Klein Circus Hoeps

Startpagina
Circusdagen

Workshops

kinderfeestjes

Achtergrond

Contakt

KCH-activiteiten  

Met wie heeft u te maken,

Meer dan vijfentwintig jaar heb ik gymlessen gegeven in het speciaal onderwijs; dus het lesgeven zit natuurlijk in mijn bloed. 

Om niet vast te zitten aan wekelijkse lessen ben ik workshops jongleren en acrobatiek gaan geven. Daaruit is het bedrijfje ontstaan: "Klein Circus Hoeps"! Ook heb ik de opleiding "Psychomotorische Therapie" gevolgd, waardoor ik mijn activiteiten goed kan afstemmen op groepen die speciale aandacht nodig hebben, zoals bejaarden, verstandelijk gehandicapten.

Naast mijn activiteiten voor "Klein Circus Hoeps", en voor de "Jongleer en Acrobatiekgroep Tilburg" , heb ik gewerkt voor "Het Beter Gezelschap" van de Stichting Gezondheidszorg Anders Beleefd. We verzorgden op maat gemaakte feestdagen in zorginstellingen of ziekenhuizen. En van de uitgangspunten van de stichting was het gezonde in de mens benadrukken; met behulp van de zintuigen horen, zien, voelen, ruiken en proeven werd het contact van mens tot mens centraal gezet.

Een stukje biografie.

 ikhier"                                                  Samen met Wim en onze twee kinderen Liedeke ('81) en Loran ('84) ging ik in 1986 naar een voorstelling van het Tilburgse "Circus Mullens". Toen ik de jongleurs en de eenwielfietsers daar zo bezig zag wist ik dat dt het was wat ik eigenlijk in mijn leven had willen doen. Wim bracht in de week daarna een jongleerboekje, met balletjes erbij!, uit de bibliotheek mee. Zo heb ik dus leren jongleren.

Met mijn zoontje Loran ging ik regelmatig naar een speeltuintje in de buurt en terwijl hij aan het spelen was had ik wat tijd om te jongleren. Af en toe kwam daar ook een man op een eenwieler oefenen. We raakten aan de praat en spraken af om twee maal per week samen te oefenen. Hij wist een eenwieler te koop. Ook informeerde hij me over jongleerdagen, die eenmaal per jaar in Nederland gehouden werden. Liedeke en Loran gingen natuurlijk mee.
Uit het wekelijks oefenen is de
Jongleergroep Tilburg ontstaan; van september 1992 tot 2008.

Omdat er natuurlijk verzoekjes kwamen om op te treden maakten Liedeke, Loran en ik een echte circusvoorstelling. Loran goochelde en deed diabolo, later vuurspuwen en jongleren met fakkels.Eenwieleren samen met Liedeke. Ik jongleerde met ballen. Liedeke en ik hadden een acrobatiekact en een jongleernummer met kegels. Tot slot gaf Liedeke een voorstelling met Mr. Bean, onze hond!

Nu zijn de kinderen groot, maar nog steeds actief bezig met het circusgebeuren. En ikzelf.... ? Bekijk deze site, en oordeel zelf.

Links

Klein Circus hoeps voor jong en oud