Wat mij is overkomen !!!

 

Tijdens een Vast Parcours lopen is mij overkomen dat Fire tijdens zijn rondje het veld uitliep. Nee, niet gewoon uitlopen, maar door de combinatie van hoogtesprongen die hij moest nemen, heb ik hem buitenom geleid, maar hij ging even te ver buitenaf.

Gewoonlijk zou ik zeggen dat, als een hond het veld uitloopt met de bedoeling dat daar een bekende persoon voor hem staat of een geur buiten het veld meer zijn aandacht heeft, dan is een diskwalificatie op zijn plaats.

Nu, dit was echter niet het geval. Door zijn snelheid, zijn gretigheid had gewoon een paar meter meer nodig. Mijn Fire is een hond die meters maakt, vaak meer dan noodzakelijk, dit komt dus door zijn gretigheid, zijn snelheid,maar dat brengt de border collie mee die wijde outruns moet maken.

Ik vraag mij dus af of hier een diskwalificatie op zijn plaats is. Begrijp me goed.....ik keur Niet het handelen van de scheidsrechter af, deze stond in zijn gelijk, want reglementair is het een diskwalificatie. Het gaat mij om het feit dat dit een regel is. Natuurlijk moet je een hond diskwalificeren wanneer deze het veld verlaat omdat hij er niets aan vindt of een andere bekende persoon ziet of andere leukere dingen ziet.

Maar moet je een hond die het veld  even te groot neemt, omdat hij fanatiek is, diskwalificeren. Afgelopen zondag zag ik weer een hond in een manege, die een veldlijn overschrijding had. Helaas.....nee, gelukkig volgde er geen diskwalificatie, want ook hier geen het om fanatisme, gretigheid van de hond.