Over mezelf

Mijn naam is Bert Haveman. Ik ben op woensdag 21 november 1951 in de stad Groningen ter wereld gekomen  als vierde kind en tevens  eerste zoon van Joldert Haveman (1921-1997) en Catharina Okkens (1920-2004). De drie zusjes kregen er eindelijk een broertje bij. In 1956 kwam er nog een broertje  en toen was het gezin compleet. Wij woonden vanaf mijn geboorte in de Indische Buurt. De straat was de Menadostraat.

Na een jaar kleuterschool in de Billitonstraat ben ik met mijn ouders en zussen en broertje naar Emmen verhuisd. Hier betrokken we een huis in de wijk Emmermeer. Een huis op een hoek met een tuin. Daar heb ik de rest van de kleuterschool doorlopen en ik heb er de eerste drie jaren van de lagere school nr 8 doorlopen. 

In 1961 zijn we naar de stad Groningen verhuisd en tot mijn diensttijd in 1972 heb ik in de Rivierenbuurt gewoond. Hier heb ik de Mulock Houwerschool bezocht. Na de lagere school heb ik les gevolgd op de Klaas de Vriesschool. Deze was gesitueerd bij het Noorderplantsoen.

Zie ook www.schoolbank.nl

 

In september 1972 werd ik onder de wapenen geroepen en mijn diensttijd heb ik verbracht op de Johannes Post Kazerne in Havelte. Ik was ondergebracht bij het 47e Painf bataljon. Zie ook www.dienstmakkers.nl

 

In 1974 kwam ik in Hoogezand terecht. En daar woon ik nu al weer 30 jaar met een kleine onderbreking in Muntendam.

 

 Bij mijn toenmalige werkgever (Trelleborg B.V.)kwam ik een leuke meid tegen.

 Deze vroeg mij voor een avondje bioscoop en hieruit vloeide voort dat zij nog steeds mijn echtgenote is. Wij zijn in september 1977 getrouwd en we wonen  met plezier in deze gemeente, vooral door het huis en het plekje waar ons huis staat.

 

In 1983 kwam onze eerste dochter ter wereld.  Naomi is nu groepsleerkracht op een basisschool. Ze heeft ook een eigen website t.w. www.jufnaomi.nl

 

en in 1993 hebben we onze tweede dochter verwelkomd. Yentl volgt nu de lessen van groep 8 van  de van Heemskerckschool te Hoogezand.