Dark Thunderstorm of Riverdew - Cursussen
   
De eerste cursus, de puppy-cursus, is alweer verleden tijd.

Een cursus waar meer op het gedrag van de hond werd gelet in hele normale situaties. Natuurlijk worden ook commando's op een speelse manier bijgebracht, maar er werd meer gelet op hoe de pups zich gedragen ten aanzien van allerhande situaties die je in het normale leven tegenkomt en ook werd er gekeken hoe de gedragingen zijn tegenover de andere leeftijdsgenoten.

Thunder is een nieuwsgierige reu, maar zeker niet één die haantje de voorste is. Hij leert snel, net als zijn moeder. Moeilijke momenten kan hij hebben, want hij weet zich snel te herstellen.


 
Tijdens de eerste les van de jonge honden hebben we ingezien dat het beter is dat we Tamm en Thun beter kunnen scheiden en zo is  Janneke met Tamm op de maandagavond bezig en neem ik met Thun op de woensdagavond deel aan de cursus. Een goede stap vooruit, want ze zijn nu niet meer op elkaar gefocust, waardoor de lessen veel beter gevolgd worden.  Na de pup-cursus zijn we verder gegaan met de cursus "Jonge Hond". 

Hier heeft Thunder een grote stap voorwaarts gemaakt. Hij leerde in een rap tempo en had er ook plezier in. Maar aangezien we zelf  graag met hem wilden schapendrijven en hij was daar klaar voor, hebben we de cursussen op gebied van gehoorzaamheid laten vervallen.
 We volgden de cursussen in Zuidbroek bij Karin Tuinhout.

website