Aanlegtest  & Funtionele exterieurkeuring te Leek 31 mei 2015
  Nadat we eerst in november 2014 de aanlegtest in Gennep gedaan hebben, waar Thun een goed kreeg en Tamm een voldoende, zijn we 31 mei 2015 naar Leek gegaan voor een tweede aanlegtest en tevens moest ook de exterieurkeuring gedaan worden. 
Vanwaar een tweede aanlegtest. Eigenlijk een beetje uit onvrede uit het feit dat Thunder een goed had en Tamm een voldoende, terwijl we wisten dat er meer in zat. Maar ook omdat we de Functionele Exterieurkeuring nog moesten doen en dan lag een tweede kans om de aanlegtest te doen voor de hand.
Als eerste moest ik met Thunder de aanlegtest doen. Een ander veld, heel andere schapen, maar ook een te gedreven, te zenuwachtige baas waren debet aan het feit dat Thunder dingen liet zien die hij anders nooit vertoonde.
Hij was niet de kerel die hij normaliter was.


"A little bit disappointed" ging ik  naar de functionele exterieurkeuring, waar we dus eigenlijk voor kwamen. Zowel Tamm als ook Thunder kregen een beoordeling "Goed".
Een heel lekker gevoel geeft dat. Met Tweed ooit een "Ruim Voldoende" en met River een "Voldoende" gekregen, verlieten we deze keuring met twee "Goed" , om vervolgens het laatste onderdeel te doen.....Tamm's aanlegtest.
 

Wat bij Thunder nagelaten had, daar slaagde ik wel in bij Tamm. Alle regels en geboden heb ik overboord gegooid. Niks geen aanlegtest, ik doe mijn ding en wist zo alle zenuwachtigheid van mij af te schudden. Normaliter was ik nu gewoon aan het trainen met Thun en Tamm en dit ging ik nu ook doen......met Tamm........en met resultaat : "Goed".  

 

 Terug