Perfect Snowflake of Riverdew - Cursussen
   
De eerst cursus is afgerond....de puppy-cursus.

Een cursus waar meer op het gedrag van de hond werd gelet in hele normale situaties. Natuurlijk werden ook commando's op een speelse manier bijgebracht, maar er werd meer gelet op hoe de pups zich gedragen ten aanzien van allerhande situaties die je in het normale leven tegenkomt en ook werd er gekeken hoe de gedragingen zijn tegenover de andere leeftijdsgenoten.
Tamm is een vrolijk en ook een zeer levendig hondje. Door haar levendigheid denken we dat ze iets langzamer leert dan haar grote broer, omdat zij sneller is afgeleid. Zij is wel haantje de voorste. Pittig, maar dat komt denken we voort uit het feit dat zij, als kleinste meid, moest opboksen tegen de acht groteren. .

 De puppy-cursus hebben we achter de rug. Ze is onzeker en dat maakt het soms moeilijk voor ons om haar in te schatten. Het lijkt een kopie van haar moeder, die in het begin ook met verscheidene dingen moeite had. River is uitgegroeid tot een zeer stabiele dame en zij het misschien iets langzamer, maar we denken ook dat Tamm dit uiteindelijk wordt. Hopelijk verliest zij echter nooit haar ontembare vreugde, waardoor zij wel het zonnetje in huis is.
 

Tamm is nu 8 maanden en  in sommige zaken zien we dat ze rustiger wordt, ondanks het feit dat ze weer een nieuwe bijnaam verworven heeft, namelijk "Juffrouw Mier", omdat ze geen vijf minuten stil kan zitten. Ze heeft de eigenschap om tijdens het wandelen iedere vreemdeling aan te blaffen en ik kon haar hier moeilijk van weerhouden. Al doende leert men en is zij misschien ook wel in de overtuiging gekomen dat dit niet werkt. Zij blaft nog veel, maar korter en ik kan haar meer inteugelen. De cursus "Jonge Hond" , een vervolgcursus op de pup-cursus, hebben we nu ook afgesloten. Echter, we hadden nu elk een avond. Janneke ging met Tamm op de maandagavond, terwijl Koos op de woensdagavond zijn les volgde met Thunder. Ze volgden  de lessen zonder afgeleid te worden of steun te kunnen zoeken bij elkaar. Dit wierp goede vruchten af.


Hondenschool : Karin Tuinhout

website

Aangezien we met Thunder gaan schapenhoeden en Tamm daar geestelijk nog niet aan toe is, ze is nog een beetje jong in haar hoofd, hebben we besloten om met haar een cursus BBB te gaan doen.
BBB staat voor Body, Brains & Balance.
Een cursus waarin de band tussen baas en hond voorop staat en waarin beheersing en bewustwording van de hond van zijn eigen kunnen en lichaam aangeleerd wordt d.m.v. onder anderen balansoefeningen.
Dit wordt gedaan door Marieke Timmer bij de hondenschool "Dog in Action". 
    

Zie je wel......je kan het !

Nu nog even zonder te springen ervan af komen.
 
Balance.....alle begin is moeilijk.