Session Info

 
Vestzaktheater

14 mei 2018
Dave McGraw & Mandy Fer (USA)


PERFECTE SAMENZANG ALS AFSLUITING VAN 17E CROSSROADS SESSIESEIZOEN


Op maandag 14 mei 2018 sluit Crossroads haar 17e sessieseizoen af met een optreden van het Amerikaanse roots-duo Dave McGraw & Mandy Fer. Het optreden vindt plaats in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 in Bergen op Zoom en vangt aan om 20.15 uur. De radio-opnames zijn gratis bij te wonen. In de pauze wordt rondgegaan met de pet voor een vrijwillige bijdrage. Het 18e seizoen van Crossroads wordt op woensdag 5 september 2018 geopend door de Amerikaan Jeffrey Foucault en zijn band, waarvan onder meer de van Morphine bekende drummer Billy Conway deel van zal uitmaken.


DAVE & MANDY

Wanneer je de perfecte samenzang van het Amerikaanse roots-duo Dave McGraw & Mandy Fer hoort, denk je dat ze al hun hele leven samen muziek maken. Toch zijn ze pas sinds 2010 bij elkaar.
Dave werkte, voordat hij Fer leerde kennen, ruim een decennium als bioloog in de woestijngebieden van Mexico en Arizona tot aan de rijke flora en fauna in het noorden van de VS en zijn omringende wateren. Mandy leefde voor haar ontmoeting met Dave een tijdje in Spanje waar ze een studie muziek en cultuur deed. In de eerste twee jaren na hun eerste ontmoeting speelden de jonge muzikanten overal en nergens. In 2012 brachten zij hun debuutplaat “Seed Of A Pine” uit, gevolgd in 2014 door het album “Maritime”. Voor hun jongste album “Off-Grid Lo-Fi” uit 2016 trok het natuurminnende tweetal naar een nauwelijks bewoond eiland aan de noordwestkust van de VS. Daar werkten ze in een primitieve, volledig op zonne- en windenergie draaiende geluidsstudio. Authentieker wordt het niet! Dave en Mandy onderscheiden zich ten opzichte van veel andere man/vrouw combinaties in de rootsmuziek door het feit dat zij beurtelings de lead-vocals voor hun rekening nemen en ook met regelmaat wisselen van instrumenten. Desnoods wisselen ze tijdens de uitvoering van een liedje onderling hun instrumenten uit. En dan blijkt dat ze beiden meer dan multi-getalenteerd zijn. Een avondje Dave & Mandy is een avondje muziek van topniveau!

Top