Beagle Dieuwke

 

Naar startpagina beaglesite

 

SVR camping de Slotboom 2004

Camping de Jagerstee 2005

SVR camping ’t Boerenland 2006

Camping de Kemminckhorst 2007

SVR camping van Gene Zijde 2008

 

 

 

Hemelvaart en Pinksteren 2004

 

Waar zijn mijn baasjes nu weer mee bezig. Zenuwachtig lopen ze door het huis om allerlei spullen bij elkaar te zoeken. Twee koffers, een met kleren en een met handdoeken en theedoeken worden ingepakt. Een krat met eten en drank. De gasfles met de BBQ en als laatste worden nog de slaapzakken in de gang gezet.

 

De woensdag voor Hemelvaart gaan we na mijn eerste ronde naar de auto. He in de garage staat geen auto, maar de vouwwagen. Ja dan weet ik het wel. We gaan kamperen. De vouwwagen wordt door mijn goedkeurende blik achter de auto gekoppeld en hup in de auto want we vertrekken naar de SVR-camping “Slotboom” in Aalten in de Achterhoek.

 

Na een klein uurtje rijden komen we aan op de camping. Deze ligt heerlijk verscholen tussen de bomen zodat we weinig last van de wind zullen hebben. We worden hartelijk begroet door José, de eigenaresse en door Maaike, de camping hond. Zij wijzen ons de plaats aan waar we de vouwwagen neer mogen zetten. Mijn baasjes zetten nu eerst de Trigano op. Ik wil ze wel helpen, maar volgens mij wordt mijn hulp niet zo op prijs gesteld, hihi. Daarom kruip ik maar lekker in de auto en kijk van hieruit hoe zij aan het werk zijn, is toch ook leuk niet dan.

Edith voor de vouwwagen

 

Al snel lopen alle plaatsen op de camping vol. En vol is het. Op het eerste grasveld komen zelfs nog vier tenten te staan.  Wel lekker gezellig dus.

 

In een oud gebouwtje zijn de sanitaire voorzieningen die er netjes en verzorgt uitzien volgens mijn baasjes. In hetzelfde gebouw is ook plaats om fietsen te stallen en is een koelkast en diepvriezer die de campinggast mag gebruiken. Wil je een ijsje, dan pak je deze zelf en leg je het geld daarvoor in een bakje, makkelijk toch.

 

Middags doen we de eerste ronde in de omgeving. Ja ik denk dat ik me hier wel ga vermaken. Lekker wandelen in een nieuwe omgeving en veel nieuwe geurtjes.

Na de wandeling ga ik rusten. Ik moet nog wel even uitzoeken waar het fijnste plekje is. In de vouwwagen op mijn eigen dekbed of onder de bak waar het heerlijk koel is. Baasjes liggen voldaan buiten in de zon te genieten. Ach mogen ze ook een keer!

 

 

Donderdags na mijn eerste wandeling komen de zusjes van Gerald met hun kerels op visite. Ingrid met Henk, Anita met Robert en hun kleine dochter Marynte. Marynte is wel erg gek op mij. Djoe djoe noemt ze mij. Ze wil me de hele dag wel knuffelen en kusjes geven. Als ik er genoeg van heb kruip ik wel lekker weg in de vouwwagen. Buiten vermaken ze zich opperbest. Marynte heeft een speelvriendje gevonden in de overbuurjongen die daar op visite is, terwijl de rest zich tegoed doet aan de drank. In de loop van de middag wordt de skottelbraai weer buiten gezet en wordt de stemming alleen maar beter. Af en toe krijg ik ook een stukje lekker vlees. Wat wil je nog meer. Heerlijk op vakantie met je baasjes, in de buitenlucht en ook nog lekker eten, heerlijk toch.

Als de visite weer is vertrokken wordt het ook weer rustig op het veld. Wij gaan maar weer eens wandelen want ik heb de hele omgeving nog niet gezien.

Gezellig in het zonnetje op het veld

 

Marynte met haar nieuwe vlam

Anita met Marynte

Marynte blaast bellen

Ingrid geniet

 

Vrijdags is het al een stukje frisser. Na het ontbijt en de dagelijkse ochtendwandeling vertrekken we met de auto naar Bredevoort. Bredevoort is een klein authentiek stadje tussen Aalten en Winterswijk. Het is een echte boekenstad met zijn vele kleine boekwinkeltjes. Buiten staan de stalletjes of de kleine boekenkasten waar je voor enkele euro’s mooie boeken kunt aanschaffen.

Naast Bredevoort ligt een groot recreatiegebied “de slingerplas” Helaas mogen wij honden hier niet komen dus wandelen we maar ergens anders.

 

Vervolgens rijden we een stukje door de Achterhoek en via Winterswijk rijden we terug naar de camping. Bij kampeerhandel Obelink is het een drukte van belang, wij hebben alles gelukkig al dus rijden we snel door. Tegen zessen wandelen we al weer in de omgeving van de Haart zoals de buurt hier genoemd wordt. Na de wandeling gaat de skottel weer aan en bakken baasjes hier hun vlees en aardappelen op. In de loop van de avond gaan we maar in de voortent zitten aangezien het buiten toch aardig fris begint te worden.

 

 

Na een goede nachtrust waarbij ik me heerlijk tussen mijn baasjes nestel breek al weer de volgende dag aan. Wandelen, de omgeving ten zuiden van Aalten een beetje verkennen, wandelen, rusten, wandelen, skottelen en ja hoor het is al weer avond. Het is nu wel erg fris, zeg maar gerust koud, aan het worden. Als het nog 7-8 graden is en er op het nieuws nachtvorst voorspeld wordt besluiten we om nu al naar Hengelo terug te gaan. Ach die paar uur maakt ook niet zoveel uit en nu kunnen we met zijn allen in een heerlijk warm bed slapen. 

 

Aangezien mijn baasjes gewoon moeten werken blijven we de komende dagen gewoon in Hengelo. Vrijdag middags gaan we dan weer naar camping Slotboom in Aalten. Alles staat nog precies zo als een week geleden. Enkele plaatsen zijn nu wel bezet door andere gasten, maar in ons hoekje zijn alle mensen weer teruggekeerd. Na het skottelen gaan we weer wandelen en voel ik me weer prima thuis.

 

Zaterdags is het erg mooi weer. Wij besluiten om vanaf de camping een wat langer wandeling te lopen. Een gedeelte gaat over het scholtenpad. Aangezien ik al snel last heb van de warmte lopen we via de spiekerdijk terug.

 

Hier zien we vele hazen die met elkaar aan het spelen zijn. Ja, daar wil ik ook wel aan meedoen. Helaas hebben mijn baasjes dit ook in de gaten en word ik aan de riem gehouden. Als er een haas op nog geen meter voor ons de weg opschiet en vlak voor ons gaat lopen/rennen kan ik mooi een eind zijn spoor ruiken en volgen. Bang kijkt de haas af en toe achterom, maar wat wil je ook als ik er vlak achter loop hihi.

 

De rest van de dag genieten mijn baasjes buiten van de voor hun zo heerlijke zonnestralen en zoek ik in en onder de vouwwagen de koelere plekjes op. En wat denk je wat er na de avondronde weer buiten gezet wordt. Ja hoor de skottelbraai.

 

Dit keer eens niet de braaipan maar met de vector top. Hier kun je op de normale manier op barbecuen.  Worst, hamburger, karbonade, een spiesje en natuurlijk de speklap en ik moet het maar met echt water doen.

maken het feest compleet.

 

Tot laat in de avond genieten we van al dit lekkers. Mijn baasjes onder het genot van een wijntje of biertje

De skottelbraai

Lekker bij baasje op schoot

Heerlijk liggend in de vouwwagen

 

De zondag begint met een lekker zonnetje. Na onze vaste ochtendronde nestelen mijn baasjes zich weer op hun luie stoel. De overburen hebben inmiddels visite. De zoon en dochter met hun partners en (klein)kinderen komen bij opa en oma op bezoek. Al snel is het er erg gezellig en als ik mijn neusje even buiten steek komen de kleine kinderen al snel bij mij op bezoek. Natuurlijk laat ik me even knuffelen. Een van de kinderen komt die dag regelmatig even kijken hoe lekker ik lig uit te rusten. Verder moet baasje met hem spelen met zijn bal.

Als avonds de rust is weergekeerd en de skottel weer staat te pruttelen beginnen enkelen zich op de camping al met het opruimen. De meeste voortenten worden alvast van de caravans gehaald. Het nieuws meldt al hevige regenbuien in het westen. Hier is het wat donkerder, maar (nog) wel droog.

Pas als we heerlijk liggen te snurken met zijn drieën worden we bruut wakker van de harde regendruppels die op het doek van de vouwwagen neerploffen.

 

De gehele nacht en ochtend regent het voortdurend. Tja hoe moeten baasjes nu de vouwwagen meenemen. Samen besluiten ze om aan José te vragen of de vouwwagen nog enkele dagen mag blijven staan. Als alles dan droog is komen ze dan de vouwwagen afbreken en nemen deze mee terug naar Hengelo. Gelukkig mag dit zodat we alles meenemen wat niet in de vouwwagen hoeft te blijven en rijden we in de stromende regen terug naar Hengelo.

 

Samen hebben we leuke en gezellige dagen gehad op de SVR camping “Slotboom” in Aalten. De vriendelijke beheerders, de goede sanitaire voorzieningen en een goed afgeschermd veld tussen de verschillende soorten bomen hebben mede bijgedragen aan deze beide lange weekenden.

Volgend jaar ga ik zeker weer met mijn baasjes mee met Hemelvaart en Pinksteren.  Waar we dan terechtkomen weten ze nog niet, een reden temeer om dan maar weer eens mijn site te bezoeken voor de nieuwe verhalen.

 

Tijdens de zomervakantie van mijn baasjes ga ik weer heerlijk naar hondenpension Bernadette Hottenhuis in Saasveld. Baasje zal zijn vakantie dan wel weer uitvoerig vermelden op hun grote vakantiesite.

 

 

 

Naar startpagina beaglesite

 

Naar begin van deze pagina

 

 

Camping de Jagerstee in Epe juni 2005

Als mijn baasjes op zaterdagmorgen vroeg de auto geheel inpakken met allerlei spullen kijk ik eens naar ze. Wat is dit baasjes??. Voor mij blijft er nog maar een klein stukje over, de rest van de auto is volgepakt. Pas als uit de garage de vouwwagen tevoorschijn komt heb ik ze door. We gaan kamperen.

 

Als we Deventer en Apeldoorn gepasseerd zijn rijden we richting Epe. Vlak na Epe rijden via een smal weggetje naar RCN Camping de Jagerstee. Hier hebben we een leuk plekje op een van de vele door bomen omgeven velden gekregen. Tijdens het opzetten van de vouwwagen moet ik in de auto blijven. Nou dacht het niet! Duidelijk laat ik merken dat ik het hier niet mee eens ben en vervelend begin ik aan de bekleding te krabben. Als baasjes dit zien mag ik lekker uit de auto hihi. Het veld staat bijna geheel vol. Sommigen hebben een seizoensplaats en een enkeling staat hier voor een of twee weken. Ook zie ik andere honden op het veld. Daar ga ik de komende tijd maar eens kennis mee maken.

De vouwwagen in Epe

 

Het is nog niet echt zomerweer met 15-16 graden, maar voor mij wel ideaal. Ondanks dat gaan baasjes toch dapper in hun luie stoel voor de vouwwagen zitten. Ik kan slecht tegen de warmte, dus voor mij zijn dit perfecte temperaturen om te wandelen. Want wandelen wil ik hier wel, in de prachtige Veluwe. Na het avondeten gaan we dan ook het bos in voor onze eerste wandeling. Je kunt de camping via verschillende paden verlaten, maar altijd via een wildrooster. Dit moet om er voor te zorgen dat het wild dat hier in de bossen zit niet op de camping te laten komen. Als je de camping verlaat sta je dan ook gelijk midden in de prachtige natuur. Wij wandelen maar wat raak. Eerst rechtdoor, daarna rechtsaf, weer rechtsaf en dan links. Dit laatste is natuurlijk niet slim van mijn baasjes, maar wel leuk. We komen zo in een grote bungalow wijk waar prachtige huizen staan. Tja degenen die hier wonen hebben het prima voor elkaar. Wij lopen maar snel weer terug en vinden de camping na enige tijd weer. Ja de Veluwe is wel een erg leuk groot bos om te wandelen.

De bak waar al het lekkers in zit

Wat wil je nou baasje!!

 

Zondags, als de temperatuur voor mij nog steeds perfect is gaan we de wandeling lopen die bij de receptie ligt. Hier hebben ze 5 boekjes met wandelingen, fietstochten of zelfs autoroutes in de omgeving van de camping. Op nog een los blaadje staat onze route die zo’n 7 tot 8 kilometer is. De route gaat dan over brede zandwegen en even later weer over smalle bospaadjes. De ene keer loop je door een dennenbos, dan zie je vooral beuken en eiken Veel afwisseling dus. Natuurlijk moet ik wel even elke modderpoel die we tegenkomen inspecteren. Mmm, wandelen met baasjes is zo slecht nog niet. Middags rusten we uit, maar na het eten gaan we wederom wandelen. Dit keer weer een ander stuk bos rondom de camping. Na ruim een uur zijn we weet terug en kruip ik lekker op de slaapzak in de vouwwagen. Baasjes zitten in de tent van de vouwwagen en houden zich warm met een klein kacheltje.

Lekker rennen

en rennen

en nog meer rennen

 

Eigenlijk heb ik een eigen kant in de vouwwagen, op de andere kant slapen mijn baasjes. Maar ja met zijn allen bij elkaar is toch veel gezelliger, niet dan. Dus halverwege de nacht spring ik over en nestel me heerlijk tussen hen in. Als ik dan vind dat er voor mij te weinig ruimte is zet ik mijn vier poten even tegen hun buik of rug af en onder een luid gezucht krijg ik dan wel meer ruimte haha. 

Na mijn welverdiende nachtrust, baasjes schijnen iets minder goed geslapen te hebben!, en ons gezamenlijk ontbijt gaan we weer op pad voor de volgende wandeling.

 

We worden achtervolgt

Dit keer gaan we naar de Elspeetsche Heide. Hier is een wandelroute uitgezet van 9 kilometer. Deze wandeling over de heide die helaas niet (meer) in bloei staat. Het is een wandeling van heuveltje op en heuveltje af in een mooie omgeving. Aan de rand van de heide is weer bebossing, maar hier lopen we niet doorheen. Na twee uur zijn we moe maar voldaan weer terug bij de auto en rijden nog even naar Epe voor wat boodschappen. Aangezien vrouwtje de frontline vergeten heeft kopen we dit ook even in de dierenspeciaalzaak. Zo kan ik ook de rest van de week rustig wandelen zonder last te hebben van die vervelende teken of vlooien.

De middag is weer om uit te rusten en te genieten van het langzaam opknappende weer. Na het avondeten is het weer tijd voor de volgende wandeling en lopen en rennen we weer door de bossen in de omgeving van de camping. Zo gaat er weer een dag voorbij.

 

Dinsdags gaan we na het ontbijt wederom op pad. Dit maal richting de Renderklippen. Dit is een groot heideveld waar we wel eens met de Beagleclub Nederland hebben gewandeld. Halverwege vragen we een vriendelijke dame die in het bos fiets met haar jack russel of we nog in de juiste richting lopen. Ik kan even fijn met Jacky spelen, terwijl baasjes en de vrouw gezellig kletsen.  Als we weer een eind op weg zijn zien we het hertenkamp. Hier lopen de dieren dus niet in het wild, maar netjes achter een groot hek. Nou ja lopen, de meeste liggen languit in de schaduw te genieten. Wij lopen nog een klein stukje door, maar besluiten om later vanuit hier te starten met de wandeling over de Renderklippen.

De herten in de schaduw

 

De terugweg is niet moeilijk te vinden en na enige tijd komt de camping weer in zicht. Al met al toch weer een wandeling van ruim anderhalf uur. Tijd om weer te rusten dus. Op de camping liggen baasjes al snel in de luie stoel van de zon te genieten. Ik zoek een rustig plaatje in de vouwwagen op en kom af en toe even kijken hoe het met ze is. Op het eind van de dag is baasje aardig rood geworden, de dommerd. Ze hebben vergeten om de zonnebrand mee te nemen, dom he. Avonds weer een wandeling in de omgeving van de camping, waarna we de gehele avond buiten kunnen blijven zitten.

Een lekker botje op het gras

mmm, lekker hoor

 

Woensdag gaan we na de ochtendwandeling naar Epe. Hier is op woensdagochtend altijd markt. Baasjes kunnen zo ook de zonnebrandcrème aanschaffen en de nodige inkopen doen. Vanavond moeten we natuurlijk gebruik maken van onze skottelbraai. De markt is erg druk en met de vele verschillende kraampjes wel gezellig. Wat ons wel opvalt is dat al vele mensen een terrasje hebben opgezocht en genieten van een hapje en een drankje. Ja Epe is wel een leuk toeristische plaats waar het goed vertoeven is.

Op de camping rusten we weer uit en genieten nu ook zelf van het steeds mooier wordende weer. We staan in de buurt van het toiletgebouw en dus lopen er vele campinggasten langs onze vouwwagen. Met enkelen ben ik in de loop van de week al snel vriendjes geworden. Vooral de twee vriendinnen met hun mannen die in het begin van het veld staan en ook beide een hond bij zich hebben kan ik en ook mijn baasjes het goed vinden.

Als we na de avondronde weer terug zijn op de camping gaat de skottel aan. De gebakken aardappelen met spek en ui smaken mijn baasjes goed. Van het vlees, heerlijke gehaktballen kan ik uit eigen ervaring wel zeggen dat ze erg lekker waren.

meer honden

De renderklippen

Even bijtanken hoor

 

De donderdag start met mooi weer. Na het ontbijt, bestaande uit hondenbrokken met stukjes long voor mij en heerlijk ruikende broodjes van de camping, gaan we weer op pad. Eerst met de auto naar de kiosk bij het hertenkamp. Van hieruit is het nog 1 kilometer naar de Renderklippen.

Heide, heide en nog meer heide

Bij de renderklippen lopen we dwars over de heide richting de schaapskooi. Natuurlijk wel netjes over de paden heen he, wat denken jullie wel. De schaapskooi is op wat hooi na helaas leeg. Gisteren is de schaapsherder met zijn kudde vertrokken en trekt nu over de verschillende heidevelden in de omgeving. Pas volgende week is hij weer terug. Over een andere route over de Renderklippen lopen we terug. Het is een zeer heuvelachtige route waarbij je dan ook meerdere keren een fantastisch uitzicht over de heide hebt.

Ik herken zelfs de grote trap waar we tijdens de beaglewandeling van de BeagleClub Nederland de heide mee bereikt hebben.

 

Nadat we weer in de auto zitten rijden we tussen de Doornspijkse en de Oldenbroekse heide door naar Elburg. Hier lopen we even rond als een echte toerist en maken enkele leuke foto’s van dit oude vestigingsstadje. Aan het water waar de nog authentieke oude vissersbootjes liggen genieten baasjes van een broodje paling en een Hollandse nieuwe. Op de terugweg naar de auto pikken ze ook nog een lekkere ijsco. Ja zoals ik al zei, net echte toeristen. Avonds na de avondronde om de camping komt de skottel weer tevoorschijn en gelukkig valt er af en toe ook een stukje voor mij naar beneden. Later spelen baasjes Triominos. Voor de verandering wint Edith dit keer, goed hoor. Nachts nestel ik me weer tussen mijn baasjes in en al snel ben ik weer in dromenland.

Lopen door Elburg

 

Op vrijdag is het wel weer warmer, maar niet zo zonnig als belooft. Voor mij een voordeel dus. We gaan naar Nunspeet en rijden naar het Veluwe transferium Nunspeet.

 

Dit transferium is een parkeergebied aan de rand van een natuurgebied, waar je te voet, per fiets maar ook per rolstoel of rollator in kunt gaan. In Nunspeet biedt het Veluwetransferium een aantal voorzieningen zoals een 30 meter hoge uitkijktoren, een paviljoen waar je via een webcam van het uitzicht vanaf de toren kunt genieten, een Natuur Activiteiten Centrum van staatsbosbeheer en een fietsverhuur. We beginnen aan de oranje route die door het zandenbos voert. In dit stuk bos is ook een leuk kabouterpad uitgezet met onderweg verschillende spelletjes en oefeningen voor de kinderen. Wij laten dit maar even aan ons voorbij gaan en lopen verder over de oranje blauwe route. Deze is de verbinding tussen, je raadt het al de oranje route en de blauwe route. Hiervoor moet je wel de A28 oversteken. Gelukkig is dit via een grote brug dus geen probleem voor de wandelaar, fietser of automobilist. Aan de andere kant van de snelweg lopen we dus verder over de blauwe route van het zandenbos. In eerste instantie door verschillende bossen, later ook over wat meer zandgronden. Hieraan kun je zien dat deze van vroeger uit grote zandverstuiving nu gedeeltelijk bebost is. Opeens horen we kikkergeluiden. Iets verscholen liggen hier enkele prachtige vijvers. Hier vindt je salamanders, verschillende soorten kikkers, waaronder de zeldzame heidekikker, maar ook enkele soorten slangen. Ik kan hier even lekker ploeteren in het water. Nou ja niet te ver dan. Mijn onderbuik mag best nat worden, maar zwemmen is niet aan mij besteed. Iets verder ligt nog een schitterend gelegen vennetje. Er zit ook iemand met een ezel. Nee dommie, geen echte ezel maar een schildersezel. We kunnen ons voorstellen dat je van dit prachtig tafereel een zeer mooie schildering of tekening  kunt maken. Even later steken we de snelweg weer over en lopen we de laatste kilometer door het bos terug naar het Veluwe transferium in Nunspeet. En wat denk je wat we middags gedaan hebben. Goed zo, heerlijk luieren. Baasjes voor de vouwwagen en ik heerlijk in de koelte onder de vouwwagen. Avonds weer een kleinere wandeling rondom de bossen van de camping en ja hoor, skottelen.

Een opgezette vos in het transferium

Met baasje bij het vennetje

Even zelf het ven verkennen

 

Als we zaterdag wakker worden schijnt de zon al hoog aan de hemel. Volgens de weersdeskundigen wordt het vandaag meer dan 25 graden. Pff, veel te warm voor mij. Als we de camping aflopen voor de ochtendwandeling ga ik dus maar snel plassen en poepen. Nog even een klein stukje wandelen en dan even laten merken dat het voor nu wel ver genoeg is. Mijn baasjes begrijpen dat het feit dat ik er maar bij ben ga liggen wel en dus lopen we terug naar de vouwwagen. Hier heb ik tenminste een heerlijk koel plekje, waar ik dan ook maar al te graag gebruik van maak. Edith en Gerald nestelen zich voor de vouwwagen in hun luie stoel. Wel zet baasje eerst even twee parasols op. Een keer verbranden tijdens deze vakantie vinden ze genoeg. Ook avonds lopen we een kleine ronde. En ja hoor. Ook nu valt er af en toe een heerlijk stukje vlees van de skottelbraai.

Uitgeteld op de slaapzak

Uitgeteld onder de vouwwagen, lekker koel

 

Op onze laatste dag wek ik mijn baasjes al vroeg. Om 7 uur! sta ik al met vrouwtje buiten. Carla met haar hond Jinx had gisteren zo’n grote mond dat ze zo vroeg in de ochtend wel even met mij en een stok wilden spelen haha.  Ik doe snel maar even een kleine plas en we gaan nog even een half uurtje liggen. Carla en Jinx zien we dan wel en dus moeten we nog even met elkaar ravotten. Tja dit kan nu nog, niet waar.

Jinx, Carla en Dieuwke

Pak me dan

Even uitrusten hoor

 

Als Edith onder de douche staat ga ik even met Gerald net buiten de camping mijn behoeftes doen. Na het ontbijt wordt de vouwwagen vakkundig afgebroken. Ja, mijn baasjes kunnen dit wel. Als de auto is ingepakt en de vouwwagen is ingeklapt lopen we nog eenmaal naar voren om ons afval weg te brengen en de receptie van ons vertrek op de hoogte te brengen. Nog een keer nemen we afscheid van de vrienden die we deze week gemaakt hebben en met de nodige weemoed rijden we van de camping af. Ruim een uur later komen we weer aan in ons zo vertrouwde Hengelo. We rijden nog even langs de “oude discotheek ’t Groothuis” die tijdens onze vakantie geheel is afgebrand. Ondanks dat deze al enige jaren leeg stond, is er voor mijn baasjes nu definitief een einde gekomen aan een stuk historie van hen.

Lekker op het gras

Even wachten baasjes

Rennen voor de aktiefoto

 

We hebben samen een fantastische week gehad waar we veel gewandeld hebben. In totaal hebben we zo’n 70km afgelegd en baasjes hebben in deze week dan ook zo’n 125.000 voetstappen achter gelaten in de omgeving van Epe op de Noord-Veluwe. Voor mij geldt natuurlijk nog meer kilometers en mijn aantal poot afdrukken dat ik heb achtergelaten is meer dan 800.000. De camping was oke en met de vele leuke veldjes ook zeer gezellig. De omgeving van de camping is fantastisch en ik kan ieder mens en dier dan ook aanraden om daar eens een kijkje te nemen. Volgend jaar ga ik zeker weer met mijn baasjes Edith en Gerald op vakantie in de vouwwagen. Waar en wanneer horen jullie vast nog wel eens een keer.

 

Groetjes van mijn baasjes Edith en Gerald en een poot een grote knuffel van mij.

 

Naar startpagina beaglesite

 

Naar begin van deze pagina

 

 

Camping ’t Boerenland in Wapse mei-juni 2006

 

Woensdag 24 mei 2006, één dag voor hemelvaart. Om me heen zijn mijn baasjes druk in de weer met allerlei kampeerspullen. Volgens mij gaan we weer kamperen hoera. En als even later de auto wordt ingepakt en er ook nog een klein stukje voor mij overblijft weet ik het helemaal zeker. De vouwwagen wordt aan de auto gekoppeld en rijden maar. Via Weerselo, Tubbergen en Hardenberg rijden we de snelweg bij Hoogeveen op. Onze afslag is echter afgesloten en de volgende ook. Dan nog maar eentje verder. Als we dan van de snelweg afrijden begint het ook gelijk te plenzen. Tja we waren al gewaarschuwd.

Als we even later in Wapse aankomen rijden we bij SVR camping ’t Boerenland het erf op. Hier worden we verwelkomd door Arend en Jenneke Wemmenhove. We kunnen het mooiste plekje van de camping krijgen die net weer vrij is gekomen. Als mijn baasjes willen beginnen met het opbouwen van de vouwwagen begint het weer te regenen. Snel vluchten ze de auto in. Even later er weer uit en de vouwwagen uitklappen, de tent eraan ritsen en de stangen in elkaar schuiven en ja hoor hemelwater. Als ze net goed en wel in de auto zitten komt er een enorme windvlaag overwaaien. De stangen vliegen hoog door de lucht en missen op een haar na een auto. Het tentdoek wappert hoog in de lucht. Baasjes hebben alle moeite om het tentdoek omlaag te krijgen. Zielig hoor zo in de stromende regen. Zelf lig ik prinsheerlijk in de auto en zie dat ze door en door nat worden hihi. Als de regen weer even ophoud gaan ze snel verder met de opbouw. Ze krijgen nog hulp van de vriendelijke campingbeheerder Arend. Hij komt zelfs iedereen die aankomt thee en koffie met een overheerlijke plak cake brengen. Wat een service he. Als de vouwwagen goed staat en ingericht wordt mag ik ook uit de auto. Snel inspecteer ik even alles. Ja hoor baasjes goed gedaan hoor.

 

 

De camping ‘t Boerenland in Wapse is erg netjes ingericht. De eigenaren Arend en Jenneke Wemmenhove beheren deze SVR camping aan de landweg 1 vanaf juni 2003. Naast de 15 grote plaatsen, welke allemaal voorzien zijn van een eigen stroomvoorziening van 10 ampere, is er een zeer schoon, overzichtelijk en erg ruime sanitairruimte. Deze is heerlijk verwarmd en voorzien van vloerverwarming. Alles wat je verwacht is aanwezig in het sanitair gebouw. Toiletten, douches (zonder muntjes), was en afwasmogelijkheden en zelfs een droger staan de kampeerders tot hun beschikking. Tevens kun je hier ook vele folders vinden en de dagelijkse krant (na betaling) meenemen. 

 

In de namiddag lopen we de eerste wandeling rondom de camping. Deze ligt tegen het prachtige wandel en fietsgebied van het Drents-Friese wold aan. Aangezien er weer donkere wolken aankomen besluiten we om niet al te ver te wandelen. Avonds genieten mijn baasjes van enkele wijntjes die hun een beetje warm moeten houden. De nacht breng ik door op mijn eigen slaapzak. Baasjes slapen aan de andere uitgeklapte deel van de vouwwagen.

 

De volgende ochtend is het droog, maar koud. Voor mij perfecte temperaturen met 12-14 graden. Baasjes denken hier toch iets anders over, vreemd hoor. We wandelen vanaf de camping in Drents-Friese wold in. In de meeste gedeelten mag ik, en alle andere honden die onder appel staan, los lopen. Enkele gedeeltes, daar waar de koeien en schapen grazen, en die netjes aangegeven en afgezet zijn, moeten we aan de riem. We wandelen richting het onderduikershol. Hier hebben 11 boswachters geprobeerd om tijdens de tweede wereldoorlog uit de handen van de Duitsers te blijven. Helaas zijn ze verraden en opgepakt. Slechts één van de 11 overleefde de oorlog. In het bos is het onderduikershol weer geheel gerestaureerd. Ook staan hier de 11 foto’s van de opgepakte boswachters. Aangezien het in het hol letterlijk en figuurlijk aardedonker is, moet je wel even een zaklantaarn meenemen als je hier naar binnen gaat.

 

 

Terug op de camping begint het  weer langzaam te regenen. Ik kruip lekker op mijn slaapzak en vertrek naar dromenland. Baasjes lezen een boek dicht bij de verwarming die het ook voor hun een beetje aangenaam moet maken. Na het avondeten weer een avondwandeling in de buurt van de camping en snel de vouwwagen weer in.

De vrijdag en zaterdag verlopen ongeveer hetzelfde. Ochtends een mooie lange wandeling vanuit Diever over één van de 40 uitgezette wandelingen in het Drents-Friese Wold, avonds een wandeling in de buurt van de camping en voor de rest uitrusten voor mij en lezen voor mijn baasjes.

Door de vele regen zijn de wandelingen voor mij echter wel een groot feest. De paden zijn echte modderbaden geworden en deze moet ik natuurlijk wel allemaal even keuren hihi. Dat mijn baasjes duidelijk een andere mening hebben laten ze dan ook meerdere keren luidkeels merken.

 

Als op de zondagmiddag ook op de radio nachtvorst wordt voorspeld en veel, heel veel regen, besluiten baasjes om terug naar Hengelo te gaan. Tja wel jammer, maar ook wel te begrijpen.

In Hengelo is wandelen ook erg leuk hoor. Overdag kan ik dan ook nog wat slapen. Baasjes gaan caravans bekijken. Zij zijn de regen en vooral de kou meer dan zat en willen zich toch gaan oriënteren op een goede tweedehands caravan. Een tiental zaken lopen ze in drie dagen af. Ze komen vele leuke caravans tegen en kunnen zo mooi enkele indrukken opdoen over wat er allemaal te koop is. De komende zomer zal er sowieso nog met de vouwwagen gekampeerd worden, maar wie weet in het najaar.

 

Aangezien de vooruitzichten voor het pinksterweekend iets beter zijn rijden we donderdags terug naar de SVR camping ’t boerenland in Wapse. De enkele diehards die de gehele week wel zijn gebleven vertellen ons dat ze meer dan voldoende hemelwater naar beneden hebben zien komen. Ook de vouwwagen schijnt het zwaar te hebben gehad bij de vele regen en wind. Toch staat deze er nog steeds strak bij. Baasjes zetten de luifel er ook nog bij op. Kunnen ze gelijk een paar mooie verkoopfoto’s maken. Avonds is het nog wel frisjes, maar de verwarming hoeft niet meer aan.

 

Vrijdags rijden we naar Wateren, midden in het Drents-Friese Wold. Hier lopen we wederom een goed uitgezette wandeling. Deze erg leuke wandeling gaat over smalle paadjes, brede zandwegen, een leuke vennetje en kleine zandverstuivingen. Op de terugweg rijden we nog een stuk door het Drentse land en na de inkopen bij de Gollf supermarkt in Diever keren we terug naar de camping.

Op de camping is er nu meer bedrijvigheid dan vorige week. Door het betere weer zijn de kampeerders nu meer buiten te vinden. Baasjes kunnen zo even leuk bijkletsen over de voor en tegens van een caravan. Voor het eerst komt nu ook bij een enkele kampeerder de skottelbraai tevoorschijn. Op de achtergrond is echter nog wel de koekoek te horen. Deze “koekt’ de gehele dag en een groot gedeelte van de nacht maar door, iets wat baasjes af en toe wel iets irriteren.

 

 

Zaterdags begint zelfs iets zonnig. Wij rijden naar Oude Willen voor de volgende wandeling. De vennenwandeling gaat langs twee vennetjes met heel veel veenpluis wat nog in de bloei staat. Na onze middagrust wandelen we maar weer eens in de buurt van de camping. Dit keer vindt ik echter dat we nadat ik op enkele honderden meters van de camping al geplast en gepoept gelijk weer terug naar de camping wil. Na wat heen en weet getrek aan de riem krijg ik dan mijn zin hihi. Op de camping ga ik dan altijd gelijk voor de achterklep van de auto zitten. Hier hebben mijn baasjes de long verstopt. Als ik maar lang genoeg naar de achterklep blijf kijken gaat hij vaak wel open en krijg ik een heerlijk stukje long, mmm.

 

 

Avonds gaat ook bij ons voor het eerst de skottelbraai aan. Van de lekkere stukken vlees krijg ik ook af en toe een klein stukje mee. Aangezien het nog wel flink afkoelt gaan we wel na afloop weer terug in de tent zitten. Baasjes spelen voor de zoveelste keer een spelletje Triominos, terwijl ik ze goed in de gaten hou vanaf mijn bedje in de vouwwagen.

Ook op de zondag vertrekken we na het ontbijt weer voor een volgende wandeling. Dit keer in de buurt van Appelscha. Ook hier wederom leuke paadjes, vennetjes met veenpluis en vooral nog steeds heerlijke modderplassen. Via Appelscha en nog wat andere leuke Drents-Friese plaatsjes rijden we nog maar weer eens richting Diever. Op een gezellig terrasje genieten we nog even na. Zelf krijg ik van de vriendelijke bediening een bak water en een hondenkoekje, wat een service he.

De volgende ochtend is het opruimen geblazen. We moeten helaas al weer terug naar huis. Langzaam pakken baasjes de vouwwagen weer in en worden de spullen die mee naar huis moeten in de auto gezet. Het tentdoek en de stokken verdwijnen in de zakken en vinden hun plekje weer in de vouwwagen. Dan is het alleen nog een kwestie van de vouwwagen inklappen en aansluiten aan de auto. We nemen afscheid van de buren en de eigenaresse van de camping Jenneke Wemmenhove, Arend is op het land aan het werk, en rijden dan langzaam het terrein van SVR camping ’t Boerenland in Wapse af.

Ja dit was ondanks het niet altijd even vrolijke weer wel een geslaagde vakantie. Een warm en vriendelijk welkom, prima plaatsen, goed sanitair, een prachtige omgeving, fraaie wandelingen en leuke plaatsjes hebben deze vakantie zeker tot een succes gemaakt.

Ik krijg nu al weer zin in volgend jaar.

 

 

 

De wandelingen die we gelopen hebben zijn afgezien van de plaatselijke wandelingen rondom de camping allemaal uitgezette wandelingen door het Nationaal park Drents Friese Wold. Deze staan op een wandelkaart nr 8 van Staatsbosbeheer en zijn te koop in de VVV’s.

Wandeling 4      Appelscha          Apemeerwandeling

Wandeling 12     Wateren            Ganzenpoelwandeling

Wandeling 15     Oude Willem      Vennenwandeling

Wandeling 16     Diever               Hoekenbrinkwandeling

Wandeling 17     Diever               Kraaiheidewandeling

Wandeling 18     Diever               Hunebedwandeling

Wandeling 20     Diever               Berkenheuvel – onderduikershol wandeling

 

 

 

 

 

Naar startpagina beaglesite

 

Naar begin van deze pagina

 

 

Camping de Kemminckhorst in Dalfsen mei 2007

 

Alle foto’s in één groot overzicht

Vrijdagmorgens 11 mei staan baasjes net als anders al vroeg op. Alleen worden er nu allerlei zaken bij de voordeur geplaatst. Mmm, die koelkast staat daar toch alleen als we met de vouwwagen weggaan? En laten ze deze nu vorig jaar verkocht hebben! En nu dan baasjes??

Even later vertrekken ze beiden en laten me alleen achter. Drie kwartier later hoor ik de auto weer. Ze hebben wel wat achter de auto hangen, maar wat? Dan schiet mij ineens te binnen dat ze eind vorig jaar zo’n ding ook al enkele uren voor ons huis heeft gestaan. De (over)buren die toen kwamen kijken hadden het over een sleurhut of zoiets. Baasjes noemden het toen gewoon een caravan :) Jippie, we gaan dus toch wel kamperen. Ongeduldig sta ik op de stoel bij het raam te kijken hoe de caravan en auto worden ingepakt. Als ze net klaar zijn gaat de telefoon. Het is Marianne, die samen met haar man Gert mee op vakantie gaan. Zij zijn ook al mee geweest met mijn uitwaaiweekend in Noordwijkerhout. Ditmaal zullen ze baasjes de kneepjes van het caravan kamperen bijbrengen. Ook zij hebben alles ingepakt en staan op het punt om op pad te gaan.

 

We rijden via Almelo naar de witte paal. Vanaf hier linksaf naar Ommen. Na Ommen rijden we richting Dalfsen de parallelweg op. Na een klein stukje linksaf en de weg geheel uitrijden. We komen dan uit bij SVR camping de Kemminckhorst die hier pal aan de Overijsselse Vecht ligt. We worden begroet door Dick Timmerman die hier de septer zwaait. Hij wijst ons de twee plaatsen waar we onze caravans neer mogen zetten.

Het terrein is door de grote regenval van de laatste dagen redelijk drassig. Hierdoor is het wat lastiger om het tentdoek geheel schoon aan de caravan te krijgen. Aangezien baasjes de voortent nog niet gezien hebben is het even puzzelen met de stokken. Toch staat onze voortent met behulp van Gert redelijk snel. Het is een Walker Pioneer en ziet er prima uit. Alle delen zijn uitritsbaar, zodat je allerlei mogelijkheden hebt voor alle weertypes. Baasjes gaan voor de volledige voortent, dus alle delen worden aangeritst. Daarna helpen we Gert en Marianne met hun voortent.

Ik ben dan al bezig om de omgeving van de caravan te bekennen. Aan de achterzijde is een bosperceel, lekker makkelijk voor een snelle p&p beurt. Voor ons ligt een weiland en daarachter ligt de Vecht. Hierachter weer weilanden en in de verte meer bos en de kerktoren en molenwieken van Vilsteren. Een prachtig vergezicht dus over de weide landschappen. Avonds loop ik in de omgeving van de camping mijn eerste wandeling. We lopen naar de stuw van Vilsteren. Deze ligt hemelsbreed (langs de Vecht) maar enkele honderden meters van de camping. Wij lopen via de normale weg naar de stuw. Op de zandweg mag ik los, dus gaan met die banaan haha. Bij de stuw aangekomen zien we dat over de Vecht er een houten pad is aangelegd voor de voetganger en de fietser. Aan de ene kant ligt een grote vistrap die er voor moet zorgen dat de trekvissen zoals de Winde via de Vecht naar de IJssel kan zwemmen. Aan de andere kant van de Vecht ligt een kleine sluis. Hier kunnen de boten door die over de Vecht varen. Een beetje onwennig loop ik via de houten plankjes naar de overkant van de Vecht. Onder ons raast het water door de stuw enkele meters naar beneden. Dit maakt wel erg veel lawaai. Toch loopt ik moedig voorop naar de overkant. Hier loop ik gelijk maar even naar de oever om even uit de Vecht te drinken. Mmm, lekker hoor. Ja, dit is wel een erg leuke plek die op mooie dagen veel toeristen zal trekken.

Avonds zitten we in de voortent bij Gert en Marianne. De camping kachel gaat nog even aan omdat het toch nog weel veel afkoelt.

In onze eigen caravan is de grote zithoek omgetoverd  tot een groot bed. Op de kleine zithoek ligt mijn eigen kleedje, dus dit is mijn slaapplek. Natuurlijk loop ik nachts toch wel enkele keren naar de andere kant om me daar lekker tussen mijn baasjes te nestelen hihi.

Zaterdags en zondags maken we nog enkele leuke wandelingen in de buurt. De omgeving van de camping is erg mooi, veel bos, leuke vennetjes, lekkere brede en smalle zandwegen en natuurlijk veel weilanden. Zondagsavond rijden we weer terug naar Hengelo. De caravan blijft achter. Baasjes moeten nog enkele dagen werken en woensdag voor Hemelvaart komen we dan weer terug. 

Als baasje woensdags vroeg in de middag van zijn werk terugkomt sta ik dan ook al weer helemaal klaar voor vertrek. Snel in de auto en rijden maar baasjes.

Op de camping worden nog wat meegebrachte spullen uitgepakt. Ook Gert en Marianne komen niet veel later aan.

Ik loop dan al weer in het weiland. Hier ben ik op zoek naar torretjes en ander ongedierte. Deze beestjes knappen zo lekker tussen de tanden haha. Zo ren ik van hot naar her om weer zo’n lekker torretje uit de lucht te pikken. Ik wordt dan ook al de torrenkampioen van de camping genoemd :)

 

De eerste dagen zijn nog een beetje wisselvallig met het weer, maar gelukkig zijn de weersvooruitzichten goed. In de loop van de week moet het enkele dagen 25 graden worden.

 

Overdag kunnen we gelukkig al wel veel buiten zijn, dus ik ga maar weer even het weiland in, mmm lekker hapje. Een torretje hier en een torretje daar tralala. Wat een feest.

 

Zaterdag gaan we eerst naar Hattem, naar kampeercentrum De Jong. Buiten staan vele caravans en campers. Binnen is de accessoirehal. Aangezien ik hier niet mee naar binnen mag (: gaan baasjes afzonderlijk naar binnen. Op de terugwegweg rijden we nog even naar het centrum van Dalfsen. Hier wandelen we door de gezellige binnenstad, pikken een terrasje, eten een lekker visje en worden de boodschappen ingeslagen door de dames bij de C1000.

De wandelingen lopen we nog steeds in de buurt van de camping. Genoeg te zien hoor. Avonds moeten we nog wel in de voortent zitten waarbij de kachel af en toe even aan moet.

Ook Geralds zusje Anita komt nog op visite, samen met haar man Robert en de kinderen Marynte en Roxy. Gezellig wordt er zo lekker buiten gezeten en de kinderen krijgen van pa nog een rondleiding over de boerderij. Avonds wordt er (weer) Chinees gehaald. Aangezien we de vorige keer twee dagen Chinees gegeten hebben bestellen we nu voor drie personen en eten hier met zes volwassenen en twee kinderen van. En nog blijft er een restje voor mij over :)

Maandags gaan Gert en Marianne weer naar huis zij moeten deze week nog tot donderdag werken, baasjes gelukkig niet haha.  Wij gaan de maandag wandelen in de Boswachterij van Ommen. We nemen de meertjesroute. Een mooie route door de bossen waarbij je op een leuk uitzichtpunt ook nog op een 35 meter hoge toren kunt klimmen. Bij goed weer kun je dan  zelfs Zwolle zien liggen. Bij een groot ven loop ik samen met baasje naar het water. Als het te drassig wordt kunnen we niet verder. Wel ligt hier een hele mooie modderplas hihi. Daar moet ik dus wel even gebruik van maken. Een beetje zwart kom ik er uit.

Terug op de camping krijg ik dan ook eerst een schoonmaakbeurt voordat ik weer op torrenjacht kan.

 

De dagen erna wordt het weer steeds beter. Baasjes liggen languit in de lounge stoelen die ze pas geleden gekocht hebben, jullie weten wel wat ik aan het doen ben haha. We wandelen een keer bij kasteel en landgoed Eerde. Hier is een internationale school gevestigd in het al eeuwenoude gebouw. De wandeling is afwisselend door brede lanen, bos, over de essen en  langs weilanden. In Ommen bezoeken we nog een kleine kampeerwinkel Mohocar en koopt baasje bij een dierenspeciaalzaak enkele visspullen. Ja, aan de Vecht kun je heerlijk vissen (zegt baasje).

Woensdag wandelen we bij het landgoed Horte. Een mooi natuurgebied dat door natuurmonumenten wordt onderhouden. Ook hier veel bos, brede lanen en een weidegebeid voor allerlei vogels. Hierna rijden we naar Kampen. In deze Hanzestad lopen we door het authentieke centrum. Ook pikken we nog een terrasje voor een broodje en een overheerlijk bak water. Terug op de camping liggen baasjes al snel weer te genieten van de zon terwijl ik mijn hobby maar weer ga uitoefenen, torretjes kom maar op.

Na het skottelen gaat baasje nog een uurtje vissen. De vangsten zijn elke dag verschillend, maar over het algemeen is hij goed over zichzelf te spreken. Hij heeft het zelfs over het vangen van enkele slijmplaten van bijna 50cm. Tja vissers Latijn he.

Donderdag avond komen ook onze buren Gert en Marianne weer. Ze blijven nu tot de tweede pinksterdag en gaan dan samen met ons weer terug. Gelukkig is het nog niet zover.

Marianne zorgt altijd goed voor mij. Dat heb ik natuurlijk al snel in de gaten, dus ben ik regelmatig bij haar in de buurt te vinden. Eigenlijk al vanaf dat ik wakker wordt. Als baasje de caravandeur open heeft gezet en naar de douche is kruip ik onder het tentdoek door naar de buren. Ook hier even onder het doek door en zo sta ik dan in de voortent. Even kijken wat zij vandaag als ontbijt hebben he. Ook als ze middags enkele eieren kookt zorg ik er wel voor dat er minimaal ook een ei voor mij erbij is. En zo loop ik dagelijks heel wat heen en weer tussen de beide caravans.

Vrijdag is een echte rustdag. Wel wordt er eerst nog even in de buurt van de camping gewandeld. Het bos tegenover de grote straat Ommen-Zwolle wordt bezocht. Ook hier kun je leuk wandelen over de vele zandwegen.

 

Middags liggen de vrouwen op zo’n goedkoop luchtbedje ( € 1,25 bij Action) en de mannen lezen een beetje. Ik struin het weiland af, maar ja. De torretjes zijn bijna niet meer te vinden. Zouden ze van schrik allemaal verdwenen zijn of hebben mijn kaken de meeste verslonden??

 

Avonds weer lekker bbq’en op de skottel,  waarna als het donker wordt de kaarsen en andere lampjes voor de nodige sfeer zorgen.

Nadat er zaterdag weer gewandeld is vertrekken de vrouwen voor de boodschappen naar Dalfsen. Middags komt de zoon van Gert en Marianne, Frank met zijn vriendin Samantha. Na de gezellige middag wordt er weer geskotteld en voor de afwas besluiten de twee jongelui weer in de auto te kruipen en terug te rijden. Baasje zit dan al weer te vissen en komt handen te kort om te laten zien hoe groot zijn vangsten wel niet zijn :)

De eerste Pinksterdag begint druilerig, maar gelukkig klaart het snel op. Wederom komt er bezoek, nu van de dochter van onze buren. Marieke komt samen met haar vlam Roel. Ook nu is het weer erg gezellig en kan er later op de dag zelf lekker buiten gezeten worden. Marieke heeft shoarma en broodjes meegenomen en dit wordt avonds dan ook met veel vreugde van iedereen opgegeten. Later op de avond moeten we toch maar weer in de voortent. Buiten is het minder dan 10 graden. In de voortent is het behaaglijk en nestel ik me tussen iedereen in. Na twaalven wordt er naast ons gezongen. Wij doen natuurlijk even mee, hiep hiep hoera klinkt het midden in de nacht. Daarna gaan Marieke en Roel terug naar Hengelo en gaan ook wij in diepe rust.

 

Maandag, helaas al weer onze laatste dag op camping de Kemminckhorst in Dalfsen. Als we aan de wandel zijn, nog een keer naar de overkant van de vecht via de stuw, begint het langzaam te druppelen. Da’s nou jammer baasjes. Nu moeten jullie in de regen alles afbouwen. Mij maakt de regen niets uit en rustig struin ik nog een keer de omgeving door. De dames gaan nog even naar de eigenaar toe om te betalen terwijl de heren alle tentdelen uitritsen en nat inpakken. Deze worden in zakken in de caravan gelegd. De deur kan op slot en de caravan kan aan aangekoppeld worden. Nadat ook de caravan van Gert en Marianne aangekoppeld is kunnen we vertrekken. Ruim een uur later zet vrouwtje de caravan voor ons eigen huis en kan het een en ander weer uitgepakt worden. De tentdelen worden op meerdere plaatsen opgehangen om te drogen. Hierna wordt de caravan weer teruggebracht naar de stalling. Ja baasjes dit was een erg geslaagde vakantie. Zo’n caravan heeft toch wel iets meer comfort dan de vouwwagen. Nu maar hopen op nog een paar mooie weekenden zodat ik nog een keer mee kan gaan kamperen.

Gert en Marianne, ook hartelijk bedankt voor jullie tips en trucs die je mijn baasjes geleerd hebt en natuurlijk ook voor jullie gezelligheid. Ik vond het zeer geslaagd (zeker met al die lekkere hapjes die ik af en toe kreeg).

 

Alle foto’s in één groot overzicht

 

Knuffel van Dieuwke

 

Camping de Kemminckhorst

Camping de Kemminckhorst is een SVR camping met maximaal 26 plaatsen. De camping is verdeeld in drie veldjes. Een veld ligt gelijk achter een oude schuur van de boerderij. Iets verderop ligt een ander veld waar de caravans in een L-vorm staan. De meeste plaatsen hier zijn voor jaarplaats en seizoensplaatsen. Aan een zijde heb je het bos achter je. Voor de caravans ligt een klein weiland waar af en toe de kalveren grazen. De Vecht is nooit ver weg en vanaf al deze plaatsen goed te zien. Aan de Vecht zijn verschillende vlonders aangelegd. Hier liggen de kleine bootjes en kan worden gevist. In de Vecht zitten overigens vele soorten vis, zodat een visser hier zijn hart op kan halen. Een derde veld ligt net voor de boerderij. Ook hier aan de achterzijde het bos. Ervoor een stuk grond, de toevoerweg en een ander stuk bos. Zo is er voor ieder wat wils.

Het sanitair bestaat uit een heren en dames gedeelte. Beide voorzien van WC’s en douches (met munten). Bij de heren nog twee urinoirs en een gedeelte voor het legen van het chemisch toilet. Verder is er nog een wasmachine (tegen betaling) en een droger (gratis) die gebuikt kan worden door de gasten. Bij aankomst ontvang je een informatiepakket met toeristische informatie.

Op de boerderij vindt je zelf nog een stal met opvokvee. Van jonge kalfje tot bijna volwassen koeien. Een boer uit de buurt brengt de jonge kalveren waarna ze op de boerderij worden verzorgt totdat het een volwassen koe is geworden. De koe gaat dan terug naar de boer. Zo krijg te jaarlijks een toevoer en een afvoer van kalveren/koeien. In de stal staan dan kalveren, pinken, vaarsen en koeien in verschillende leeftijdsklassen.

 

 

Dieuwke

 

Naar startpagina beaglesite

 

Naar begin van deze pagina