Tuinfoto's 2001
Pagina 1 van 2

Ook dit jaar zijn er weer diverse foto's gemaakt van onze bloemen en een keuze hieruit kunt u op deze pagina zien.
We beginnen met enkele overzichtfoto's van onze tuin, zodat u een beetje een indruk heeft van onze tuin..

De campanula's (grootbloemig) waren een verrassing voor ons. We hadden zaden gekocht van de paarse campanula, maar wat er zoal opkwam kunt u nu zien op de volgende foto's.

Wat paars zou moeten worden is nu een lichter van kleur geworden en tevens zijn ze ook dubbelbloemig. Het geheel was wel een leuke bijkomstigheid.
Deze kleur stond op de verpakking. En waren ook van de partij. Dus alles met elkaar een leuke boeket in de tuin. Wij hopen dat ze zich goed hebben uitgezaaid en ons volgend jaar weer zullen verblijden met zulke mooie bloemen

De zaden die wij vorig jaar hadden uitgezaaid in potjes van een licht-rose stokroos en voor de winter in de volle grond hebben gezet, waren anders dan de moederplant. Door bestuiving met andere stokrozen in de buurt zijn de volgende kleuren ontstaan. De kleur van de moederplant was er niet bij. Dit jaar heb ik weer van dezelfde plant zaden uitgezaaid. Wie weet wat ons volgend jaar weer te wachten staat qua kleuren.

 De papavers zijn altijd welkom in onze tuin. Ze komen op plaatsen op waar je ze eigelijk niet verwacht, en ook door bestuiving met papavers in de buurt krijg je weer leuke verrassingen.

De rode papaver hebben we al enkele jaren in onze tuin. Zaait zichzelf behoorlijk uit. Maar ook hier kwamen weer vreemde vormen naar voren. Zoals geheel rechts op de foto.

Deze paarse papavers kwamen dit jaar ook spontaan op. Wij hebben hiervan zaad gewonnen en eens kijken wat daaruit volgend jaar tevoorschijn komt.

Ga  naar pagina 2