Foto's van Tamm

 


De eerste foto's van Tamm.
In het begin hadden al onze pups een naam gegeven naar de uiterlijke kenmerken, zo ook had Tamm de naam Ivy gekregen. Ze leek veel op één van haar grootmoeders. Ze was niet alleen een buitenbeentje qua gewicht, want waar de anderen rond de 400 gram wogen, kwam zij niet verder dan 260 gram. Maar ook qua uiterlijk verschilde ze met de rest van het nest, want ze had heel veel wit. Een tan-tekening was nauwelijks zichtbaar.

 
 
Nog een beetje nat
 
 
helemaal opgedroogd
   
  Maar langzaam aan kwamen de mottles....op de neus, in de bles.
Ja.....waar niet?
De bles werd steeds grijzer, ook de kraag is nu veel donkerder. We zullen zien hoe zij uitgroeit. Ze is als een vlinder.....de schoonheid ontpopt zich pas later.
 
   
Eten

Zoals uit de foto hiernaast blijkt, is eten één van haar hobby's en ze eet ook heel graag. Wanneer wij nu haar eten klaarmaken, rent ze ongeduldig heen en weer van ons naar haar bench, waar ze haar eten krijgt. Maar......dit was in het begin wel even anders. Het begon al bij haar geboorte dat ze minder woog dan de rest en zodoende ook de tepel met de minste melk te pakken kreeg. Wij legden haar dan regelmatig, ook apart, aan de tepel met de meeste melk. Toen de pups overgingen op brokjes, rende Tamm langs de bakjes van alle pups maar ging zelf niet eten. Wij moesten haar eerst een paar brokjes met de hand voeren, voor ze met lange tanden en veel aansporing aan haar eten begon. Omdat we hier niet altijd de gelegenheid voor hebben, is Tamm overgegaan op vers vlees en vanaf maaltijd één hapt ze dit snel naar binnen.
 
 
   
   
Sneeuw.....veel winter hebben we niet gehad, maar toch een paar dagen.......heerlijk !
 
   
   
Samen met haar broer Thunder. Ze kunnen het heel goed met elkaar vinden en toch.....Tamm lijkt een einzelgänger te worden. Tijdens wandelingen is ze veel met zichzelf bezig. Ze houdt ervan om aangehaald te worden, maar ze vraagt er niet om.
 
Onze "Sprietie" , Ons "Zonnetje"