Sheepherding


Een winters tafereeltje
  En wij maar denken dat Agility haar passie wordt...........nog even wachten voor we een verdere uitspraak doen, want wat ze bij het schapendrijven laat zien is ook veelbelovend.
Ze is echt gigantisch gegroeid het laatste jaar.
Gegroeid tot een ideale werkhond en in huis is ze nog steeds onze knuffel.

  Sinds een paar weken zijn we gaan lessen bij Henk & Gea in Overschild waar we les krijgen van Michel.
Dit is een stuk dichter bij huis voor ons dan "De Scheperij" in Leek waar we eerst zaten.
Wat we eerst dachten dat River weinig schapenbloed had, blijkt dat ze zich nu steeds verder ontwikkelt en een sterke eye voor de schapen heeft. Het is nog wel een beetje een chaos, maar de passie is er.
De vlam is in de pan geslagen.
 

River is nu één jaar oud en naast Agility zijn we ook begonnen met schapendrijven.

 

 

 

   

"Het Welpentreffen"  bij haar fokster K.Piert in Duitsland, Lommersdorf was voor River de eerste keer dat ze schapen zag. 

Nu, ruim twee maanden later zijn we naar Leek geweest bij Mike van der Most van  "de Scheperij". Ondanks dat dit nog maar de tweede keer was bij de schapen, deed zij het heel goed, boven onze verwachtingen.

 

 
 

 

Hiernaast lijkt wel een kleine outrun....maar zover is het nog niet. Aanleg heeft ze zeker en gedreven is ze ook.....

.......A whole lot of fun !

 

 

   

Om en om, Tweed eerst en toen River en vervolgens nog een tweede sessie. Tijdens de eerste sessie was ze meer bezig met schapekeutels, maar tijdens de 2e sessie maakte ze veel goed en was ze echt met haar ding bezig....het schapendrijven. Het lukte de schapen te herenigen na een mislukte poging wat op een shedding leek. 

 

 
 

River eerst laten genieten. Geen druk opleggen......enthousiast maken. Ik wil maar al te graag en te snel de boel onder controle hebben en willen sturen en dat is nu net niet wat ze nodig heeft. Samen met Johan, de trainer, proberen we  een situatie te creëren waar River gefixeerd raakt op de schapen en daarbij heeft hij een grotere kluif aan mij dan aan River.

 

Tijdens de jaarlijkse welpendag in het Eifelse Lommersdorf heeft River meegedaan aan de aanlegtest van de ABCD (Arbeitsgemeinschaft Border Collie Deutschland). River heeft volgens de fokrichtlijnen de veronderstelde aanleg voor het hoeden en drijven. 

TerugTerug