Welkom op Willie op Camino naar Santiago de Compostela

7 december 2012 -
Aanbieding cheque sponsoraktie t.g.v. "Camino naar Santiago de Compostela"


Ter gelegenheid van Sinterklaas is op de kinderafdeling van het azM aan Lilian Limpens, hoofd pedagogische team een cheque overhandigd ter waarde van euro 3500,-, zijnde de stand op 5 december 2012 van de naar aanleiding van de "Camino naar Santiago de Compostela" gehouden "Sponsoractie kinderafdeling azM".


Als eerste is op verzoek van het pedagogisch team met een deel van dit bedrag de aanschaf van twee iPad's 3 bekostigd. Deze zullen gebruikt worden bij het voorlichten van kinderen die opgenomen worden in het ziekenhuis en daar bv. een onderzoek of behandeling dienen te ondergaan. Tot op heden gebeurde dit aan het bed van het kind met prentplaten maar deze waren aan vervanging toe. Tevens beschikt de kinderafdeling al over een uitstekende zelfgemaakte instructiefilm die nu met de iPad's aan het bed gebruikt kan worden bij de instructie. Voor meer informatie over activiteiten van het pedagogisch team en de kinderafdeling van het azM zie de website www.willieopcamino.nl, "goede doel" of www.kinder.azm.nl.


Mede namens het pedagogisch team en de kinderafdeling van het azM willen we alle sponsors, op dit moment meer dan 100, dan ook van harte danken voor hun bijdrage aan dit mooie bedrag. Voor diegene die nog een bijdrage voor dit goede doel zouden willen doneren kan dit nog steeds (bankrekening 1435.57.882 bij Rabobank Meerssen t.n.v. W.G.M.Bruls onder vermelding van "sponsoractie kinderafdeling azM").


Bernadette en Willie Bruls

12 Juli - Melide naar Santiago de Compostela, 75 km, totaal 2760 km

Een droom is uitgekomen.
Na een emotionele rit werd vanmiddag om 12.15 uur het plein voor de Cathedraal van Santiago de Compostela bereikt. Bij de aankomst was iedereen die op welke wijze dan ook heeft meegeleefd in mijn gedachten, speciaal natuurlijk mijn vrouw Bernadette, Mark en Fleur en Donnie. Morgen zal ik dit verder gestalte geven door een kaars te laten branden ter ieders intentie in de Cathedraal en deel te nemen aan de pelgrimsmis om 12 uur. Deze intentie zal ook zijn voor een veilige voortzetting van de camino tot thuiskomst in Geulle.Willie

Mijn naam is Willie Bruls, geboren in 1949, nog net in de 1ste helft van de vorige eeuw en nu 62 jaar oud. Sinds ons huwelijk in 1972 woon ik samen met mijn echtgenote Bernadette in ons mooie dorp Geulle in Zuid-Limburg in Nederland. Samen hebben we 2 zonen, Mark, die samenwoont met Fleur, en Donnie.


Na 45 jaar werken bij DSM Research in Geleen is op 1 april 2012 het moment aangebroken dat hieraan een einde is gekomen. Begonnen in 1966 met een interne opleiding in de chemie heb ik de eerste 19 jaren gewerkt als chemicus om polymeren te maken die als basismateriaal gebruikt worden om plastic artikelen te produceren. Dit kan men zien als koken in de keuken waarbij door mengen en roeren van ingredienten iets wordt gemaakt. Voor mij betekende dit het ontwikkelen van recepten om kleine moleculen aan elkaar te koppelen tot lange ketens die dan specifieke eigenschappen hebben. In 1986 heb ik de overstap gemaakt naar de polymere materiaal ontwikkeling. Nu was de uitdaging om samen met klanten toepassingen te ontwikkelingen op basis van DSM polymere materialen. Uitkomst van deze toepassingsontwikkelingen was vaak het produceren van voorwerpen die iedereen dagelijks gebruikt. Denk hierbij aan LEGO-blokjes speelgoed, synthetische kurken voor wijnflessen, folie voor dakbedekking, plastic bumper op auto, badkamer accessoires en vele anderen. Interessant hierin was naast de vele klantcontacten van Portugal tot Finland en van Engeland tot Tsjechie ook het creeren van gebruiksvoorwerpen voor eigen gebruik, je vult dus mede je eigen behoeften in.


Symbool voor mijn Camino

Op 1 april 2012, was dus geen 1 april grap, ben ik uitgetreden en heb dus afscheid genomen van mijn collegas van het Material Science Center van DSM Ahead te Geleen en van DEXPlastomers V.O.F. in Heerlen en op de Locatie Kunststoffen te Geleen. Bernadette en ik zijn nu een nieuwe levensfase ingegaan waarin we kunnen genieten van meer vrije tijd.