2e midwinter Beaglewandeling

 

Zondag 11 februari 2007. Morgens zijn baasjes al druk in de weer. Het is vandaag onze midwinter Beaglewandeling. Samen met mijn buurtbeagle Fergie organiseren we met een beetje hulp van onze baasjes Ria, Peter en Edith en Gerald deze wandeling door het mooie Twentse landschap. Na mijn p&p ronde vertrekken we naar Frans op de Bult. Dit restaurant is ons vertrekpunt. We worden bij de deur al weer hartelijk begroet door de eigenaresse Irma en haar personeel. Elke beagle die binnenkomt krijgt even een aai over de bol. Tevens krijgen alle beagles een zak met vele lekkernijen van onze sponsor Dierenwereld in Borne,

 

 

Tegen elven spreekt baasje de aanwezigen, ongeveer 40 beagles en 80 personen even toe. Hij bedankt het restaurant, onze sponsor, de familie Hendriksen die de beagleboetiek hebben meegenomen en Anje ter Molen die vandaag weer deze beagleboetiek voor haar rekening neemt. Verder krijgen de baasjes instructies over het loslopen van de beagles. Nou baasje genoeg, vertrekken maar.

Ria, Peter, Edith, Gerald en Dick ter Molen hebben allemaal een hesje aangetrokken om duidelijk zichtbaar te zijn voor de rest van de groep. Zij hebben ook zon ding om de nek hangen waar af en toe wat geluid uitkomt. Dan pakken ze het ding snel en beginnen dan tegen dat ding te praten, raar hoor.  

Buiten is het snertweer, het regent behoorlijk. Alle baasjes hebben de nodige voorzorgsmaatregelen hiervoor genomen. Wij beagles vinden dit weer niet erg. Voor mij is dit het ultieme genot. Heerlijk ruim twee uur door de modder heen slenteren, mmm heerlijk.

 

 

Het eerste stuk lopen we aangelijnd naar het wandelgebied, het lonnekermeer en de omliggende bossen. Ik loop met baasje voorop, maar hoe verder je achteraan loopt hoe slechter de vooral smalle paadjes worden. Af en toe liggen er nog wat takken op de weg, die afkomstig zijn van de storm van vier weken geleden. Als we bij een brede zandweg aankomen stoppen we en sluit iedereen weer aan. Baasje spreekt iedereen nog een keer toe. Alle beagles die onder appel staan, dat doen we toch allemaal :),  mogen nu onder eigen verantwoordelijkheid lekker een stuk loslopen. Al snel verdwijnen de eersten uit het zicht. Via een groot weiland bereiken zij de bosrand. Toch komt iedereen ook netjes weer terug bij de baasje als we geroepen worden. We gaan weer even aan de riem voor een wel erg smal bospaadje. Midden over het pad ligt een dikke boom waar vooral de baasjes maar overheen moeten zien te komen. Magda Stolk, ja die van de Beaglewandeling in Ootmarsum wil zelfs de modder van erg dichtbij bekijken :). Maar uiteindelijk is ook iedereen deze hindernis voorbij.

 

Even iets verder stoppen we weer. Hier gaan degene die de kortere route lopen linksaf en de rest rechtdoor. Edith en Peter begeleiden de korte route, Ria, Dick en Gerald de langere route. Fergie en ik lopen ook de lange route. We kunnen hier nog een groot stuk loslopen. Eerst door een mooie brede laan en daarna weer op de brede zandwegen. Wel moeten we nog even vast als we nog een bospad door moeten. Daarna weer een groot stuk los om de nu wel erg modderige zandwegen. Tja het weer zit de baasjes vandaag niet mee. En beagle heeft toch iets andere plannen. Dick en Ria blijven daarom wat achter om deze beagle op te pikken en weer bij de baasjes af te leveren. Als we bij het witte hek van Landschap Overijssel komen moeten we voor de laatste keer aan de riem. Hier lopen we nog een stukje over het Willem Wilmink pad en daarna langs de sloot en het spoor terug naar het restaurant.  

 

Bij het restaurant liggen handdoeken klaar voor de beagles. Ja we zijn meer dan zwart geworden door het geploeter over de natte paden. Ik wordt netjes drooggemaakt met mijn eigen meegebrachte handdoeken voordat ik naar binnen mag. Baasjes hebben schone broeken bij zich en kunnen zich dus ook weer vertonen. Binnen is het een al een grote bedrijvigheid. De beagleboetiek van Anje doet goede zaken. Zelf heeft ze tijdens onze wandeling van het schaatsen kunnen genieten wat op de verschillende TVs in het restaurant te volgen is.

Als het wintersoepbuffet wordt geopend wordt het wat stiller. De grote mensen genieten van een overheerlijk buffet. Na het snertweer buiten is het nu tijd voor de snert binnen. Samen met de bruine bonensoep, vele soorten spek, broodjes, zuurwaren, rookworsten en de verse worsten is er meer dan voldoende keus. Iedereen laat het zich dan ook zeer goed smaken. Heel af en toe wordt er door de baasjes ook iets onder tafel geschoven. Zo kunnen wij beagles ook nog een beetje meegenieten.

Nadat Dick ter Molen de organisatie, Fergie en mij dus :) heeft bedankt vertrekken langzamerhand ook de meeste deelnemers en beagles naar huis. 

De beagleboetiek wordt opgeruimd en nadat Irene Wust wereldkampioen is geworden bedanken we de eigenaren en personeel van restaurant Frans op de Bult nogmaals en  vertrekken ook wij samen met Dick, Anje, Ria en Fergie naar huis.

Hier krijg ik nog eerst wat lekkers uit de zak van dierenwereld Borne.

Moe maar voldaan plof ik daarna op de bank en snel ben ik in dromenland. Hier beleef ik de natte, maar zeer geslaagde midwinter Beaglewandeling nog een keer.    

 

 

Alle deelnemers en vooral beagles die meegewandeld hebben en deze dag wederom voor mij en Fergie onvergetelijk hebben gemaakt bedankt.

 

Meer foto's kunt u bekijken op http://www.mijnalbum.nl/Album=VJ6H8MKW . Hier vindt u 46 foto's van de natte, maar zeer geslaagde 2e midwinter Beaglewandeling.

 

Knuffel van Dieuwke