Scheepherding   

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik met Tweed gestopt was met schapendrijven. Zijn zogenaamde overijver speelde mij toen parten. En toch......het bleef in mijn achterhoofd zitten. Nu we River in ons midden hebben en met haar naast Agility, ook schapendrijven zijn begonnen, wilde ik graag dat ook Tweed een hernieuwde kans kreeg. Zodoende hebben we een intake gehad en jawel, ook hij komt aan de bak bij Mike van der Most in Leek bij de Scheperij. Wat hij liet zien was dat hij meer dan genoeg aanleg had.

I was very pleased with my pal.

 

 

Four years ago, not all was too difficult for me and him. He had his good days.

A quiet moment, just me, the sheep, Tweed and a sunny sky.

Is there more to wish ................

.....................yes, a continuing story.

 

Energiek, heerlijk om te zien hoe Tweed zijn werk deed. Samen met Johan, van wie ik les krijg, de eerste beginselen van het schapendrijven doornemen. Hij zal een grotere kluif aan mij krijgen dan aan Tweed, denk ik.
Terwijl wij maar rondjes linksom en rechtsom bleven draaien met de schapen achter ons, deed Tweed zijn best om zijn balans te vinden. En hij deed het geweldig.

Met Tweed gaat het goed, hij moet nog wel behoorlijk gecontroleerd worden zodat hij niet midden in de schapen belandt. Tweed heeft een geweldige werklust en energie, maar Tweed moet nog duidelijk leren wat de grens is. Je kunt bij hem dan ook merken, vooral in de tweede helft van de training, wanneer de vermoeidheid hem een beetje parten begint te spelen, dat hij dan beter te sturen is.

Gezien de gretigheid van werken die hij nu aan de dag legt, blijft van een matige beoordeling die hij bij de aanlegtest kreeg, weinig overeind staan.

 

That's the Spirit !

 

Cooling down in the ditch after the trainingsession.

 

Terug