exposities


Clary Bezemer is geboren in Brandwijk (Z-H) en woont, na omzwervingen in Noord-Holland, Brabant en Drenthe, sinds 1983 in Groningen.


Zowel haar ouders als haar levenspartner (Wil Mazeland) zijn een belangrijke stimulans voor haar geweest zich met kunst bezig te houden. Clary heeft lessen gevolgd en is zichzelf daarna steeds verder gaan ontwikkelen. Zij heeft zich toegelegd op zijdeschilderen en zijdecollages.

In haar werk speelt de liefde voor de natuur een belangrijke rol. Dit geldt zowel voor de Westerse als de Afrikaanse natuur. In haar Afrikaans georiënteerde werk spelen aardse kleuren vaak de boventoon. In het Westers georiënteerde werk zijn de wisseling van de seizoenen en de verschillende elementen terugkerende aspecten.
Aardse kleuren, verstilling, uitbundige flora en weidsheid zijn elementen die in haar werk naar voren komen.

Clary schildert op zijde en maakt zijdecollages. De natuurlijkheid, de kleurintensiteit en de vele expressiemogelijkheden van zijde boeien haar uitermate. Wanneer zij collages maakt, gebruikt zij verschillende soorten zelfgeverfde zijde. De gelaagdheid in haar werk komt bij deze techniek goed naar voren.

Clary heeft diverse exposities op haar naam staan.
Onlangs is zij gepubliceerd in het Original Art Collection kunstvademecum.

Voor meer informatie kunt u ook terecht bij Kunstkamer WiCla.