Het Goede Doel

Uitgangspunt bij de keuze van het goede doel was voor zowel Bernadette als mezelf het kiezen voor iets wat betekenis zal hebben voor kinderen. Belangrijk is ook dat we daadwerkelijk kunnen zien waarvoor de gelden gebruikt zullen worden. Na enig zoekwerk zijn we in contact gekomen met Lilian Limpens, hoofd pedagogisch team van het academisch ziekenhuis Maastricht. Zij stelde dat hun belangrijkste doelstelling naast medische zorg het creeren is van een omgeving voor kinderen waarin ze zich voelen als of ze thuis zijn. Onderstaand geeft zij een korte uitleg over activiteiten die zij als team binnen de kinderafdeling uitvoeren en waarvoor zij zelf voor sponsorgelden moeten zorgen, omdat deze niet vallen onder financiering van overheid of ziekenhuis.


Uitleg over doel "Sponsoractie kinderafdeling azM" door Lilian Limpens

Kinderen horen eigenlijk helemaal niet in het ziekenhuis te verblijven. Kinderen horen naar school te gaan, te spelen en een fijne jeugd te hebben. Chronisch zieke kinderen hebben vaak te maken met onderzoeken, behandelingen en operaties. Dat is niet altijd een pretje en soms ronduit belastend. Het doet ontzettend goed als mensen hierbij stilstaan en iets willen doen aan het welbevinden van de kinderen!


Project kinderpoli

Jaarlijks komen honderden kinderen tot en met 16 jaar voor onderzoek/behandeling naar de kinderpoli. De bedoeling is de wachttijd zo kort mogelijk te houden, maar meestal moet er toch even gewacht worden. Dan is het belangrijk dat kinderen afgeleid worden. Voor kinderen is spelen een eerste levensbehoefte. Goed en stevig speelmateriaal is dan ook onontbeerlijk.


Project kinderwebsite (www.kinder.azm.nl)

Goede voorbereiding op een opname in een ziekenhuis, op een operatie en/of behandeling werkt stressverminderend. We willen de kinderwebsite dan ook graag uitbreiden met voorlichtingsfilms, zodat kinderen thuis al kunnen zien en lezen wat hen te wachten staat. Het is belangrijk om eerlijk te vertellen/laten zien wat er in het ziekenhuis gaat gebeuren. Deze voorlichtingsfilms kosten rond de 1200 euro per stuk.


Project kinderafdeling

De Kinderafdeling is toe aan een opknapbeurt. 'Gewone' verbouwingen en verfactiviteiten worden uit het reguliere budget van het ziekenhuis betaald. Maar de medewerkers van de Kinderafdeling willen we hun afdeling ook kindvriendelijk aankleden. Daarvoor zijn zaken nodig zoals speciale verlichting in het plafond (sfeerverlichting, bewegwijzering naar de speelkamer), verschillende kleuren verf in de gang, kindervriendelijke prikborden op de kamers, kindermeubilair enz.


De sponsoractie steunen

Voor ons, Bernadette en mezelf, voldoet bovenstaand doel volledig aan de doelstelling die wij ons hebben gesteld met deze sponsoractie. Voelt U dat ook en wilt U ons een hart onder de riem steken om mijn tocht volledig te volbrengen dan zou ik U willen vragen om een steentje bij te dragen aan deze actie.


U kunt deze sponsoractie steunen met een financiele bijdrage die U kunt overmaken op bankrekeningnummer 1435.57.882 bij de Rabobank Meerssen, voor buiten Nederland IBAN NL83 RABO 0143 5578 82, BIC code RABONL2U t.n.v. W.G.M.Bruls onder vermelding van "sponsoractie kinderafdeling azM". Uw naam wordt dan vermeld in de lijst van sponsoren. De mogelijkheid bestaat er ook om in deze lijst met logo vermeld te worden. Als U ook uw contactgegevens opgeeft houden wij U via e-mail op de hoogte van het uiteindelijke resultaat.