Nu alweer 10 jaar geleden, werd op 16 mei 2006 bij Ils Geerts uit Hove, dichtbij Antwerpen, Tweed geboren uit de combinatie van Chap en Colin. 

Ils Geerts werkt nu onder de kennelnaam "Round Robin", maar toen werkte zij samen met Tania Heivers onder de kennelnaam "Luna Tale".  

Tweed, zoals hij dagelijks genoemd wordt, heeft als stamboomnaam Luna Tale Flash.  

 Tweed is een apart geval. Hij heeft, zoals ik het noem, een overdrive.....teveel werklust. Daarnaast waren de omstandigheden thuis achteraf niet ideaal, toen hij als pup bij mij kwam. Werken wil hij, dolgraag zelfs, maar helaas slaat hij dan regelmatig in zijn werklust door en zit dan in zijn eigen wereld vast. Het is moeilijk om hem daar weer uit te krijgen.

Een allrounder, zeker,  want we hebben met hem behendigheid, gehoorzaamheid, flyball en schapendrijven gedaan en in alles wat hij doet, geeft hij meer dan de volle 100%. Maar ja, wat doe je als hij zichzelf op slot zet en het voelt alsof je in een auto met 190 km over de snelweg rijdt en je ineens het stuur kwijt bent?

Desalniettemin is hij een scheet van een border. Levenslustig, Leergierig, Onstuimig, een hele grote Will to please en o zo Gevoelig.

Door zijn enorme overdrive zijn we met de behendigheid en het schapen drijven met hem gestopt. Flyball was het helemaal voor hem. Vier hindernissen, een poot op de plank en hier met die bal.  Daar  kon hij al zijn energie in kwijt en hij was dan ook nog redelijk toegankelijk, omdat het een korte actie was met een explosie aan energie. Maar aangezien hier in het noorden zeer weinig faciliteiten zijn om deze sport te beoefenen en er überhaupt geen flyball-wedstrijden worden gehouden op competitieniveau, zijn we hiermee gestopt. Qua karakter kan je je geen betere hond wensen. Soms zelfs te goed. Hoeveel hij van onze River, Thun en Tamm verdragen moet , is soms onvoorstelbaar, maar het doet hem niets. Hij vindt alles best.

 

Door Tweed heb ik gezien dat er meer is dan alleen behendigheid. We zijn met hem aan het schapenhoeden geweest en we hebben een cursus Sociale HuisHond gevolgd. Ook tentoonstellingen werden met mate bezocht. G & G1 hebben we gedaan en Flyball deed hij ook met volle overgave. Nu volgen we een cursus Hoopers met Tweed. Een bezigheid, meer voor de oudere honden, maar omdat we met Tweed toch graag weer iets wilden doen, leek ons dit heel geschikt. En wat geniet hij hiervan.....hij zit al te stralen in de auto als we heen rijden.

 

 

Tweed is 25 kg pure power

   ................25 kg pure love        

           ................25 kg pure will to please

                     ...............25 kg pure passionate kindness

     Pure.............that's his overdrive

  

 .....Sometimes I wished a little less

 

But this is Tweed......and we love him !   

Terug