Als derde ter wereld gekomen, als enige reu en tevens de donkerste van het hele nest, tezamen met nog acht teefjes. Hij was de eerste die uitgekozen werd, al bij de geboorte, door Janneke om hier te mogen blijven.
Love on first sight.
Een stoere, grove jongen, maar met een behoorlijke blanke pit. Vier weken oud en hij begon de dweilstok al te volgen.
  Thunder is een cool dude die de wereld redelijk gelaten over zich heen laat komen, net als zijn moeder River, alleen de stofzuiger is absoluut geen vriend van hem. Net als haar leert hij heel gemakkelijk maar wil hij het ook niet eindeloos herhalen. Hij doet zijn ding op zijn manier en op zijn tijd, maar wil toch graag met je bezig zijn. Kunstjes aanleren gaat hem gemakkelijk af, maar het is niet zijn ding, net zo min als behendigheid. Schapen drijven ligt meer in zijn bloed. Als opgroeiende pup wilde hij de grasmaaier, de veger en alles wat bewoog al drijven. Aanhankelijk als hij al was, is hij dat nog meer geworden. Een heerlijke, spontane en gedreven knul die graag knuffelt en gekke streken uithaalt maar wel een knul met een eigen wil.
   
  Samen met River........Moeder  & Zoon.
  Vol aandacht en passie. Meer en meer krijgen we grip op de zaken. Wij beiden moeten nog flink aan de bak, maar als ik zondag 's morgens mijn laarzen aandoe, weet hij hoe laat het is en laat me met merken dat hij er zin in heeft.
Gedrevenheid ten top. Schapen drijven is het helemaal voor Thun. En daarna in de sloot of waterbak om af te koelen.
 

   
 
Het Drentse Heideschaap
   
   
Zes maanden oud
 
Bijna één jaar
  Thunder is nu twee jaar oud. Door Janneke uitgekozen, maar hij heeft Koos gekozen, want waar Koos gaat of staat, daar is Thunder ook te vinden. 
Een trouwe kameraad. Samen hebben we een manier gevonden waardoor stofzuigen minder eng wordt. Harde geluiden vindt hij nog steeds niet fijn, maar hij herstelt zich direct. Een spontane man, die alles vol enthousiasme doet. Thun is de clown in huis met zijn gekke streken en zijn humor.