Beagle Dieuwke

Strandvakantie 2006 op Texel

 

Naar startpagina beaglesite

 

Fotocollage van mijn strandvakantie op Texel

 

Mijn uitwaaiweekend op Texel 2006

 

Vrijdag 17 maart 2006. Al vroeg zijn baasjes op en lopen zenuwachtig heen en weer met allerlei spullen te slepen. Zelfs een grote afsluitbare bak wordt met mijn eten en botjes gevuld. Als alles even later in de auto wordt gestopt en baasje vraagt of ik mee wil ren ik naar de auto toe. Samen met onze overbuurtjes Katinka, Edwin en hun kinderen Tom en Isa gaan we dit weekend uitwaaien op Texel. Baasje heeft mij verteld dat dit een heel leuk en gezellig eiland is, dus rijden maar. Vanuit Hengelo rijden we binnendoor via Hardenberg richting Meppel. Hier pakken we de snelle weg en rijden door het Friese land naar Zurich. Ja, echt waar hoor. Zurich ligt ook in Nederland en wel net aan de Friese kant van de afsluitdijk. Nadat we hier een restaurant hebben bezocht en mijn plaspauze rijden via de afsluitdijk richting Den Helder. Het wordt steeds spannender of we de boot van 12.30 uur kunnen halen. Zeker als in Den Helder we een alternatieve route naar de afvaarplaats van de boot moeten rijden. Precies 1 minuut voor vertrek rekenen we bij de kassa af en met grote vaart rijden we de boot op. Pfff dat was geen minuut te vroeg zeg. Op de boot kijk ik vrolijk over de reling heen. In de verte ligt Texel al. Binnen 20 minuten zijn we op het grootste waddeneiland van Nederland. Gelijk sta je daar in de file, maar ja wat wil je met alle auto’s die allemaal tegelijkertijd van de volle boot afrijden. Na 15 km komen we aan in de Koog, onze vakantie plaats voor dit weekend. We logeren op een vakantiepark van Landal en wel Beach Park Texel. Helaas is de receptie nog gesloten tot twee uur. We wandelen dus maar even het dorp in. Bij een leuk café gaan we naar binnen en doen de volwassenen zich tegoed aan koffie of een lekker biertje. Vrouwtje neemt bij de koffie nog een juttertje, een echt Texelse kruidenbitter. Iets na tweeën zijn we terug bij de receptie. We krijgen onze papieren, maar nog niet een sleutel. Hiervoor moet baasje om kwart voor drie uur nogmaals terug naar de receptie. Voor een extra sleutel moeten ze dan om vijf uur voor de vierde keer naar de receptie. Hoezo bureaucratie ten top.

Als de eerste boodschappen gehaald zijn gaan de kids naar bed en mag ik samen met mijn baasjes naar het strand. Na een steile helling zien we de duinen en de daar achterliggende zee. Snel ren ik naar beneden het mulle zand op. De zee vind ik al minder beangstigend als vorig jaar in Egmond aan Zee. Het zand is mijn grootte vriend. Al rennend geniet ik weer met volle teugen. De wind is wel aanwezig, maar met de kou valt het erg mee. Pas als we terug lopen en rennen merk je de wind iets meer.

 

Terug op het park lopen we naar ons huisje. Deze ligt achteraan op het park en heeft ernaast een mooi groot grasveld. Ook hier kan ik me prima vermaken. In het huisje plof ik neer op de bank. Hier hebben mijn baasjes mijn slaapzak een mooi plaatsje gegeven. Avonds genieten de grote mensen van een heerlijk ruikende afgehaalde maaltijd van het Indiase restaurant Thai Mahal hier in de Koog. Zelf krijg ik brokken met Cesar, ook erg lekker hoor. Katinka, Edwin, Edith en Gerald genieten verder ook van de wijn die ze hebben meegenomen. Ach ja, het is ook voor hen een beetje vakantie toch.

 

Zaterdags worden we vroeg gewekt door Tom en Isa. Zij zijn al vroeg wakker en laten zich in het zeer gehorige huisje goed horen. Na het ontbijt vertrekken we weer naar het strand. Dit keer met zijn allen.

Tom en Isa kunnen nu ook van het strand en de zee genieten. Zelf ren ik weer het gehele strand over. Baasje probeert mij wel de zee in te lokken, maar ik ben niet gek haha.

Een keer zie ik dat het water snel naar mij toekomt en ren ik nog op tijd terug. Dit lukt ze geen tweede keer hoor. Zelfs met lekkere koekjes krijgen ze mij die zee niet in.

Als we uitgewandeld zijn gaan we een restaurant in wat pal aan zee ligt. Hier nemen de volwassenen een lekkere warme drank en krijgen de kids een flesje fris.

Terug in het huisje plof ik weer op de bank om even uit te rusten. De rest volgt mijn goede voorbeeld en even later hoor je overal gesnurk.

 

Later op de middag gaan Edith en Katinka wat boodschappen doen. Ze komen met allerlei lekkernijen thuis. De mannen hebben in de tussentijd op de kinderen gepast. Tegen half zes beginnen we met een soort binnen barbecue. Op een grote bakplaat maken ze de lekkerste gerechten klaar. Gelukkig valt er af en toe een klein stukje naar beneden. Als de kids naar bed worden gebracht loop ik samen met Edwin en Gerald een grote ronde om het park. Avonds gaan de groten onder ons weer aan de wijn en spelen de dames enkele potjes Jenga. Zelf lig ik heerlijk op een botje te kauwen die ik van mijn baasjes heb gekregen.

 

Op zondag is iedereen iets later wakker dan gisteren. Nadat baasje zich heeft gedouched ga ik samen met hem de eerste ronde doen. We lopen tussen twee parken waar men een leuk stukje natuur heeft aangelegd. Ik weet zonder enige moeite ons eigen huisje weer terug te vinden. Ja, ik begin me hier al thuis te voelen hoor. De warme broodjes uit de oven ruiken heerlijk. Als de rest aan het ontbijt zit krijg ik overheerlijke brokken.

De familie Lusthusz gaat vandaag naar Ecomare. Een educatief uurtje voor de kids. Gezellig vooraan staan bij het voeren van de zeehonden die hier verblijven.

Zelf gaan we met de auto het eiland Texel wat meer verkennen. Eerst rijden we naar Oudeschild. Hier liggen prachtige vissersboten. Zomers is er hier veel bedrijvigheid, maar nu is het er erg rustig. De pas uitgezette zeehonden zien we helaas niet. We rijden langs de oostkant, langs de dijk naast de Waddenzee naar het noordelijkste puntje van Texel.

Hier staat de vuurtoren. Als we voor de auto een plekje gevonden hebben lopen we het strand bij de vuurtoren op. Aan deze zijde kijk je uit over de Noordzee, terwijl zich aan de andere kant van de vuurtoren de Waddenzee bevindt. Over het hier erg brede strand lopen we om de vuurtoren heen. Hier vindt je enorm veel schelpen.

Zelfs zoveel dat je alleen maar schelpen ziet i.p.v. zand. Baasje maakt enkele leuke foto’s van ons met de vuurtoren op de achtergrond. Nadat we een eind over het strand aan de Waddenzee kant gelopen hebben draaien we om en lopen terug naar de auto.

Enkele minuten nadat we terug zijn in ons huisje komt ook de familie Lusthusz weer thuis. Enthousiast vertellen de kinderen wat ze allemaal gezien en gedaan hebben. De zeehonden waren erg levenslustig en hebben de bezoekers en de voerders lekker nat gemaakt. De kids hebben beide een leuk speeltje gekregen dus hun dag kan niet meer stuk.

 

Van Isa krijg ik het gehele weekend al vele kusjes, dus ook dit moet nog even op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Even later is iedereen in diepe rust, dus kan ik natuurlijk niet achterblijven.

Als iedereen weer “boven water is”  besluiten we om nogmaals naar het strand bij de vuurtoren te gaan. Ook de buurtjes willen deze wel eens zien en het brede strand daar bekijken.

Als we bij de vuurtoren aankomen, blijkt de zee zich nog verder teruggetrokken te hebben.

We moeten wel meer dan 200 meter lopen voordat we de zee bereiken. Vooral Katinka die Isa voor moet duwen in de kinderwagen heeft het maar moeilijk om door het mulle strandzand vooruit te komen. En Edwin is veel te druk met het maken van opnames om zijn vrouw te helpen.

Aan de waterkant zoekt Tom weer naar de mooiste schelpen. Zelf ren ik nog maar weer eens over het strand. He, daar ligt een mooie grote stok, even de strandjutter spelen hoor. Baasje heeft het snel in de gaten en speciaal voor hem ren ik nog een stukje met deze stok. Tussen twee zandbankjes kan ik toch nog laten zien dat ik door de zee kan lopen hihi. Hier staat het water gewoon stil en komt de golf niet zo op je af gerold.

Als iedereen weer genoeg heeft van het strand gaan we weer terug naar ons huisje in de Koog.

 

Als de kids op bed liggen gaan de heren even chinees halen en krijg ik ook een beetje bami. Mmm lekker hoor. De avond is er weer een van rusten voor mij en wijn voor de grote mensen.

Maandagsmorgens staan we bij tijd op om te ontbijten en de spullen weer in te pakken. Het weekend op Landal Beach park Texel zit er weer bijna op.

 

Als alles in de auto is gepakt rijden we het park af en gaan nog een keer naar het strand. Hier kunnen we nog een keer uitwaaien. Er worden nog enkele mooie familiefoto’s gemaakt en Edith en Tom klimmen nog even op een grote zandheuvel. Ook ik ren nog enkele keren de bult op en af. Baasje heeft de fotocamera nu zo ingesteld dat hij meerdere foto’s achter elkaar kan maken. Prachtige actiefoto’s van mij zijn het resultaat. Als iedereen uitgewaaid is lopen we terug naar de auto en rijden we richting de haven van Texel. Daar aangekomen ligt de veerpoot er nog en de klep staat nog open. Met een snelle spurt rijden we de boot binnen. Voordat we uitgestapt zijn is de klep al gesloten. Pff. Dit was echt seconden werk zeg. Samen met baasje loop ik nog even naar het achtersteven om een laatste blik op de haven van Texel te werpen. Dag Texel, tot de volgende keer dan maar. We rijden weer via de afsluitdijk naar Zurich voor onze eerste stop. De tweede stop is speciaal voor de kids bij MC Donalds in Almelo. Thuis in Hengelo plof ik gelijk op de bank om lekker uit te rusten. Baasjes lopen nog even naar de overkant. Daar toosten ze samen met Edwin en Katinka nog een keer op het gezellige vakantieweekend. Wat mij betreft gaan we volgen jaar weer met zijn allen uitwaaien aan de Nederlandse kust.

Tot dan.

 

    Fotocollage van mijn strandvakantie op Texel