Huisbrouwerij

"ut SCHUURREKE"
brouwer BEN BEUMER
Ongeveer vijf jaar geleden maakte Ben Beumer voor het
eerst kennis met het bierbrouwen via enkele cursussen bij
brouwerij "Onder de Linde" te Wageningen.
De cursussen stonden onder leiding van brouwer Leo Saaier
Ben ontwikkelde zich tot een bierbrouwer die enkel in de
wintermaanden brouwt.
Hij heeft een voorkeur voor het produceren van fruitbieren
en heeft al bijzonder goede eindprodukten op zijn naam
staan.

Ben Beumer is lid van het "Maasland Brouwers Gilde"
en ervaart het bierbrouwen als een uitdaging.
,, Het samenstellen van de ingredienten en de
spanning of het eindprodukt voldoet aan hetgeen
je in gedachten hebt, is voor mij een uitdaging.
Plus uiteraard het feit dat het een voldoening geeft
als je een bier brouwt dat door Gildegenoten en
anderen op prijs wordt gesteld," aldus de huis-
bierbrouwer die het liefst zijn eigen recepten
samenstelt.

De naam "ut Schuurreke" is ontstaan doordat de
huisbrouwerij is gevestigd in een speciaal hiervoor
geplaatste veredelde 'schuur' waarin de bijzondere
biersoorten van Ben Beumer tot stand komen.
assortiment: BOKBIEREN - ABDYBIEREN - ZOMERBIEREN - FRUITBIEREN
Met dank aan FRANS SCHAMPS
MAASLAND BROUWERIJ
In huisbrouwerij "ut Schuurreke" wordt
voornamelijk in de wintermaanden
gebrouwen.
,,Mijn voorkeur gaat uit naar het brouwen
van fruitbieren.
In de toekomst wil ik me meer gaan richten
op het ontwikkelen van recepten voor en
produceren van fruitbier.
Ik hoop mijn hobby nog lang te mogen
uitvoeren en zal altijd blijven streven naar
perfectie," aldus de brouwer.