Session Info

 
Vestzaktheater


17 april 2018
Ben Reel (IRL)


IER BEN REEL TE GAST BIJ CROSSROADS

 

Op dinsdag 17 april 2018 zal singer/songwriter Ben Reel een optreden verzorgen bij Crossroads Radio in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom. Deze muzikant staat bekend als een van de beste live muzikanten uit Ierland. Het optreden van Ben Reel, die zal worden begeleid door Ronald de Jong op bas, begint om 20.15 uur. De entree is gratis; in de pauze wordt met de pet rondgegaan voor een vrijwillige bijdrage.

 

BRUCE en MARVIN

Ben Reel is in eerste instantie vooral een geweldige zanger! Indrukwekkend en intens. In recensies wordt vaak aangegeven dat zijn stem een kruising lijkt tussen de stemmen van grootheden als Marvin Gaye en Bruce Springsteen.
Ben komt voort uit de oneindig lijkende traditie van geweldige Ierse songwriters, de kampioenen van het combineren van taal met muziek. Daarnaast is Ben ook nog eens een begenadigd songwriter en een uitstekend entertainer. Toch is zijn muziek niet traditioneel Iers. In tekstueel opzicht is hij meer de moderne versie van de 60’s protestzanger. Politiek geëngageerd en een voorvechter van de “Make love not war”-theorie. Als moderne singer-songwriter weet hij zijn songs perfect op smaak te brengen waardoor ze zowel in kringen van Americana liefhebbers als in rockkringen worden gewaardeerd.
Ben is ook iemand die graag met vakgenoten samenwerkt. Zo schreef hij voor zijn in 2015 verschenen album 7th een nummer, samen met David Olney, een man wiens songs terecht een prominente plaats vonden in het oeuvre van sterren als Emmylou Harris en Bonnie Raitt. Ook werkte hij in het verleden samen met mensen als Sergio Webb, Tommy Womack en onze eigen Ad van der Veen. Live heeft Ben Reel met zijn vaste begeleidingsband een reputatie opgebouwd als één van de beste acts van Ierland, en ook in de Benelux, USA en Duitsland tourde hij al veelvuldig en met veel succes. Tijdens zijn sessie bij Crossroads laat Ben zich begeleiden door de Haarlemse bassist Ronald de Jong, in 2010 nog uitgeroepen tot de beste bluesbassist van Nederland. Voor Crossroads betekent dit een weerzien met deze muzikant want heel lang geleden, in de begindagen van de Crossroadssessies vormde Ronald de helft van het duo Guinan & Red.

Top