Hoopers


De tunnel, onderdeel van Behendigheid, maar ook van Hoopers.


Sinds enige jaren is er een nieuwe tak van sport in opkomst......Hoopers.
Maar wat is nu Hoopers.
Het lijkt op behendigheid. Is het ook, maar met dien verstande dat de honden niet meer over hoogtesprongen springen en dat de raakvlakken ook niet in het veld staan.
Daarvoor moeten ze door hoepels en tunnels en om tonnen rennen, begeleid door een handler die niet zoals in de behengheid meerent, maar op één plaats blijft staan. Toch weer een beetje free-style wat hier terugkomt.
Behendigheid voor senioren, maar ook voor jonge honden met een dusdanige handicap dat ze niet aan behendigheid mee kunnen of mogen doen.
  Tweed is nu 10 jaar vindt het prachtig. Het is voor hem nu de tweede keer. Vorig jaar zijn we in de zomer hiermee begonnen en nu het weer buiten weer beter begint te worden, zijn we weer begonnen.
Hij herkende het meteen toen we weer arriveerden.
Prestatiegericht....nee, we willen dat hij plezier heeft en dat lukt ons aardig!

Doe ik het goed baas?

 
Agility

Tweed is een prachthond met een ongekende werklust en zijn snelheid is groot. En hierdoor was het zeer moeilijk om met hem te werken. Hij schiet in zijn/mijn doel voorbij door deze werklust. Ik  denk dat hij bepaalde sociale vaardigheden mist. Hij kan alles, wil alles, maar ga je hiermee te lang door, dan zet hij zichzelf op slot. Hij probeert uit alle macht je te behagen en haalt zijn hele truckendoos open. 

 

Een moeilijke hond? ..........helaas, na jaren moet ik dit beamen. Zoals ik al eerder schreef, mist hij bepaalde sociale vaardigheden. Aan de andere kant, zag hij soms teveel...veel te veel.  Vaak gaf ik signalen, te veel signalen, ongemerkt.....ongewild, maar hij zag ze. Waar ik bij Falco alleen een handje, op en neer bewegen, nodig had om hem doen te laten springen over een hoogtesprong, bij Fire had ik een arm nodig voor hetzelfde, maar bij Tweed was een pink bewegen al genoeg om hem iets te laten uitvoeren. En dan kreeg hij ongewild te veel signalen die hij wilde uitvoeren......Misschien heb ik hem teveel zijn eigen gang laten gaan? .....hoe het ook zij, we zijn geen behendigheidscombinatie.

 

 

Gedrag en Gehoorzaamheid 1

 

G en G vindt hij leuk, zij het met de kanttekening dat hij niet al te lang moet stil zitten. Zijn aandacht verslapt en hij zoekt andere interessante dingen waar hij zich mee bezig kan houden.

 

  Onder het bezielende oog van Maurice Broussard kregen we les in het volgen.

 

 

Flyball      

 

Flyball  vindt hij super. Vier sprongetjes heen, de bal vangen en weer vier sprongen terug met een gigantische snelheid waarvan ik mij soms afvraag of hij geen verschroeide eeltkussens heeft. Hij is niet goed.....hij is steengoed. Alleen jammer dat er hier in het noorden van het land geen wedstrijden georganiseerd worden.

25 kg of Will to Please, 

met een vrolijkheid om alles en iedereen tot zijn vrienden te maken, en dan denk ik............................

 

............................Me and my Pal............................

December 2011 waren we weer aan het schapendrijven met Tweed. Eerst bij Mike van de Most van de Scheperij, maar uit onverwachte hoek kwam een aanbod om in Overschild bij Henk & Gea Qualm te trainen, waar we les kreden van Michel . Gezien de afstand, was dit een stuk dichter bij huis en maakten we hier toen graag gebruik van. Ondanks dat Tweed een hele mooie stijl van werken heeft bij de schapen, waren we genoodzaakt wegens onhebbelijkheden te stoppen. 

 
He may not be the perfect dog, but he's perfect te me

 

Terug