Op zoek naar de schat van de Bokkenrijders! **

Tijdsduur: Minimaal 2,5 uur

Dit is een fiets/step avontuur voor kinderen 6 tot 8 jaar, in de omgeving van Ravenstein. Het is een actieve tocht voor gezinnen met kinderen. Je gaat samen met de kinderen op zoek naar de schat van de Bokkenrijders. Onderweg mag je wat opdrachtjes uitvoeren en in de voetsporen van een echte Bokkenrijder treden, die omstreeks 1600 ook in de omgeving van Herpen actief waren.

Wat is een Bokkenrijder?

Dit waren knechten van de duivel, en ze roofden van rijke mensen, en ze reden op snelle bokken door de lucht. De duivels zag eruit als een bok, en zijn knechten reden daarom achterste voren op de bokken. De bokken moesten ook kunnen vliegen want, er werd altijd in een nacht op verschillende plaatsen geroofd. en vaak waren de sporen ineens verdwenen. De Bokkenrijders waren overdag normale burgers, maar kwamen 's nachts op een geheime plek bij elkaar en waren gekleed in een donkere cape en een loden masker, zodat men ze nooit kon herkennen. 

De Bokkenrijders-eed? 

Iedere deelnemer zal voor vertrek een eed moeten afleggen, om de geheimen van de Bokkenrijderstocht te bewaren. Dit om andere deelnemers dezelfde spanning te laten beleven. Hierna kunt u van start gaan: terug in de tijd van de Bokkenrijders.

De duur van de tocht is natuurlijk afhankelijk van van hoe lang je de opdrachten uitvoert en met hoeveel Bokkenrijders je bent, maar je zult minimaal 3 a 4 uur onderweg zijn. De bokkenrijderstocht wordt verzorgd met een toepasselijk tussendoortje, en voor de kinderen mogen 1 souvenir uit de schatkist houden.

De kosten voor deze spannende tocht:     4,- € eigen fiets     7,50 € incl. BMX

Extra opties  
Ranja met chips voor onderweg of bij terug komst. gratis
Bij terug komst 1 blikje drinken uit onze outdoor koelkast. 1,25 €
Na de tocht friet met een frikadel of kroket en een drankje. Op terrein eetcafé Kriekenput in bossen van Herperduin. 4.00 €

Verder zal er voor de attributentas een borg van € 15.- worden gevraagd en een geldig legitimatiebewijs.

Informatie of reservering: bikeadventure@home.nl

Net als alle andere Bike Adventure fietstochten is, uitvoeren van de fietstocht is geheel op eigen risico.

Reserveer: 0412-404096