Reserveren

Achtergrond

achtergrond

Bromskirchen

bromskirchen

Rondleiding

rondleiding

Home

Start
reserveren

Omgeving

omgeving

De omgeving

 

Huize honhoff
B.Honhoff
06-55941122

Winkels

De bakker in Bromskirchen is ook op zondagmorgen open. Er is een lokale buurtwinkel in Bromskirchen. De supermarkten kunt u vinden in (3 km), de ReWe is een soort Albert Heijn. Deze is open tot 21.00 uur, behalve op zondag. Verderop in het dorp is een Aldi. Een Lidl en diverse winkelketens kunt u vinden in (Battenfeld) (10 km) en in (17 km). In Frankenberg en Marburg (Universiteitsstad) (60km) vindt u alle winkels die de moeite waard zijn. Beide steden hebben hun eigen sfeer en karakter en zijn zeer de moeite waard om te bezoeken.

 

Activiteiten

Wintersport: Vlak achter het huis loopt de langlaufloipe, u kunt zo met de ski’s naar boven. De kleine skihelling ligt op loopafstand van het huis. Voor skimogelijkheden kunt u in üschen (10km richting Winterberg) terecht, daar is een sneeuwkanon en zijn ook ski’s te huur. De ultieme hellingen vindt u in  (17 km) en Willingen (30 km).

Wandelen: De omgeving van de vakantiewoning is een wandelparadijs. Er zijn goed aangegeven wandelpaden en wandelroutes voor zowel de geoefende wandelaar als diegene die alleen een blokje om wil.

Zwemmen en Sauna: Een  kunt u vinden in Battenberg (12 km). Dit zwembadcomplex met openlucht bad en binnenbad is kleinschalig en erg gezellig. Als u voor een en de sauna gaat kan ik u in Medebach (20 km) adviseren. De sauna is erg gezellig met geregelde opgietingen. De prijs voor een saunabezoek of het zwemparadijs bedraagt in 2014 14 euro.

 

Eten en drinken

In Duitsland zijn de prijzen voor de horeca aanzienlijk lager dan in Nederland. Dit maakt het extra aantrekkelijk om uit eten te gaan. Als u chic wilt dineren kunt u b.v. terecht in Hotel Diedrich of hotel Sauerlanderhof beiden in Hallenberg. Een aanrader is Zum Wilden Zimmerman in Hallenberg. De dorpskroeg in Bromskirchen is ook gezellig om even wat te drinken. In het dorp is ook een afhaalpizzeria aanwezig.

 

In de vakantiewoning vindt u informatie over activiteiten en bezienswaardigheden. Ook zijn er wandelkaarten en informatie over wandel- en fietsroutes beschikbaar.