Prijzenlijst van River  

 

2016

 
Licentie Handler Hond Vereniging Klasse Aantal Punten Strafpunten Promotiepunten Plaats
F.H.N.   10966 Koos Dijkema River Xenofon 73 B65 8 428,435 21,308 2
Cynophilia   421703     B.C.C.N. B1-large       168

 

 

2014

De eerste wedstrijden hebben we al weer achter de rug. In Dalen, en vervolgens een weekend met twee wedstrijden (Assen en Zevenhuizen) hebben we weinig gepresteerd. We hadden niet de klik met elkaar, waardoor we ieder voor zich een parcours liepen. Gelukkig was het laatste rondje in Zevenhuizen, de jumping, weliswaar ook een dis, maar we waren weer samen en dat gaf mij weer een goed gevoel.....hoop gevend ! 

2013

Licentie Handler Hond Vereniging Plaats Punten Strafpunten Aantal
F.H.N.   10966 Koos Dijkema River Meedhuizen 153 25 440,9 15 6
Cynophilia   421703     B.C.C.N.        

Nijmegen, 16 juni

River loopt een 2e plaats op het vast parcours en een een vierde plaats op de jumping. Belangrijk....ja, want we gaan met rappe schreden vooruit en toch kon ik heel goed zien waar nog aan gewerkt moet worden. Door mijn veranderde manier van trainen, geen free-style meer, maar dicht bij haar te zijn, is het voor mij moeilijk om haar vooruit te sturen. Ook de raakvlakken moet nog een en ander bijgeschaafd worden. Niet dat ze daarop fouten maakt, absoluut niet, maar het kan nog sneller, maar alles boven alles........................................

..................het is heerlijk om met River behendigheid te doen. Ze reageert zeer snel op mijn commando's en ze werkt zeer nauwkeurig.

Timmel, 16 maart

Een eerste echte wedstrijd in het buitenland, Duisland. Hier hadden we Fire en River samen ingeschreven, maar echter, Fire was geblesseerd, waardoor River alleen aan de bak moest. Tot overmaat van ramp hadden we de rashondenlogboekjes ook nog vergeten, maar men was welwillend. Twee parcoursen werden er gelopen: een Vast Parcours en een Jumping. River moest in de A1-klasse gelijk als eerste starten. Beide parcoursen waren niet technisch, maar op snelheid neergezet. Foutloos kwam ze over de finish en zowel op het Vast Parcours als op de Jumping wist ze een 4e plaats te behalen. Net buiten de prijzen, maar met een apetrots gevoel keerden we huiswaarts........YES !

Balkbrug, 10 maart

De eerste wedstrijd, 17 februari, zouden we in Balkbrug lopen, maar helaas werden we gelijk uitgeloot. De tweede, weer in Balkbug, 10 maart, waren we wel van de partij. Vol verwachting keken we uit hoe zij het zou doen. Het eerste onderdeel, het Spel, was zeer goed. Ik kon de eerste tien hindernissen in een mooie lijn met haar lopen. Daarna stonden de hindernissen een beetje chaotisch en was er geen lijn van meer te maken . Desalniettemin finishten we op een 2e plaats.

Het Vast Parcours werd ook bijna een feestje, grandioos hoe zij zich liet handlen. River is gemakkelijk om over de baan te krijgen, zonder allerlei noodingrepen te hanteren. Zij heeft nog veel steun nodig, maar je ziet dat ze vooruit gaat, zelfstandiger  wordt. Door een kleine weigering op een hoogtesprong werden we uiteindelijk 10e. De jumping was geen succes, want de insteek van de slalom werd verkeerd genomen en ze kwam deze aan het einde ook te vroegtijdig uit. Deze fout heb ik bewust niet laten herstellen, want ik denk dat dit meer schade berokkent bij haar dan dat het een goed effect heeft.....een diskwalificatie.

De start in Timmel........de start in een leuke carriere.

 

 

2012

Voor het eerst meegedaan aan een wedstrijd ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de B.C.C.N. in Bemmel, waar zij samen met Fire & Tweed in de ring liepen. Het liep niet helemaal vlekkeloos, maar wat was ik blij hoe zij met volle overgave over de baan ging. Snelheid moest nog komen, maar zij is absoluut geen lattengooier. Op de eerste wedstrijd en dan 2e in het Spel en 8e op het Vast Parcours worden, vond ik een goede prestatie.

In Hoogeveen werd ze al zekerder van haar zaak, maar toch had ze mijn steun nog zeker nodig, vooral op de raakvlakken. Maar het is een plezier om met haar te mogen lopen. Hier werden we 4e op de Tijd-Fout-Uit en een 5e plaats op het Vast Parcours.