Reserveren

Achtergrond

achtergrond

Bromskirchen

bromskirchen

Rondleiding

rondleiding

Home

Start
reserveren

Omgeving

omgeving

Het dorp Bromskirchen

 

Bromskirchen is een gemeente in de Duitse deelstaat Hessen , en maakt deel uit van deLandkreis Waldeck-Frankenberg. Bromskirchen telt 1.766 inwoners.

De inwoners van het dorp zijn grotendeels werkzaam in de landbouw en dienstensector. In Somplar staat een van de grootste houtzagerijen van Duitsland, Ante Holz. Hier wordt van lokaal hout tuinhout gemaakt. Het complex is ongeveer 1 vierkante kilometer groot. De productie geschiedt in continudiensten. In het dorp zelf is nog een werkplaats waar sluitwerk wordt gemaakt, Hoppe. Vlak bij het vakantiegebied ligt een berg met een dubbeltop, "der Hohe Stein". Op de flanken van deze berg zijn een eenvoudige verlichte skipiste aangelegd en twee langlaufpistes, een van 6 km en een van 9 km. Het gebied is, net als Winterberg, niet sneeuwzeker, maar de kans is wel groot.

Bromkichen heeft een karakteristiek raadhuis (nu in gebruik als bakkerij) en een kerk. In het dorp zijn de basisvoorzieningen aanwezig, bakker, banken (met geldautomaat), drogist, slager en een kleine levensmiddelenwinkel.

Het eerste weekende van augustus vindt het grote festiviteit van het dorp plaats: Schützenfest. Tijdens dit traditionele feest vindt een schietwedstrijd plaats.

De gemeente heeft samen met Hallenberg een eigen waterbron. Deze ligt tussen Bromskirchen en Somplar. In de jaren negentig is een groot reservoir aangelegd aan de top van de skihelling van de Hohe Stein.

 

Huize honhoff
B.Honhoff
06-55941122