Canal Grande Aanbevelingen    Hotels    Restaurants   

Venezia

Dit is de stad waaraan wij ons hart verpand hebben. In de zeven jaar dat wij naar Italie gaan, zijn we hier al vijf keer naar toe gegaan. De eerste keer was dat slechts voor een dag. Twee jaar later zijn we teruggekeerd en zijn toen drie nachten gebleven. Dit vonden we zo'n succes dat we de jaren daarop altijd drie nachten in de stad gebleven zijn.

Santa Maria della SalutePiazza San Marco

Vele dagjes toeristen vinden VenetiŽ een stinkende drukke stad. Die mening is ook snel te vormen wanneer men alleen de aangegeven route van het station of van de Piazza Roma naar Piazza San Marco loopt. Natuurlijk heb je dan wel de meeste attracties van de stad gezien : il Ponte Rialto, Piazza San Marco met het Palazzo Ducale, Campagnile en de schitterende Basilica. Behalve de mooie straten, pleinen, gebouwen en musea heeft VenetiŽ nog een attractie dat het bekijken waard is, namelijk de toeristen zelf ! Wanneer men op het hoekje tussen het Piazza San Marco en de zee op een stoepje gaat zitten, dan ziet men de gehele wereld voorbij trekken, vaak geleid door een gids met een omhooggehouden voorwerp (paraplu of stok).

Steegje Maar de ware schoonheid van de stad ontdekt men door zelf met een plattegrond naar de uithoeken van de stad te wandelen, door de smalle straatjes en over de talloze bruggetjes. Zittend op een bankje onder een boom op een van de vele kleine pleintjes, ziet men hoe de ware Venetiaan leeft.

 

Aanbevelingen :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotels :

Pensione La Calcina

ster ster ster

Dorsoduro 780
30123 Venezia
Tel.041-5206466
Fax.041-5227045

Een mooi hotel, rustig gelegen aan de Canale della Guidecca. Het personeel is vriendelijk, goed, zeer behulpzaam en spreekt goed engels. Dit komt door de vele Amerikaanse gasten.

Het ontbijt is zeer uitgebreid en wordt bij mooi weer buiten geserveerd op een vlonder op het water. De bestelling wordt gedaan d.m.v. een piepklein menukaartje. Bijbestellen en uren blijven zitten is geen probleem. U kunt dan de grote cruiseschepen binnen zien varen.

De kamers zijn mooi en comfortabel echter in de onze hing een onaangename niet te verklaren geur. De badkamer was klein maar compleet en voorzien van nieuw sanitair. De kamers met kanaalzicht zijn een heel stuk duurder (soms het dubbele).

Het hotel is goed te bereiken met lijn 82, echter niet de richting van het Canal Grande nemen.


Galleria

ster ster ster

Dorsoduro 878
30123 Venezia
Tel.041-5232489
Fax.041-5204172

Een heel leuk klein hotel, gesitueerd op de eerste verdieping van een palazzo aan het Canal Grande, pal naast de Accademia.

De 10 kamers zijn bijna allemaal piepklein, alleen kamer 8 is groot (suite). Alle kamers hebben direct uitzicht op het Canal Grande, hetgeen de kleinte van de kamers en de redelijke hoge prijs direct volkomen goed maakt. Het ontbijt wordt 's morgens op de kamer geserveerd.

Het hotel is goed te bereiken met lijn 82 of lijn 1. Uitstappen bij de Accademia.


Serenissima

ster ster

Calle Goldoni
San Marco 4486
30123 Venezia
Tel.041-5200011
Fax.041-5223292

Mooi centraal gelegen vlakbij het San Marco plein. Het hotel heeft piepkleine kamers met weinig bergruimte. Je kunt net om het ledikant heenlopen. De badkamer is ook zeer klein maar wel gloednieuw en compleet. Het hotel hangt vol met schilderijen van allerlei stijlen, mooie en afschuwelijke!

De ontbijtzaal is op de 1e etage en het ontbijt wordt verzorgd door de bijna bejaarde eigenaresse die ongelofelijk vriendelijk is. We kregen verse sinaasappelsap, een heerlijk warm croissantje en .......veel koffie.

's Ochtends wordt je gewekt door de zingende gondeliers wat een aparte ervaring is.

Het hotel is te bereiken vanaf de Vaporetto halte San Marco. Hierna nog een heel stuk sjouwen door de smalle drukke straatjes.


Locanda Ca'foscari

ster

Calle della Frescada
Dorsoduro 3888-3887/b
30123 Venezia
Tel.041-710401 / 710817
Fax.041-710817

Een heel gezellig klein hotel in een klein steegje. De kamers zijn eenvoudig maar schoon en slechts een paar zijn voorzien van een badkamer. De rest heeft een wastafel op de kamer. De zeer moderne badkamer, die op de etage is gevestigd moet worden gedeeld met enkele andere gasten en is uitermate schoon. Ook is een apart toilet aanwezig.

Het ontbijt wordt geserveerd in een klein zaaltje dat vroeger een restaurantje was. Er zijn genoeg broodjes met jam en heel veel koffie of thee. Zelfs verschillende soorten fruit is vanaf een tafeltje voorhanden.

De eigenaar en eigenaresse zijn hele gastvrije en vriendelijke mensen (Marga vindt de eigenaar zelfs zeer chamant). De hotel is te bereiken door elke Vaporetto dat door het Canal Grande vaart. Een paar minuten lopen van de halte San Tomŗ.

Ondanks dat dit hotelletje maar 1 ster heeft is het zeer zeker de moeite waard en heel goed betaalbaar.


 

Restaurants :

Da Silvio

Een relatief goedkoop restaurant in de wijk Dorsoduro. 's Zomers zit men buiten in een binnentuin. Het eten is redelijk, maar de bediening is slecht. Soms moet men wel een uur wachten voordat de bestelling wordt opgenomen of het eten gebracht. Daardoor een groot verloop van gasten die het zat zijn. Ook valt het licht regelmatig uit. Gewoon dolle pret om mee te maken.


Iris

Een restaurant behorend bij een hotel. De tafels staan op een terrasje dat als een tuin aandoet. Toen wij er de eerste keer waren, speelde de hele avond een pianist. Heel sfeervol en gezellig druk. De tweede keer (afgelopen september) viel de sfeer, het eten en de bediening een beetje tegen.


Taverna San Trovaso

Druk restaurant met twee verdiepingen en geheel voorzien van Area Condizionale. Meestal moet je wachten op een plaats. Er is een niet-rokers gedeelte dat vol zit met Amerikanen. Om 11.00 uur sluit de keuken en begint het personeel om u heen alles al op te ruimen. De rekening wordt dan ongevraagd op je tafel gelegd.


 

Hotel / Restaurant buiten de stad :

Locanda da Lino

ster ster ster

Via Brandolini 1
31050 Solighetto (Treviso)
Tel.0438-842377 / 82150
Fax.0438-980577

Dit befaamde restaurant ligt een aantal kilometers boven Treviso en wordt gerekend tot de top restaurants van Noord ItaliŽ (2 Michelin sterren). De restaurant is prachtig ingericht met heel veel kunst, verse bloemen en honderden koperen potten aan het plafond. Een 7 gangen menu kost circa Lire 90.000,-

Behalve 10 "standaard kamers" zijn boven het restaurant 3 grote kamers en 2 suites. Elk van deze kamers / suites zijn verschillend en prachtig ingericht en hebben ook een specifieke naam. Uiteraard is het ontbijt ook goed en zeer uitgebreid.

Het is een heel goed overnachtingsadres als je naar VenetiŽ toe gaat of er net vandaan komt en is zeker ook de moeite waard om er een stuk voor om te rijden.


 

Hoofd menu