Op 4 december 2010 werd  onze derde border geboren, een sinterklaascadeau.

Vanuit het Duitse dorpje Lommersdorf kwam op 2 februari 2011 uit de kennel "From Shepherd's Own"  River  in ons leven. Dit is haar I.S.D.S. stamboom- en roepnaam.

Haar N.H.S.B. naam is:  "H 'ours to come from Shepherd's Own"

 

River , genoemd naar The River van Bruce Springsteen, is ons eerste teefje samen. We hebben haar de tijd gegeven om uit te groeien tot een volwassen hond en ze heeft onze verwachtingen overtroffen. Als pup enigszins terughoudend. Eerst de kat uit de boom kijken en als ze zeker van haar zaak was, ging ze er voor. Inmiddels zelfverzekerd, van weinig meer onder de indruk en stabiel. Bij tijden hooghartig, ongeduldig als er leuke dingen gaan gebeuren, maar ook aanhankelijk en een knuffel. River is een hele gemakkelijke hond in de omgang. Ondanks dat ze eigenwijs kan zijn, weet ze wanneer er geluisterd moet worden. Buiten bruist ze van het leven, in huis de rust zelve.

Voor obedience is ze niet in de wieg gelegd want River leeft voor actie. We hebben ons door de gehoorzaamheidscursussen heen geworsteld totdat ze oud genoeg was om lichamelijk actief te worden. Bij Fire en Tweed is ze haantje de voorste. De regels die bij ons gelden, worden door haar  opgelegd aan Fire en Tweed. Met Tweed stoeit ze graag, maar waar nodig corrigeert ze hem. Zij en Fire staan nog bovenaan in de roedel, maar River gaat het stokje van Fire overnemen, in ieder geval in de behendigheidswereld.

 

 

Leren doet ze gemakkelijk, maar na een kunstje 2 3 keer vertoond te hebben, houdt ze het voor gezien. Met haar intelligentie houdt ze ons regelmatig voor de gek door te doen alsof ze niet weet waar je het over hebt, om het daarna alsnog perfect uit te voeren. River is de her-inrichter in huis want haar mand sleept ze regelmatig naar een andere plek . Op en top nieuwsgierig: met wandelen vindt ze de gekste paadjes en winkelen is geweldig want dan kun je overal aan snuffelen en alles bekijken.

 

 

 

River haar grootste hobby is Agility. Tijdens de training en de wedstrijden is ze vol spirit en zeer gedreven. Gefocust maar makkelijk te handelen doordat ze zeer alert is. Ook met agility hebben we haar de tijd gegeven om het zich eigen te maken. En met succes want we hebben in 2013 in een paar competitiewedstrijden de benodigde promotiepunten voor de B-klasse bij de FHN gehaald. Uitgeleerd zijn we nog lang niet, maar we zijn een team dat steeds beter op elkaar ingespeeld raakt.

 

 
Bij het Schapen drijven  moeten we echter spreken van een wisselend succes. De aanleg is er zeker maar de echte gedrevenheid ontbreekt.

 

 

 

Dit zal ook mede veroorzaakt worden doordat ik het schapen drijven niet echt onder de knie heb. Tijd en gelegenheid zijn daar ook debet aan. River heeft absoluut interesse voor de schapen en kent de basisprincipes. Maar omdat de focus bij ons beiden op agility ligt, staat schapen drijven voorlopig in de ijskast.

 

 

Inmiddels hebben wij de kennelnaam "of Riverdew" , en heeft River, samen met Rex, hier invulling aangegeven door eind 2013 een nestje op de wereld te zetten van negen pups. Uit dit nestje hebben we zelf twee pups gehouden.  Inmiddels zijn de pups ook alweer 2 jaar oud. Mede gezien wat de pups op schapengebied laten zien, en vanwege het feit dat Fire nu definitief gepensioneerd is, hebben we besloten om River in de Behendigheid te laten. 

  Terug