Session Info

 
Vestzaktheater


27 maart 2018
Helge
&
Martin van de Vrugt


VAN STORYBOX TOT SOLOMUZIEK: HELGE SLIKKER BIJ CROSSROADS!


Op dinsdag 27 maart 2018 ontvangt het radioprogramma Crossroads de Utrechtse muzikant Helge Slikker, die voorheen actief was met onder meer Storybox en Happy Camper. Helge, die ook bekendheid geniet als film- en theatercomponist, is tegenwoordig tevens als soloartiest actief. Vanaf 20.15 uur zal Helge aan het Bergse publiek laten horen dat hij beschikt over een bijzonder stemgeluid en dat hij ook solo als uitvoerend muzikant zijn mannetje staat. Het optreden van Helge vindt plaats in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom. De entree is gratis; in de pauze wordt met de pet rond gegaan voor een vrijwillige bijdrage.

 

 
STORYBOX

De op 15 december 1977 in Utrecht geboren Helge Slikker studeerde in 2000 af aan kleinkunstacademie Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Daarna is hij gaan componeren voor onder andere de Toneelmakerij, Toneelgroep Oostpool en Matzer Theaterproducties. In 2012 won hij een Gouden Kalf in de categorie beste muziek voor de film Kauwboy. Samen met stadgenoten Niels de Rooij, Oscar Buma en Frank Gorter vormde Helge vanaf 2005 de band Storybox, met welke band hij 3 albums opnam en waarmee hij op festivals, poppodia en in verschillende radioprogramma’s op de landelijke zenders belandde. Ook is Helge actief in de band Happy Camper, een groep bestaande uit elf nationale artiesten, met welke groep hij onder meer in 2011 op Lowlands optrad en in datzelfde jaar een Edison in de wacht sleepte.
Afgelopen jaar presenteerde Helge zijn solo debuutplaat The Days Of Young Petty Davis, gevolg door een akoestische herfsttour, waarbij hij in kleine setting zijn lied terug naar de kern bracht. Verwacht dromerige folk en ingetogen, melodieuze songs! Paul de Munnik noemde Helge onlangs: “Een van de meest bijzondere en productieve liedjesschrijvers van Nederland”.


 
Martin van de Vrugt (Deventer, 1963) is meer dan een singer-songwriter alleen: sinds 1980 schrijft en speelt hij zijn eigen nummers, zichzelf begeleidend op akoestische gitaren en op harmonica. Hij deelt regelmatig het podium met andere artiesten onder wie Mischa Lelieveld, Marijn Wijnands (Marain), Rosa Sky, Martin Korthuis en Marten de Paepe, en met de Engelse singer-songwriter Emma Black. In zijn jeugd raakt Martin geïnspireerd door o.a. Bob Dylan, Joni Mitchell en Neil Young. Later kwam door ook de traditionele (Amerikaanse) folk, country, jazz en blues bij. Martin begon in 1980 als straatmuzikant. In kort tijd werkte hij zich op naar kleine en grotere podia in Nederland en daarbuiten. Zijn shows zijn afwisselend dynamisch en verstild, zijn liedjes ontroeren, niet in de allerlaatste plaats omdat Martin feilloos zijn visie op gevoelens over de wereld en zichzelf weet te vangen en weet om te zetten in mooie teksten en tijdloze muziek. Denk niet dat zijn muziek in één hokje te vangen is. De liedjes van Martin zijn zeer divers en spreken een groot en een divers publiek aan.

Top