Meer weten, mailt u ons dan


mocht de mail-link niet werken vult u dan in
(op de juiste wijze uiteraard);

hondentuin (apestaartje) ziggo (punt) nl


op YouTube kun je "live"wat perikelen volgen van logeerpartijtjes en leuke momenten bij At the Beardie-Inn

link naar de filmpjes van de Hondentuin At The Beardie-Inn op Youtube
Een dagje ( logeren) bijWelkom,
Al vanaf jongs af aan spelen honden een grote rol in het leven van dit gezin. Was het eerst nog de hond van ouders, familie of vrienden, later, toen we gingen samenwonen in 1991, kozen we een zwart/wit Bearded Collie pupje als nieuw huisgenootje. Het begin van een eeuwigdurende liefde voor dit mooie schapenhoedersras, waarvan er, ruim 27 jaar later, nog altijd vijf, geboren tussen 2005 en 2015, bij ons rondhuppelen.

Het idee om als gastouder te gaan oppassen op bearded collies, die voor een dagje of een vakantie een plekje zochten binnen een huiselijke kring, ontstond in 2011, na regelmatige vraag vanuit familie en vriendenkring.

Omdat er niets leukers bestaat dan meerdere Beardies samen, ons huis groot genoeg is en er vrijwel altijd iemand thuis is, werden we dus uit passie voor het ras gastouder (en logeeradres) voor Bearded Collies.

Als ze bij ons zijn, leven onze viervoetige vriendjes mee in onze gezinssituatie, met alle wisselende dagelijkse perikelen.Ze lopen gewoon vrij rond door ons huis en kunnen naar hartelust spelen en ravotten in onze Hondentuin.

Het is belangrijk dat alle honden zich happy voelen, daarom bekijken we altijd per moment en groepssamenstelling hoeveel vriend(innet)jes er kunnen komen logeren.In principe zijn alle puppies en ( niet loopse) teefjes het hele jaar door welkom. Voor reuen geldt dat we momenteel alleen een plekje hebben voor reuen die al eerder/vaker bij ons zijn geweest en welke goed overweg kunnen met onze eigen mannen.
Natuurlijk wel niet in periodes als we een van onze dames loops hebben/verwachten want we willen nl. geen vechtpartijen om t meisje of onvoorziene gevolgen!
Maar; we zijn geen pension/bedrijf, we doen het uit liefde voor ons ras. Uw beardie leeft gewoon ten midden van ons gezin, daarom kan het voorkomen dat er vanwege (gezins)activiteiten geen oppas mogelijk is !

Ze gaan hier elke dag meermaals lekker wandelen langs de maas, het kanaal, of in de velden rondom het dorp, waar is een beetje afhankelijk van de weersomstandigheden. Een ongelukje in de hondentuin ( of in huis) wordt opgeruimd door onze dagelijkse drolpatrol, we zijn wel wat gewend dus het is geen ramp.We zijn het ook gewend dat er regelmatig beardies op de bank liggen...zelfs als dat bij hen thuis nooit mag ;).
Onze eigen beardies krijgen twee keer per dag te eten maar als een ander schema , vanwege medicijnen of leeftijd, nodig is , kan dat natuurlijk geregeld. U brengt wel zelf het benodigde eigen voer mee ( brok of KVV).
Aan speeltjes en een lekkertje is hier geen gebrek.

Om de rust in onze roedel te bewaren maken we wel graag met u een persoonlijke afspraak over de breng/haaltijd. En natuurlijk zetten we uw beardie niet buiten de deur als u onverhoopt later dan gepland kunt komen ophalen door een file of andere vertraging.

Het allerbelangrijkste vinden we dat we alle aanwezige beardies genoeg unieke aandacht kunnen geven naast hun onderlinge speel, rust en wandelmomenten.
Om samen een spel parcoursje af te leggen in de tuin, een een-op-een speel of verzorgmomentje of simpelweg even lekker knuffelen.

Net zoals thuis !!!

Komt U gerust eens kennismaken met ons en onze honden. Uiteraard neemt u uw eigen lieveling dan mee!
Hartstikke gezellig!
Graag tot ziens!

logo At the Beardie-Inn
naar begin van deze pagina
via een klik op het kennel logo gaat u terug naar onze kennel At the Beardie-Inn

Beardiesbedandbreakfast NL

latest update 2017------

website, webdesign, inhoud, foto's en logo's zijn auteursrechtelijk beschermd: © E.van Mulken-Keur