Session Extra Info

 
Vestzaktheater


9 january
Worry Dolls (UK)
Daithi Rua (IRL)

 

WORRY DOLLS en DAITHI RUA ZORGEN VOOR FOLKY OPENER NIEUW CROSSROADSJAAR.

 

 
Op dinsdag 9 januari opent Crossroads het kalenderjaar 2018 met een muziekavond met twee acts van de andere zijde van de Noordzee. Voor de pauze speelt de Ierse singer/songwriter Daithi Rua; na de pauze is het de beurt aan de dames van Worry Dolls om het publiek te trakteren op prachtige folksongs. De opnames voor het radioprogramma, die als altijd plaatsvinden in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom kunnen gratis worden bij bijgewoond. In de pauze wordt met de pet rond gegaan voor een vrijwillige bijdrage. De opnames beginnen om 20.15 uur.
 

WORRY DOLLS
Het Engelse indie-folk duo Worry Dolls kwam eigenlijk per toeval bij elkaar. Zoe Nicol en Rosie Jones ontmoetten elkaar op een open-mic avond, en kwamen erachter dat ze een voorliefde deelden voor Nickel Creek, Alison Kraus en Gillian Welch. Al snel begonnen ze eigen nummers te schrijven, het stel verkaste naar Londen en nam debuutplaat Go Get One op in Nashville. De twee dames zorgen live voor passende begeleiding bij hun fraai samensmeltende stemmen. Gitaar, banjo, hemelse samenzang en sterke songs: ingrediŽnten voor een prachtige muziekavond!

DAITHI RUA

Daithi Rua is Iers voor ‘Rode David’. Het is de artiestennaam van David Donegan. Daithi kreeg het muziek maken met de paplepel ingegoten. Al op jonge leeftijd speelde hij in de lokale folkband van zijn ouders. Na zijn schooltijd vormde hij de Celtic Rock band ‘Sans Souci’, waarmee hij op Europese Festivals speelde en zelfs op tournee ging in het Midden Oosten, samen met Davey Arthur van de beroemde Ierse folkband The Fureys. Ook won hij diverse talentenjachten en muziekcompetities. Eind jaren 90 lonkte het vaste land en verruilde Daithi Ierland voor het vaste land van Europa. Als thuisbasis koos hij voor het Belgische Gent. Dat bleek een prima voedingsbodem voor zijn creativiteit en inmiddels heeft hij vele mooie samenwerkingsverbanden op zijn naam staan. Zoals met Eva de Roovere, Aidan Burke, Urban Trad en Kadril.

Top