De geschiedenis van radio ET begint op 4 september 1982. In heel Nederland zijn er etherpiraten. Ook in Limburg. Echter in Limburg zijn er enkel radiostations die draaien voor de oudere medemens. De jongere garde, die ook al niet genoeg aan bod komt bij de publieke omroepen hebben dus geen eigen station. Hier bracht Radio ET dus een einde aan.

In het begin was de naam niet eens Radio ET, maar Radio Noordzee Internationaal, genoemd naar het radiostation dat ooit vanaf de Noordzee uitzond. Ook was er maar een medewerker. Eind 1982 kwam er echter versterking, en begin 1983 werd er uitgezonden onder de naam Radio ET. En dat elke vrijdag avond. Al snel steeg het aantal medewerkers.

Motto: muziek met een kort praatje. Ook was er een hitlijst, samengesteld uit de TROS Top 50, de Nationale Hitparade en de Nederlandse Top 40. Namen van programma's waren o.a. De Avondkost met Jo van Loo, Hitdossier met Eric Boon/Patrick Sik, de Rotzooi Maar Wat Aan Show met Wim van Kraayen, Pleasuredome met Marcel Daf, Disjotheek met Jo van Loo en Wim van Kraayen.

Maar aan al het leuke komt een einde. Door allerlei omstandigheden was het eind jaren tachtig moeilijker om hieraan te voldoen. Ook werd het steeds gevaarlijker om opgepakt te worden. Dus werd er besloten om in mei 1989 er een punt achter te zetten.

Eigenaar en presentator Wim van Kraayen ging vanaf juni 1989 draaien voor Radio Grensland uit het belgische Kinrooi. Het was een van de meest succesvolste radio's in de omstreken. Later sloot deze zich aan bij de Contact groep, en ging verder als Radio Contact Kinrooi. Echter in het najaar van 2002 kwam ook hier een einde aan.

Na een paar jaren begon het kriebelen weer. En zie daar, sinds juni 2005 is Radio ET weer terug. Digitaal via internet.