag viert vertrekken wij voor onze voorjaarsvakantie naar zuid Limburg. We gaan wederom naar een SVR camping, kamperen bij de boer dus. Voor ons is de weg via Duitsland de beste optie. Het is de kortste en snelste manier om in Camerig, een kleine buurtschap bij Epen – Vijlen te komen.

Gert en Marianne Hoekstra gaan ook nu weer met ons mee. Zij zijn iets eerder vertrokken, maar al snel halen we ze in. Gezamenlijk rijden we verder over de Duitse snelwegen. We stoppen halverwege even voor een kop koffie/thee en wat lekkers. Iets na enen rijden we door Vijlen waar de hoogstgelegen kerk van Nederland staat. Nog even een steile weg door het bos met enkele haarspeldbochten en de camping ligt ineens voor ons in het mooie Geuldal.

Bij SVR camping van Gene Zijde aangekomen worden we hartelijk verwelkomd door de eigenaresse Nadine Mullenders. Zij wijst ons de douche en toiletmogelijkheden en natuurlijk onze plek voor de komende 12 dagen. We staan onderaan op de terrassencamping. Doordat het nogal stijl is worden onze caravans met de trekker door boer Paul (Mullenders) op de plaats gereden. Hier proberen we de caravan zo vlak mogelijk neer te zetten. Na het uitdraaien van de steunen kan het installeren verder beginnen. De voortent en luifel worden geplaatst en ook de andere zaken krijgen hun plekje waarvan volgens mijn baasje de koelkast de belangrijkste is.

 

We hebben een prachtig uitzicht over het Geuldal. Links van ons ligt op minder dan 1km al België met Sippenaeken, voor ons zien we het Geuldal en verderop het grote bos en plaatsen als Terziet en Epen. De camping is met recht een terrassencamping te noemen. Vier rijen boven elkaar, waarbij elke rij al hoger ligt dan het dak van de caravans van de rij eronder. Bijna alle plaatsen zijn door hagen afgeschermd. In totaal zijn er zo’n 15 mooie plaatsen beschikbaar. Bij de boerderij zijn naast de koeienstallen het toilet en de afwasgelegenheid. De douche is vanuit de straatkant bereikbaar. Alles wordt zeer netjes bijgehouden, al is één toilet bij de heren en één bij de dames wel wat magertjes bij een volledige bezetting van de camping. Er is een kleine speeltuin voor de kleintjes en natuurlijk mag je boer Paul meehelpen met zijn drukke werkzaamheden. De boerderij heeft naast 25ha landbouwgrond nog melkvee.

De eerste dagen is de temperatuur voor mij nog lekker aangenaam. Zo’n 15-18 graden kan voor mij nog prima. We wandelen de eerste dagen dan ook regelmatig door het mooie Geuldal en de Heimansgroeve. Wel moet ik en mijn baasje wennen aan het feit dat hier alles op en af gaat. Af en toe kost het dus de nodige zweetdruppels. Voor mij is het prachtig dat de paden hier dwars door de weilanden en de andere landerijen doorloopt. Zo vind ik enkele heerlijk ruikende koeienvlaaien om even lekker door te rollen. Baasjes vinden dit niet zo leuk begrijp ik hihi. Zij hebben liever een ander Limburgse vlaai. De slingerende rivier de Geul is dubbel makkelijk. Ik kan er lekker drinken en baasje kan mij hier weer een beetje toonbaarder maken.


Na de eerste dagen gaat de temperatuur al snel omhoog naar waarden ver boven de 20 graden, zelfs dicht in de buurt van de 30 graden. Voor mij veel en veel te warm. Zo af en toe loop ik met baasje nog even naar beneden het Geuldal in, maar de meeste wandelingen zijn lekker kort.

Elke morgen als de caravandeur opengaat loop ik eerst om de hegjes heen naar de buren. Bij Gert en vooral Marianne liggen dan mijn twee koekjes klaar. Zelfs als ze er een keer niet zijn liggen de koekjes zodanig op tafel dat ik er nog net bij kan. Daarna snel weer terug naar mijn eigen baasjes voor mijn normale ontbijt. Overdag lig ik soms in de caravan op het bed van mijn baasjes te snurken. De meeste tijd lig ik echter onder de caravan. Hier is het lekker koel en kan ik de rest goed in de gaten houden. De grote mensen liggen vaak te bakken in de zon, nou ze doen maar hoor.

Avonds wordt de skottel weer gereed gezet en komen de heerlijke luchtjes weer boven. Ik houd goed in de gaten dat er niet iets geknoeid wordt. Na de afwas kruipen we lekker onder de luifel bij mijn baasjes en vloeit de alcohol rijkelijk.

We maken een enkele keer een uitstapje. De dames gaan wat vaker, de ene keer flaneren ze door de straten van Maastricht, de andere keer winkelen ze in Vaals, Epen of Gulpen.

Gezamenlijk gaan we zondags naar Simpelveld. Hier is een prachtig authentiek stationnetje waar ook nog een stoomtrein rijdt. Als we na veel moeite een parkeerplaats gevonden hebben zien we de stoomtrein dan ook net vertrekken. Elke 1e zondag van de maand is er op het station echter veel meer te genieten. Liefhebbers van oude sporen zijn verkleed alsof het de jaren 20 is. Er worden allerlei smokkelwaar aangeboden en de dienstwachter probeert dit dan weer te voorkomen. De vele oude attributen en een wafelkraam maken er een echt festijn van.

Ik mag met de beide dames voor een portretfoto voor een prachtige oude auto plaatsnemen. Ja, hier is het echt genieten van de schitterende entourage.

Ons ander gezamenlijke uitstap gaat naar het drielandenpunt. Hier op de grens van Nederland, België en Duitsland kun je gerust enkele uren doorbrengen. Naast de diverse monumenten als het hoogste punt van Nederland op 327.5meter en de grenspalen kun je er ronddwalen in een groot labyrint, genieten op een van de terrassen of een mooie drielanden wandeling maken. Tevens kun je in de hoge uitkijktoren tot ver in de omgeving van de drie landen kijken. Genoeg te doen dus. Wil je hier met de fiets naar toe, zorg dan wel voor goede benen want de klim is lang en stijl.

 

Al met al heb ik eigenlijk wel een hele fijne vakantie gehad en hebben de baasjes samen met Gert en Marianne heerlijk kunnen genieten van het schitterend mooie weer en de fantastische omgeving van het heuvelachtige zuid Limburgse land. Hier komen we zeker nog een keer terug.

 

Alle foto's van mijn voorjaarsvakantie 2008 vindt je op http://www.mijnalbum.nl/Album=V3QBK8IZ

 

 

Vakantieknuffel van Dieuwke