Agility

2016 

3 april

River's tweede wedstrijd, maar mijn eerste, welke ik na een vervelend half jaar weer liep. Gelukkig begonnen we met snooker. Niet mijn lievelingsspel, maar zo kon ik wel zien wat ik kon of misschien beter niet kon. 23 deelnemers en we zijn geëindigd op een 21e plaats. Niet bepaald wat ik in mijn hoofd had. Na de start zou ze met mij moeten meerennen om vervolgens een tweede (rode) hoogtesprong te nemen, maar links en rechts lagen tunnels. Niet gedacht dat ze tunnelgek zou zijn......nam zij dus een tunnel. Einde verhaal.

De Jumping verliep een stuk beter, maar toch waar ze een hoogtesprong moest nemen, wist River tussen mijn benen en de vleugel van deze hindernis te komen, wat resulteerde in een eerste weigering. Later in het parcours moest zij een tunnel in en plots stopte zij voor de ingang.....de tweede weigering. Verder verliep alles goed en eindigden we op een 8e plaats.

Het vast parcours verliep super. Foutloos en een goede tijd. Goed voor een 2e plaats. Van tevoren hadden een collega en ik samen gein zitten te maken: "we gaan ervoor......een 1e, 2e, of 3e plaats". Toen wist ik nog niet dat het bewaarheid werd. Wat waren we gelukkig !

Dankzij deze twee goede uitslagen staan we momenteel 5e in de competitie !

 


Met dank aan John Bruininck voor de prachtige foto's

 

 

13 maart

De eerste wedstrijd was in Hoge Hexel. Zelf heb ik deze wedstrijd niet gelopen door omstandigheden. Een diskwalificatie op zowel het vast parcours alsook op de jumping was het  resultaat op deze dag. Ondanks, maar misschien ook wel door haar gretigheid.

 

 

 

 

 

2015

Dit wordt een jaar met maar weinig wedstrijden.....10 stuks in totaal. Geen competitie, dus zoek ik de wedstrijden uit waarvan ik denk ze leuk zijn en tevens zoek ik een balans om zowel  River alsook Thunder & Tamm in het schapendrijven aan het werk te laten komen. Het liefste geen manege of lange afstanden, maar soms ontkom je er niet aan. Zo ook Dalen....een manege-wedstrijd, alhoewel de jumping buiten werd gelopen. Alleen met River, want Fire mag van zijn oude dag genieten.

Een leuke wedstrijd. Net als vorig jaar weer het geluk dat de zon zich uitgebreid liet zien.

 foto's : John Bruininck

 De dag begon met Snooker. Een spel, dat in mijn ogen niet in de behendigheid thuishoort, maar het zij zo. Een disqwalificatie was eigenlijk ook een logisch gevolg. De Jumping speelde zich op het buitenveld af en we waren meteen beter in ons doen, want River kwam foutloos met de snelste tijd over de finish......een 1e plaats. Het Vast parcours was weer binnen. Wat in haar koppie rondging, kan ik niet achterhalen, maar de startlat werd er afgegooid, vervolgens was de breedtesprong voor haar een beetje te breed en last but not least.....tijdens het nemen van de katteloop dook zij in elkaar bij het opgaande deel alsof zij ergens bang voor was. Niettemin hebben we de finish gehaald met een 6e plaats.

2014

 

We schrijven 18 oktober 2014. Meer dan een jaar is verstreken sinds de laatste update van Wilhelmshaven. Geen wonder, want sinds de dekking in september vorig jaar hebben we weinig meer gedaan. Begin dit jaar zijn, op twee na, de pups uitgevlogen, maar River moest nog herstellen van problemen die het moederschap met zich mee had gebracht. Uiteindelijk zijn we weer begonnen, maar met wisselend succes. Zeker, hebben we soms goed gelopen, ja....maar ze begon latten te gooien. En dat was niet iets wat haar eigen was. Ten einde op de weegschaal en we hoeven er niet om te liegen, maar ze woog veel teveel. Of het kwam door de voeding of misschien de hormonen (vanwege haar dracht).......we weten het niet.

Feit is, dat nu niet alleen de Thun & Tamm carnibest krijgen, maar ook River. Inmiddels 2 kilo afgenomen en tijdens de laatste wedstrijd in Dwingelo heeft ze klote gelopen. Veel te vroeg starten en meer geintjes en op dat moment ben je even pissed off, maar later denk je......"

Gretigheid, een beetje te gretig......maar Meid, je bent terug".

 

 

 


25 augustus 2013 - Wilhelmshaven

Deze keer een beetje verder Duitsland in....ongeveer anderhalf uur rijden. Maar het loonde. Een stralend mooie dag met leuke parcoursen. Een vast parcours, een jumping en een spel.
River had er zin in, want ze ging als een speer over het veld. Jammer dat ze daardoor een raakvlak op de schutting miste, maar ze werd weliswaar met één foutje.....Eerste !


Ook de jumping werd een daverend succes met een latje. Een wonder, want ze springt loepzuiver......teveel spanning opgebouwd bij de start , maar verder liep ze vlekkeloos. Helaas moest ik mij halverwege het parcours even behoorlijk corrigeren, daar ik net in een kuiltje stapte en bijna mijn balans verloor.
Bij het Spel werden alle large-klassen samenevoegd en moesten we een tunnel parcours lopen. Niet verwacht, maar met een tiende plaats toch nog een speeltje gewonnen.


1ste, 1ste en  een 10e. 
16 juli 2013 Riepe - Duitsland

Een heerlijke ontspannen wedstrijd die nergens voor meetelt in een competitie.Twee rondjes.....een vast parcours en een jumping. Na de pech met de auto, want de koelvloeistof was op wegens een lek in de radiateur, kwamen we nog net op tijd om het vast parcours te lopen. River maakte de dag weer goed. Als een speer ging ze over het veld en als ze niet een raakvlak gemist had op de katteloop, was ze eerste geworden. Nu werd ze 6e. De Jumping ging nog beter. ik moet alleen nog met haar de paaltjes rechts zien aan te leren, want daar heeft ze moeite mee, maar toch met een foutloos rondje en de snelste tijd werd ze dus 1e.

Amersfoort - 7 juli 2013
K.C. NieuwegeinNa Timmel in Duitsland nu weer een wedstrijd in Nederland bij K.C. Nieuwegein. Bij de Cynophilia valt het mij toch weer op dat ze altijd leuke parcoursen hebben met veel meer lijn erin. Ook deze keer en toch al lijken ze gemakkelijk, bij het eerste onderdeel, het Spel, wat bestond uit een vast parcours, wisten er maar 13 van de 81 deelnemers geen disqualificatie op te lopen. Helaas voor River, zij had ook een dis. Even een hele kleine aandachtscommando was al goed geweest, maar ze ging vanuit de tunnel de katteloop op, terwijl ze een beetje meer naar mij toe moest komen om de weg te vervolgen met een hoogtesprong.
Maar niet getreurd, ze liep verder een te gek rondje.Ze moet nog groeien, zelfverzekerder worden, want eenmaal ging het in de slalom niet goed tijdens het Vast Parcours. Ik was een beetje te ver voor haar uit. De Jumping verliep voorspoediger  en met een 8e plaats foutloos hebben we ons eerste U'tje verdiend..........Yippie !
Heerlijk om met deze meid te lopen.
 
 
 
We zijn volop aan het trainen met River . Er zijn een paar veranderingen doorgevoerd. Samen met River & Tweed trainen we op de dinsdagavond bij Henk en Gea van Kringgroep Eemsmond in Meedhuizen. Daarnaast train ik ook nog met River in Bunderhee in Duitsland, waar we les krijgen van Jurjen Nieboer.


           Haar eerste wedstrijd !
B.C.C.N. wedstrijd in Bemmel
         Wedstrijd K.C.Hoogeveen
 

River ontpopt zich meer en meer als een agility-freak. We hebben nog een lange weg te gaan, want bij haar moet vooral ik terug naar af in het handlen. Geen free-style, maar bij haar blijven zonder intimiderend over te komen bij de raakvlakken. Zij heeft ruimte nodig, zij het niet veel.

   Dit jaar, 2013, gaan we volop aan de bak met wedstrijden van de F.H.N en de Cynophilia. Daarnaast lopen we nog een enkele wedstrijd in Duitsland.
Toch hebben we afgelopen jaar al even samen gesnuffeld aan wat wedstrijden en we hadden River ingeschreven voor de jubileum wedstrijd van de B.C.C.N. en een wedstrijd bij K.C. Hoogeveen.

Ons doel........een team van plezier.

Inmiddels hebben we de jubileumwedstrijd van de B.C.C.N. in Bemmel gehad en op het eerste rondje, een spel, maar in de vorm van een vast parcours is ze tweede geworden. Op het Vast Parcours is ze achtste geworden. Helaas heeft ze een diskwalificatie opgelopen, omdat we de breedtesprong niet hersteld hebben, welke ze eerst schuin doorliep.

    

En nu, in Hoogeveen, presteerde onze kleine meid het weer ons te verrassen. Tijdens het vast parcours liep ze te gek. Nog niet op volle snelheid, maar de slalom gaat al stukken beter. Enkel één latje viel, de één na laatste voor de finish, anders hadden we een U'tje gehad. Maar met een 5e plaats van de 16 die finishten en de 33 die een diskwalificatie opliepen....zijn we apetrots.

Als klap op de vuurpijl liep ze ook het spelletje (een 4e plaats) goed. Een team worden....samen de zekerheid hebben van wat we als team kunnen.....vertrouwen opbouwen.

 

TerugTerug