At The Beardie-Inn
leven met en voor bearded collies

impressie bearded collies at the Beardie-Inn 1991-2014

Over het hondenras Bearded Collie Royal Rascal Forbidden Euphoria, Nienke Viviannelund beardies Cassiopeia Dobby what a view of happy tale Zemorariva Loving Secrets, Sogno vitocalucci loving secrets, Sirius puppies bij At the Beardie-Inn
over ons familie van Mulken-Keur gastouder en logeeradres voor Bearded Collies- De Hondentuin Link naar Teddy dwerg konijntjes At the Beardie-Inn Heavens Inn ATBI link naar ons weblog, leven met bearded collies in NL Nieuwtjes

Onze Teddy dwerg konijntjes

NIEUWokt.2016; filmpje van Reese waarin hij de balansschaal ontdekt;klik voor het filmpje NIEUW

Mogen we jullie voorstellen?
Mr.Reese en Ms. Shaw.
twee teddy dwerg konijntjes in Mandy's konijnenopvang de Knuffeltuin
deze foto is gemaakt door Mandy van konijnenopvang Knuffeltuin

Het zijn twee teddy dwergkonijntjes van twee jaar oud, broer en zusje, Ze zijn op 13 juni 2016 bij ons At the Beardie-Inn komen wonen, net als onze beardies en valkparkietjes, gewoon binnen, in ons huis.
Natuurlijk zullen jullie ze vanaf nu regelmatig zien.. op fb, hun eigen pagina op www.at-thebeardie-inn.com of als jullie eens bij ons op bezoek zijn...

hoe Reese en Shaw bij ons kwamen
Via vrienden op Facebook, gingen we een pagina van een konijnenopvang volgen; logo konijnenopvang knuffeltuin Mandy vangt gedumpte, verwaarlooste en ter herplaatsing aangeboden konijntjes op in alle soorten en maten. Zo kreeg ze dit kleine koppeltje in mei 2016 ter herplaatsing.
De mensen waar ze vanaf kwamen hadden ze ook als herplaatser gekregen en hadden er goed voor gezorgd, zij het dan dat ze het niet aandurfden hun langharige vacht goed te onderhouden. Mandy heeft ze dus helemaal moeten knippen en scheren om alle vervilte haren te verwijderen.
We mochten 7 juni komen kennismaken.Het mannetje was een beetje verlegen en werd daarbij meteen goed verdedigd door het meisje, maar beiden waren nieuwsgierig genoeg om toch te komen snuffelen en met een blaadje witlof werd het ijs helemaal gebroken. Hun vacht ziet er natuurlijk nu niet uit, maar onze ervaring met langharige honden kammen zal vast van pas komen om hun vacht terwijl het weer mooi lang groeit goed te onderhouden. huis konijnen Om even de kans te hebben van alles in huis te halen voor hun nieuwe thuis en ze niet meteen te confronteren met naast onze vijf Bearded Collies ook nog een stel logeetjes bij De Hondentuin zijn we ze een weekje later gaan ophalen. Ze wonen in een mooi drie verdiepingen huis, gewoon bij ons in de kamer. Dat huis ophalen was best een avontuurlijke onderneming ( maar dat vertellen we je wel als je eens op bezoek komt)

De eerste weken bij ons....

Thuis
konijntjes komen thuis Na eerst hun nieuwe woning te hebben ingericht onder toeziend oog van onze jongste bearded collie dame Sogno zijn we op maandag 13 juni bij Mandy onze twee teddy dwergkonijntjes wezen ophalen. We kregen nog wat tips mbt de vachtverzorging en ondertekenden een formulier waarin we beloofden goed voor deze twee levende wezentjes te zorgen. Thuis aangekomen zetten we ze in hun veilige benchje op de grond zodat onze honden er kennis mee konden maken qua geur en geluid. Uiteraard onder toezicht! Via het deurtje onderin hun hok hebben we ze daarna veilig in hun nieuwe thuis gezet met lekkere brokjes, hooi en water. De beardies waren natuurlijk wel zo nieuwsgierig dat ze ook bij de kooi gingen snuffelen aan de nieuwe inwoners, vooral onze Nienke en Sirius vonden ze erg interessant. De twee bruine beardies Dobby en Keshia zijn opgegroeid met ons vorige konijn Kruimel, een bruin dwerg hangoor dat ruim 10 jaar is geworden, en vonden onze nieuwe inwoners dus wel vertrouwd

teddy dwergkonijntjes achter raampje
Vanachter een van de raampjes van hun konijnenvilla houden Reese en Shaw Rabbit de boel graag in de gaten.

eerste keer uit konijnenhuis Om ze te laten wennen aan hun nieuwe omgeving, hebben we de eerste keer de puppyren tot een hekje om het hok gezet. En de twee teddy dwergjes eruit getild. Ze hadden zich namelijk bovenin verschanst en durfden nog niet van de trapjes in het hok af ( wel omhoog). Reese is meteen wel zo nieuwsgierig dat hij zich laat betasten en aaien, maar Shaw bekijkt het van een afstandje en vlucht nog weg als je haar benadert.

live 2e week; teddy dwerg konijn ontmoet bearded collie na een paar daagjes rustig wennen
teddy dwergkonijn ontmoet bearded collie
Maar elke dag,als het vrouwtje het hok schoon gaat maken, mogen we er natuurlijk lekker uit. de ren vind vrouwtje te klein dus zet ze hem nu als hekwerk neer zodat we de hele achterkamer hebben om te verkennen We mogen overal lopen, aan snuffelen.. Soms pikken we stro of hooi uit de zakken...Shaw is nog een beetje bang dus bekijkt ze de wereld vanaf een afstandje, uit een hoekje of van onder een stoel. Vandaag hebben onze konijntjes live kennis mogen maken met een Bearded Collie genaamd Sogno.. Reese vind dat rare konijn wel heel erg interessant. En Sogno deed net zo lief en rustig tegen de konijntjes zoals ze ook doet tegen haar vriendinnetje Poes die op het einde van onze straat woont. Reese heeft al meteen gezien dat het lekker luieren is onder de tafel van onze doe-hoek. Via het deurtje op de onderste verdieping kunnen de teddy dwergjes weer terug ons huis in. Naar boven geen probleem maar tot vandaag durfden ze niet weer terug naar beneden. Echter Shaw heeft nu ontdekt dat het ook wel leuk is om van de derde verdieping naar de tweede heen en weer te gaan want daar staat ook een bakje eten.Reese gaat vaak lekker languit liggen op de bovenste etage.

Om de trapjes te stimuleren en een en ander veiliger te maken hebben we een paar dingetjes aangepast aan de kooi, maar het duurde nog zeker een week voor ze( eerst Shaw) wel de trapjes af durven. Dan is het ijs echter gebroken en rennen ze van boven naar beneden en omgekeerd tussen de drie verdiepingen.

groentehapje

groente konijntjes Intussen, al weer ruim drie weken bij ons, reageren ze elke dag wat meer op hun nieuwe namen. En komen ze bij het goedemorgen zeggen tegen de honden en de vogeltjes al meteen naar het draadwerk van hun huis om ook begroet te worden. Als de honden uitgelaten zijn, weten ze al,is het etenstijd. De oortjes worden al gespitst zodra ik rammel met ( honden) brokjes want dat betekent dat vrouwtje ook hen wat komt brengen. Niet alleen s'morgens maar natuurlijk ook s'avonds. Alhoewel ze verzot zijn op de brokjes. Reese is daarin heel slim en volgt me op de bovenste verdieping om daar bij het erin doen snel al wat lekkers te smikkelen en om Shaw daarin voor te zijn rent ie dan gauw mee naar de tweede verdieping om daar mij op te wachten. Soms zitten ze samen bij een bakje, soms apart elk op een andere verdieping.


Natuurlijk zijn die brokjes lekker maar we willen liever dat ze veel vers hooi en groentes eten. Op dit moment bieden we dat s'middags en wisselend aan om te kijken wat wel en niet graag lusten. Ons huis is hun derde thuis en we weten niet precies wat ze ooit gehad hebben en hoe ze er op reageren. Vooralsnog gaat komkommer( met schil), wortel, een blaadje sla, stukjes koolraapje, appel ( zonder pit), nectarine, besjes, rode paprika, haagbeuktakjes ( voor het knagen), basilicum, radijs met blad,witlof, en aardbei met blad er wel in. En door de hevige buien van de laatste tijd, kon ik een stevige tak eikenboomstam sprokkelen, welke hun nieuwe baasje in een paar stukken heeft gezaagd en na het schoonmaken in de onderste etage is gelegd. Er wordt veelvuldig aan geknaagd of mee gerold...
En we hebben ook geen papierversnipperaar meer nodig hoor ;)

We willen jullie via deze pagina op de hoogte houden van het wel en wee van onze twee herplaats teddy dwergkonijntjes. En het verder willen vullen met allerlei weetjes en info over ( Teddy dwerg) konijntjes. Dus de pagina zal zich beetje bij beetje verder gaan vullen. Natuurlijk hopen we dat je nog eens komt kijken!

Kijk ook eens op onze blog Levenmetbeardedcollies.blogspot.nl bijvoorbeeld
voor dit verhaaltje over ze; Teddy dwergkonijntjes en Bearded Collie

teddy dwergkonijntjes Reese en Shaw

naar begin van pagina

www.thebeardie-inn.nl/ www.at-thebeardie-inn.com/ www.dehondentuin.nl

latest update; aug 2017 ------ U bent onze      gast

website, webdesign, inhoud, foto's en logo's zijn auteursrechtelijk beschermd: © At-thebeardie-inn-E. van Mulken-Keur