At The Beardie-Inn
leven met en voor bearded collies

impressie bearded collies at the Beardie-Inn 1991-2014

Over het hondenras Bearded Collie Royal Rascal Forbidden Euphoria, Nienke Viviannelund beardies Cassiopeia Dobby what a view of happy tale Zemorariva Loving Secrets, Sogno vitocalucci loving secrets, Sirius Seagull Make you feel my Love, Suzy
over ons familie van Mulken-Keur gastouder en logeeradres voor Bearded Collies- De Hondentuin Link naar Teddy dwerg konijntjes At the Beardie-Inn Heavens Inn ATBI link naar ons weblog, leven met bearded collies in NL Nieuwtjes

geboren te
Roggel, 14 juli 2005

sterrenbeeld kreeft
PitaPata Dog tickers

naam
Dobby what a View of happy Tale
sexe
reu
kleur
bruin/wit (bbDd)
schofthoogte
56 cm
Inteeltcoefficient
5,11 percent (6 generaties)
AVK
78,125 percent (6 generaties)
Hd-uitslag
november 2008
helaas slecht, HD-D
norberg 13

zijn passie(was)
behendigheid
familie
Fellow,Gizmo, Lubbes, Ziggy (zw) en Hummer(br), Mara en Pepper(bl)
cursussen
puppy, EG1, EG2, Behendigheid I,II,III,recreanten, rally-oeen knuffelige beardie tussen de knuffels van de kids
een heleboel knuffels

Dobby What a View of Happy Tale, Dobby
(my Blue Revolution of Happy Tale x Ch. Xquisite Nash of Pribardom)

Dobby what a view of happy tale, bearded collie
flying Dobby foto by Annerieke Makkinga

Dobbybeardie in autumn
DWAVOHTdobby als babyzoon met Dobby bearded collie dobby

pedigree Dobby what a view of happy tale


Show en wedstrijduitslagen van onze kanjer
Inventarisatiedag NBCC 2007
km DHR.J de Gids
26 mnd/mnths, kwalificatie Goedgekeurd voor fokken

Limbricht - km Dhr. E Wieldraaijer
Jongehondenklasse/Youth class, 22 mnd/mnths,3 U/excMaastricht - km Dhr. H. Hanssen
open klasse/class, 25 mnd/mnts 1U
Beste Reu/Dog, BOBregionale wedstrijden behendigheid.

Dobby en zn passie agility
Oirsbeek- Sirius;16 maart 2008,gelopen voor Dogbasics A klasse. gambling 155 pnt,30e plaats.Vast parcours 66,80 sec,25e plaats.jumping 33.59 sec,31e plaats.
Montfort- Hondencentrum limburg;30 maart 2008, gelopen voor Dogbasics Debutantenklasse.gambling 190 pnt, 21e plaats.Vast parcours 43,65 sec + 3w+3f; 20 e plaats ( no 21 was disk, dus mazzel).jumping 34,26 sec+10strafsec,15e plaats.
Limbricht-KC Geleen;18 mei 2008, gelopen voor KCGeleen debutanten klasse.vast parcours disk.jumping 5e plaats, wel beste tijd maar 1 fout. Spel 7e plaats.
Revival Nuth-25 mei 2008, gelopen voor Dogbasics debutanten klasse.Vast parcours 36,35 sec.3 f.13e plaats.Gambling 140 pnt.47,78sec.22e plaats. jumping slecht gelopen geen disk. wel veel fout.plaats onbekend.


Dobby is geboren bij Hannie Bongers

Over Dobby What a View of Happy Tale
Dobby in blue

Dobby is onze stoere kanjer met een hart van goud maar ook een echte mopperpot. Hij is genoemd naar het eigenwijze huiselfje van Harry Potter en als u een beetje weet over Beardies dan begrijpt u wel waarom.

Hij is een afstammeling van het zusje van onze Misty (Mystery Dib's Spring of happy Tale nestje) en we kozen voor het eerst een bruine reu omdat we niet wilden vergelijken met onze twee zwarte. Maar in Beardies van welke kleur ook zijn aan de ene kant uniek en aan de andere kant herken je altijd wel iets van een andere beardie erin. Dobby wrijft zijn lijf bijvoorbeeld net als zijn oudoom na het eten langs alle stoelen en banken...Hij kwam in 2005 midden in de verhuizing van huur naar koopwoning bij ons wonen en deelde het eerste jaar zijn nieuwe thuis met onze Misty en konijn Kruimel.
Anno 2016 is hij al 11 jaar maar samen met ons blauwe beardietelgje Nienke (2013) of onze jongste batjes Sogno en Sirius gedraagt hij zich nog geregeld als een puppy.

samen met Nienke on the run


Ondanks zijn in november 2008 geconstateerde HD-D blijft behendigheid zijn passie. Mag het dan niet meer bij de kynologenclub dan wordt er wel over het hekje van de tuin gesprongen, wordt ie betrapt dan wacht hij netjes aan de andere kant tot je hem het commando hoog geeft om dan vervolgens erover terug te springen.
Alhoewel bij zijn oudoom Misty de HD ( met eenzelfde botafwijking aan de heupkop)zich pas op oudere leeftijd, 11+ liet zien, constateren we bij Dobby bij grote inspanning wel vaker stramheid, gevoeligheid bij rug-staart of kreupelheid sinds een jaar of twee
We weten dat erna we een dag of twee korte wandelingetjes moeten doen vanwege de spier/botpijn die het hem oplevert maar toch willen we hem niet de leuke dingen als een Bearded collie wandeling of ravotten op het strand onthouden.
Van onze dierenarts mag hij nu dan (gelukkig) een pijnstiller hebben. We geven glucosamine ( baat t niet schaadt het niet) en zorgen ervoor dat hij zich niet te dik eet( want een zware hond krijgt eerder last).Hij blijft dus mooi op een gewicht van zo'n 24 kilo. Ook op vakantie gaat ie dus gewoon met ons mee!
Als de caravan of auto wordt ingeladen voor vakantie controleert Dobby wel even of alle hondenspulletjes er toch echt in zitten.De koelbox van het voer moet wel even geopend voor inspectie, hoor! Toen hij nog alleen was,sliep hij bij ons op het kampeerbed, maar nu de meiden er zijn heeft hij pech... tenminste... niet getreurd denk hij dan, dan moeten baas en vrouwtje maar schuiven. U kunt zich dus wel voorstellen dat we soms ( zeker als het echt koud is geweest) niet echt lekker uitslapen...
Verder is Dobby een echte waterrat, zwemmen en een bal ophalen in het water daar gaat hij wel voor. Nat ziet hij er wel meer uit als een afghaanse windhond dan een beardie. Zijn favouriete huisstek is het trapportaaltje vaak innig verstrengeld met ons bruine beardiemeisje Keshia samen. Het is geen echte knuffelvot maar hij weet wel hoe hij je moet paaien om geaaid te worden als hij daar zin in heeft.

Dobby is een beardie met principes, eigenwijs maar ook een beetje een einzelganger.


Dobby..kom van dat dak af
Met Nelson voorheen was er bij tijd en wijle ( soms door Keshia's loopsheid, misschien door Nelson's cushing?) wat machtstrijd.
Na eerst een chemische castratie, waarbij we goede resultaten zagen in de vorm van een knuffeligere beardie, hebben we het besluit genomen om Dobby op 30 november 2011 definitief te laten castreren.De DA- assistente liet hem eerder dan gepland mee gaan naar huis omdat hij de boel bijeen blafte maar al in de auto sliep meneer zijn roes verder uit..gewoon blij dat hij weer naar huis kon gaan.
Kammen daar maakt hij vaak een hele strijd van.Er zitten dan ook altijd wel klitten in zijn dikke lange vacht ,een muilkorf is voor bescherming van baas en beardie ook helaas wel nodig, maar als de flanken gedaan zijn is de strijd geluwd en geniet hij van het kammen met als laatste zijn smoelke,en na een dentastix als beloning, loopt ie dan trots te paraderen door de kamer of tuin.Of wrijft hij net als zijn oudoom Misty zijn lijf tegen alle stoelen en banken.

Dobby met zusje Mara (2013-7 jr oud)---Dobby met zijn oudoom Misty (2mnd en 12 jr oud)

Onze lichtbruine beardiebatje is en blijft vrouwtje's mopperpot, het blaffende wolfje bij het luiden van de dorpse kerkklok


of een eigenwijs kerstelfje of een echte Shaggy Dog of gewoon t mooiste kadootje

naar begin van pagina

www.at-thebeardie-inn.com/www.thebeardie-inn.nl

latest update; sept 2017

website, webdesign, inhoud, foto's en logo's zijn auteursrechtelijk beschermd: © E.van Mulken-Keur (2005-now)