Het vuur brandt nog steeds.....The Fire is still burning.K.C. Nieuwegein


Fire's eerste parcours was ook een Spel. Niet moeilijk en voor zijn leeftijd ging hij als een speer en foutloos, dachten we. Echter, waar hem een fout aangerekend werd, weet ik niet, maar helaas stond er op het scorebord een fout bij hem. Wat ons nog meer deerde, was dat hij na zijn eerste rondje weer kreupel liep met een voorpoot en derhalve de beslissing moesten nemen om hem uit de wedstrijd terug te trekken.
 

 

 

  Fire is een border die geen middenweg kent. Gaat het goed, dan gaat het steengoed, hij flitst. Maar gaat het slecht dan hebben we meestal gelijk een diskwalificatie te pakken. ook weet ik dat mijn manier van handling, freestyle, steeds meer in de verdrukking komt, want de parcoursen worden steeds technischer, oftewel meer scherpe bochten en vaak  eerst om een hindernis heen halen alvorens die te nemen. Het wordt onlogischer. De vraag bij mij rijst in hoeverre men hiermee door kan gaan, want mijn inziens kan dit niet bevorderlijk zijn voor de gewrichten van de hond. Fire is nu bijna tien jaar en ik merk dat hij ook een dagje ouder wordt. Daar waar ik hem vroeger kon laten gaan, weet ik dat ik nu meer bij hem moet zijn. Desalniettemin hebben we nog beide lol en steek ik graag een middelvinger naar hem omhoog als hij weer iets gedaan heeft waardoor we een dis hebben.

De slalom is zeer geliefd bij hem

Fire heeft lol
 
Tijdens de jubileumwedstrijd van de B.C.C.N. in Bemmel was ik te ver weg van Fire, terwijl hij de slalom moest doen. Normaal heeft hij daar geen moeite mee, maar nu ging het even niet zoals het moest en dan.............


..........dan gaan de armen van een scheidsrechter kruislings omhoog en is het tijd om zonder spanning je rondje verder uit te lopen of je kunt direkt het veld verlaten. Met dank aan A.van den Bosch kunnen we weer een disqualificatie toevoegen aan de lijst van Fire

 

Waar het bij de trainingen zo goed gaat, zijn de raakvlakken. Maar met de wedstrijden bouwt hij zoveel spanning op dat het dan weer mis gaat. De wip en de katteloop gaan zeer goed, maar het raakvlak van de schutting wil hij nog wel eens missen.


                                                                                                                     
 


 

 

 

Niet altijd gaat het mis en dan ......dan mag ik als baas weer een beker in ontvangst nemen. Trots dat we dan zijn dat we dan zijn, maar Fire denkt alweer aan de volgende wedstrijd. Hem boeien de bekers, medailles of rozetten niet..........Springen, rennen, tunnels door.......daar gaat hij voor.

 

Terug